Reviews Photothema fotoworkshops

DSCN8102 as Smart Object-1w

Beste Anton en Laurien,

Hartelijk bedankt voor een heerlijke week in Griekenland met de goede zorgen van Laurien en het geduld en de uitleg over wat je allemaal met je camera kunt instellen van Anton. Vast tot ziens op een leuke workshop in Amsterdam! Ans

Fotowandeling Amsterdam, augustus 2015

Bij de geplande fotoworkshop Oud Amsterdam bleek ik de enige deelnemer. Toch liet Photothema de workshop zonder meer doorgaan! Het werd een erg leuke en leerzame wandeling door het oudste gedeelte van Amsterdam. Anton gaat uitgebreid in op alle vragen en (technische) problemen die je al fotograferend tegenkomt. Een praktische workshop dus, waarbij je leert door vooral veel zelf te doen! En na afloop kon ik zeggen: het was heel erg leuk, ik heb weer meer geleerd over fotografie en over de techniek. En bovendien weet Anton ook nog heel veel over de historie van Amsterdam te vertellen!

Workshop op maat, juni 2016

Photothema was prompt in their reply and more than delivered on their promises. Anton was an excellent instructor and exceptional tour guide. I look forward to my next lesson.

Workshop camera-instellingen, januari 2018

Ha Anton en Laurien,
Het was een leuke en leerzame dag zaterdag,  geeft weer een boost om met mijn camera aan de gang te gaan. Dank voor toezenden documenten!!*
Tot ziens,

*Standaard sturen we onze handleiding camera-instellingen; omdat nachtfotografie ter sprake was gekomen tijdens deze workshop is ook hier onze tutorial van meegestuurd.

Fotowandeling Oud Amsterdam

Dag Anton, Dank voor alle uitleg vanmiddag, ik heb er veel van opgestoken en het is erg leuk om mijn dagelijkse omgeving eens met andere ogen (in spiegelbeeld) te hebben gezien. Ik hou jullie site zeker in de gaten voor andere workshops. Succes met alle plannen en tot een volgende keer. Groet,

Fotowandeling Amsterdam, juli 2014

Samen met mijn vriendin een privé fotoworkshop “stads- en straatfotografie” geboekt. Geen spijt van gehad: het was een zeer leuke avond, vol tips en tricks over foto’s maken en uitleg over het oudste deel van de stad. Anton is echte leraar, en is prettig in de omgang. Zelfs na de workshop kreeg ik nog informatie over de email, over een apparatuur die ik misschien ga aanschaffen. Kortom, een echte aanrader!

Camera-instellingen, juni 2016

Voor een reis heb ik een mooie compactcamera gekocht, maar op het gebied van fotografie was ik nog een leek. Na de cursus Camera-instellingen bij Anton heb ik binnen een dag de nodige basiskennis opgedaan over o.a sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, belichting en scherpstelling opgedaan. Nu kan het spelen beginnen! We waren met twee personen dus er was veel persoonlijke aandacht, ook aangepast op mijn eigen camera. De dag bestaat uit een goede combi van praktijk en theorie en de lunch van Laurien was heerlijk! Als je op zoek bent naar een cursus met veel persoonlijk aandacht, is dit zeker een aanrader!

Workshop smartphone fotografie, juni 2017

Ik vond de workshop erg leuk en de tijd ging veel te snel. En dank je voor het doorsturen van je blog.
In het najaar meld ik me aan voor een foto wandeling.
 
Met vriendelijke groeten,
Eline

Fotoworkshop op maat, maart 2013

Anton and Laurien were not only the perfect hosts, giving me a warm welcome to Amsterdam, but Anton’s tuition and guidance throughout my purpose-designed day proved to be first class. He demonstrated a genuine interest in my training needs and went out of his way to ensure that they were met. I would highly recommend Photothema to anyone who wants to develop their photographic skills. My photowalk around Amsterdam was expertly led by Anton and, despite the cold (!), I managed to absorb some really good ideas in respect of composition and exposure. Laurien’s delicious home-made soup was most welcome when we got back to the apartment. I hope to return at some time to gain some more benefit from Anton’s knowledge. I stayed in their guest room which met my basic needs for accommodation during my course – I was getting used to the stairs by the end of my stay! It was also good to meet Ajax the dog who was big but friendly!

Workshop Architectuurfotografie Amsterdam, juli 2015

We had a really nice tour by the IJ river. Anton and Laurien are very knowledgeable and able to answer pretty much any question you have about photography or your camera. They gave us a theme “reflections” which we could use for our photography but definitely didnt have to be restricted to. I enjoyed this relaxed trip which is done at your groups own speed.

