Workshop voor beginners | Juni 2020

Fotoworkshop voor beginners: camera-instellingen en compositie
Datum: 2-5 juni 2020
Aantal deelnemers: 4-8
Begeleiding: Lex van den Bosch
€ 548 incl. 3 overnachtingen

Workshop boeken

 

Vierdaagse fotoworkshop aan de Zeeuwse kust voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar (nieuwe) camera. Misschien heb je al wel eens een fotocursus gevolgd, maar vind je het nog steeds lastig om in de praktijk de goede knoppen te vinden. Tijdens deze fotoworkshop voor beginners ben je lekker vier dagen aan het fotograferen op en rond het strand van Westkapelle en in de kleurrijke haven van Vlissingen. Er is altijd een fotograaf in de buurt om je te helpen met je instellingen of compositie.
Oefening baart kunst: aan het eind van de fotoworkshop heb je je camera stukken beter in de vingers. En je krijgt van ons een handige pdf mee, zodat je thuis altijd dingen kunt terugzoeken.

Wat leer je in deze fotoworkshop voor beginners?

Belichten
ISO instellen
Histogram lezen en gebruiken
Witbalans gebruiken en instellen
Scherpstellen

Compositie: Regel van derden, driehoeken en lijnen

 

Waar ga je fotograferen?

Tijdens dit workshopweekend gaan we uitgebreid fotograferen aan de Zeeuwse kust. Het dorpje Westkapelle is onze standplaats. We fotograferen hier op het strand, in de duinen en in het dorp zelf. We klimmen ook een keer de machtige vuurtoren op om Westkapelle en ommeland vanaf hoog te fotograferen. In het nabijgelegen Vlissingen gaan we fotograferen in de kleurrijke haven. Op iedere plek gaan we aan de slag met de instellingen van je camera en compositie.

Begeleiding en fotobespreking

Het weekend wordt begeleid door Lex van den Bosch. Vanaf 6 deelnemers schuift ook Anton Harfst aan. Je krijgt tijdens het fotograferen tips, advies en aanwijzingen gebaseerd op jouw camera en ervaring. Tijdens de fotobesprekingen besteden de Fotoreizigers aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie.

 

Programma fotoworkshop voor beginners

2 juni – basisinstellingen langs het strand
We beginnen deze fotoworkshop voor beginners om 13.00 uur met de kennismaking en doorspreken van het programma in het hotel. Daarna gaan we aan de slag met de belangrijkste basisinstellingen tijdens een fotowandeling over de dijk en het strand. Na het bespreken van de foto’s gaan we met elkaar eten.

3 juni – compositie in de haven van Vlissingen
De kleurrijke haven en boulevard van Vlissingen zijn vandaag het werkterrein voor een workshop met nadruk op compositie (maar we vergeten de instellingen niet!). Terug in Westkapelle worden de foto’s besproken. Na het eten ga je je nieuwe vaardigheden loslaten op de zonsondergang. De ervaring heeft ons geleerd dat er in Westkapelle prachtige zonsondergangen te fotograferen zijn.

Camera-instellingen en compositiei

4 juni – fotograferen in het dorp
Westkapelle is in de zomermaanden een levendige badplaats, zonder dat het al te druk is. Een mooie plek dus om je camera-instellingen te oefenen. In de namiddag beklimmen we de indrukwekkende vuurtoren – gebouwd op de kerktoren. Ook in de toren zelf is het leuk fotograferen.

5 juni – fotograferen bij ochtendlicht
We gaan vandaag vroeg fotograferen op het strand en in de duinen. Na een laat ontbijt sluiten we deze fotoworkshop voor beginners af met een laatste fotobespreking. En we gaan ervan uit dat je je na zo’n paar dagen intensief en met onze begeleiding fotograferen, heel wat minder een beginner voelt.

Na de fotoworkshop

Je ontvangt van ons een uitgebreide pdf met daarin de camera-instellingen die we besproken hebben en ons handboek over compositie. Maar als je vastloopt, niet snapt wat er mis gaat met je instellingen, dan kun je ons altijd mailen met vragen en foto’s. Soms moet je even wachten tot we terug zijn van een fotoreis of workshop, maar antwoord krijg je!