Fotosafari in de Zoo, augsutus 2016

Tijdens onze fotosafari in Artis hebben we van Anton zeer veel bruikbare tips gekregen ter voorbereiding van onze reis richting Afrika. Op zijn advies hebben we tijdens de Zoomeravond afgesproken omdat het fotograferen in Afrika rond zonsopkomst en -ondergang het mooist, maar ook het moeilijkst is. Anton zijn voorbereiding was uitstekend. Hij wist meer over de mogelijkheden van onze Samsung fototoestellen – zonder dat hij deze heeft – dan wij zelf na een paar jaar. Erg leuke, maar vooral nuttige en leerzame avond gehad. Nu de praktijk nog!

“Zeer leerzame fotosafari in Artis.”

Privé workshop camera-instellingen, februari 2018

Hartelijk dank, het was een boeiende middag met veel nuttige informatie. Nu komt het in de praktijk brengen nog.

Workshop camera-instellingen, maart 2013

Hallo Anton en Laurien,
We hebben erg genoten van onze individuele cursusdag! veel geleerd…nu veel oefenen. De camera’s hebben niet meer op de automaat gestaan. Jullie zien ons zeker nog eens terug. Groetjes,

Workshop Straatfotografie Amsterdam, juli 2105

You give us some good advice and it was really interesting, we met nice people and enjoyed our workshop. Keep going !

“Excellent workshop!”

Can definitely recommend it!

Combinatie fotowandeling Oud-Amsterdam & nachtfotografie, augustus 2016

Anton, the photographer, was very professional and a very nice guy all around. I learned a lot during this tour and can highly recommend it to anyone seeking to improve their photography skills with the help of a friendly professional !

Camera-instellingen, 23 mei 2018

Hi Anton,
Heel erg bedankt! Ik vond het super leerzaam gisteren.
Groet,

Workshop camera-instellingen, februari 2013

Voorafgaand aan de cursus was mijn camera een groot mysterie. Maar na een inspirerende middag met Anton is dit niet meer het geval. Anton vertelt vol enthousiasme over de functionaliteiten. Niet alleen ben ik mijn camera meer de baas, mijn enthousiasme voor fotografie is tevens gegroeid. Bedankt voor een inspirerende middag!

“Great company outing”
Workshop Architectuurfotografie Amsterdam, juli 2015

We did a walking photography workshop with Photothema as a company outing and had a great time. Staff is very friendly and knowledgeable, with a keen interest in every participant. I especially liked how they adapted to any level of experience, from beginners like myself, to more advanced photographers. Having a number of spare camera’s on hand is also great service. Photothema is recommended!

 

Nachtfotografie – Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light Festival 2016 een Workshop Nachtfotografie gevolgd. Anton Harfst gaf enthousiast en kundig allerlei tips en tricks, en leerde mij zo in de praktijk mijn nieuwe camera kennen. Veel geleerd in korte tijd, zeer de moeite waard en een vervolg komt er zeker!

Workshop straatfotografie Albert Cuyp markt, mei 2018

Dag Anton,
Het was een leuke en leerzame ochtend; het ‘gericht’ kijken, de manier waarop je je gedraagt als straatfotograaf, fotograferen via het schermpje en de camera–instellingen, ik ben weer heel wat wijzer geworden. Dank voor de extra informatie ook. Ik heb nu al zin in de decemberreis naar Griekenland!

Workshop camera-instellingen, februari 2013

Hallo Laurien en Anton,
Wij vonden ondanks het slechte weer een geslaagde dag waar we veel van op gestoken hebben. En inderdaad Anton ik heb er toch heel veel van onthouden hoewel het me op het laatst duizelde !! Evelien had het zelfde ! En we vonden ook heel gezellig. We waren erg laat thuis vanwege alle uitgevallen treinen. Dus een lange dag. Hartelijke groeten ook van Evelien.

Workshop Camera-instellingen voor gevorderden, februari 2016

Anton, veel dank voor de tijd die je vandaag hebt willen uittrekken. Leerzaam, nuttig en gezellig als altijd. Zal aan de slag gaan met de punten die we hebben besproken. Tot dinsdag. Groet Jan Willem.

Nachtfotografie – Amsterdam Light Festival

Ook ik heb de workshop nachtfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival 2016 gevolgd. Zeer enthousiaste beroepsfotografen leerden zelfs mij de basis van het fotograferen in het donker. Uitermate leuk en leerzaam.

Workshop camera-instellingen, februari 2016

Nogmaals dank voor de heldere uitleg voor het onder de knie krijgen van de eerste beginselen van het fotograferen.

Groet,

Workshop nachtfotografie (Amsterdam Light Festival), januari 2017

Afgelopen donderdagavond heb ik de workshop nachtfotografie gedaan. Het thema was het Light Festival langs de Amstel. Eigenlijk wist ik helemaal niets maar Anton heeft alles duidelijk uitgelegd. We begonnen met onze camera in de juiste instellingen te zetten en toen gingen we op pad.Het is echt heel leuk om te doen en al heel snel duidelijk om het op deze manier meteen in praktijk te brengen. Anton had genoeg aandacht en tijd voor iedereen om mee te kijken en nog verder tips te geven. Ik heb het echt heel leuk en leerzaam gevonden. Zo ben ik gisteravond terug naar Amsterdam gegaan om het geleerde verder in praktijk te brengen, te oefenen en gewoon plezier te hebben in het fotograferen.

Nachtfotografie Amsterdam, maart 2016

Als je wat wil opsteken van Amsterdam en fotografie is een fototrip bij avond/nacht langs de Amsterdamse grachten met Anton zeer de moeite waard.

Foto: John Wel

Foto: John Wel

Straatfotografie, 26 mei 2017

Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame dag gisteren, we hebben een heerlijke dag gehad in Amsterdam! Ook bedankt voor het snel versturen van de foto’s (gemaakt met de leencamera), leuk om te zien, én ze zijn inderdaad goed gelukt, ik was blij verrast! De foto’s van Peter zijn ook goed gelukt, we gaan met goeie moed én zin foto’s maken ?!

Bedankt en wie weet tot ziens!

Workshop camera-instellingen (privé), maart 2016

Wij kijken alle 3 terug op een geslaagde dag afgelopen maandag. We hebben allemaal nieuwe dingen geleerd maar wel allemaal andere nieuwe dingen. Hartelijk dank voor de goede voorbereiding en de goede en duidelijke antwoorden op onze vragen. We gaan er de komende vakantie zeker mee aan de slag.

Groeten, Pauline

Workshop camera-instellingen, juli 2017

De dagcursus camerainstellingen is heel nuttig én leuk. Duidelijke uitleg en meteen veel oefenen met je eigen camera met twee twee begeleiders* op 4 deelnemers; je maakt echt een sprong in je ontwikkeling! Fijn dat er veel aandacht is voor ieders vragen. Cursus is daardoor flexibel. Laagdrempelig en heel goed; ik raad deze cursus van harte aan!

*De workshop telt in principe 1 begeleidende fotograaf; in dit geval waren er twee begeleiders bij de buitensessie aanwezig.

Fotoworkshop Amsterdam Light Festival, december 2015

Even een berichtje om te bedanken voor de (als altijd) weer leuke en
leerzame workshop vanavond. Weer wat bijgeleerd en/of kennis opgefrist!

Private Night Photography Tour, May 2016

Photothema was very responsive via email (within a day response) and easy to book with. Anton was great, providing some colourful history along our evening journey to capture some beautiful shots of the canals at night. I did not have much time in Amsterdam (only one night), but Anton took me to several great spots and assisted with getting the photos I was after. Highly recommended.

Fotosafari, juli 2017

Bedankt voor de leuk fotosafari in Artis. Het is goed bevallen, erg leerzaam en een goede voorbereiding op mijn reis naar Afrika. De handout camera-instellingen gaan mee in de rugzak, erg bedankt voor de uitwerkingen.

Workshop Straatfotografie Amsterdam, juli 21015

Goede workshop met voldoende gelegenheid voor vragen. Gezellige open sfeer. Het opent je ogen voor wat er allemaal op straat speelt.

Workshop camera-instellingen, mei 2016

Op één dag 6 volle uren besteed aan de meest nuttige camera-instellingen. Ontzettend veel geleerd in relatief korte tijd. Anton legt alles heel geduldig en helder uit en geeft duidelijke tips. Naderhand kreeg ik zelfs nog meer informatie waar we tijdens de workshop niet aan toe waren gekomen (tips voor accessoires en nog meer instelling-tips). Al met al erg nuttig en waardevol!

Fotoworkshop Zeeland, november 2017

Was super gezellig en leerzaam dit weekend!

Workshop Straatfotografie Amsterdam, juli 2015

Superworkshop

Heb heel veel geleerd en ook nog eens gave foto’s gemaakt!
Een klein groepje veel aandacht dus! Genoten!

Fotowandeling Amsterdam, mei 2016

Onder leiding van gids en fotograaf Anton zag ik meer in oud Amsterdam dan ooit tevoren. Hij vertelde veel over de bijzondere gebouwen en hun geschiedenis, en wees me op voor mij nieuwe mogelijkheden van mijn camera — resultaat een serie verrassend mooie beelden van de stad.

“Fototrip Oud Amsterdam, 3 1/2 uur, bijzondere doorkijkjes en gevelstenen”

Workshop straatfotografie op de Albert Cuypmarkt, november 2017

Bedankt voor de toegezonden tips. Graag wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken jullie nogmaals te bedanken. Wij hebben de workshop erg gewaardeerd. En het geeft ons daarbij weer nieuwe inspiratie. Erg leuk!

Workshop camera-instellingen, juli 2015

Leuke fotoworkshop en weer veel geleerd! Maar afgezien van alle technische tips vind ik het allerleukst aan Photothema dat zij de kunst beheersen hun enthousiasme voor fotografie over te brengen.

Workshop straatfotografie, juni 2016

Klokslag 13.00 uur ontmoeten we Anton Harfst van Photothema op het Museumplein in Amsterdam. Na een introductie op wat straatfotografie feitelijk inhoudt en waar je op moet letten gaan we op pad. En dan merk je dat veel “normale” fotografietechnieken en handelingen zo in je systeem zitten dat je moeite moet doen om dat er uit te krijgen. Anton was een kundig begeleider en leraar daarbij. Heel veel opgestoken in drie uur tijd. En nu het geleerde in de praktijk brengen! Photothema ziet ons zeker nog terug voor workshops!

Workshop straatfotografie Albert Cuypmarkt, november 2017

De straatfotografie workshop op de Albert Cuyp was een erg leerzame ervaring. Veel praktijk gecombineerd met extra uitleg en adviezen van jullie en vooral de nabespreking vond ik erg leerzaam.
Dank voor de les, inspiratie en gezelligheid.

Fotowandeling Amsterdam

Ik heb veel aan de workshop gehad. Niet alleen het fotograferen maar ook de mogelijkheden die op de camera zitten.

Fotowandeling Amsterdam, augustus 2016

Met mijn nieuwe camera (3 weken oud en ook net nieuw uitgebracht) hebben Anton Harfst als fotograaf/begeleider en ik door Oud Amsterdam gelopen. Hij wist me veel te vertellen over de geschiedenis van dit gedeelte van Amsterdam. Juist dat maakt de foto’s die ik daar gemaakt heb meer sprekend/levendiger. Ook kon hij me prima helpen bij het instellen, zoeken van een bepaalde functie in het menu, een aanrader om met hem door deze stad te dwalen en te fotograferen, juist op plekjes waar niet veel toeristen komen, maar die zeker de moeite waard zijn om te bekijken/te fotograferen. Neem vast weer contact met hem op voor een volgende workshop.

Nachtfotografie Amsterdam Light Festival, december 2017

Hartelijk dank voor jullie goede zorgen afgelopen woensdag tijdens de workshop.
Ik heb super veel geleerd en genoten van het maken van de foto’s!

Workshop camera-instellingen, zomer 2015

Ik heb veel aan de workshop gehad. Of je nu starter of gevorderd bent, iedere cursist komt aan zijn trekken.

Fotowandeling moderne architectuur (op maat), juli 2016

Very serious people. Not only they know what they are doing but also are flexible enough to accommodate their clients needs. I felt very comfortable with Anton. Very nice person. I wish I had a Photothema in every city I visit.

Masterclass Nachtfotografie & bewerking, december 2017

Beste Anton en Laurien,
Ik heb genoten van de mooie avond dinsdag en ben blij met het resultaat! Ik stoei nog met de noisereductie, maar heb de pdf er nog niet bij gepakt. Daar staat het ongetwijfeld duidelijk in. Ik heb weer veel bijgeleerd. Super bedankt en tot een volgende keer!
Groetjes,

Workshop Straatfotografie Amsterdam, augustus 2015

Genoten van de workshop straatfotografie die ik samen met drie anderen volgde. Vond het enorm inspirerend. Smaakt naar meer!

Camera-instellingen, juni 2016

Samen met mijn vader de workshop camera-instellingen gevolgd bij Anton Harfst. Het is een hele gezellige dag geweest. Eerst wat theorie gekregen over de camera(instellingen) en over foto’s en daarna zijn we naar buiten gegaan om te oefenen.
Ik ben vlak daarna zelf op vakantie gegaan en mijn foto’s zijn duidelijk beter dan die van vorig jaar! Heel erg bedankt voor de workshop (en de lekkere lunch!).

Amsterdam Light Festival ~workshops nachtfotografie 2017-18

Ik heb een hele leuke workshop bij jullie gehad!

Anton, Ik heb een prima avond gehad samen met de twee andere cursisten op het Marineterrein. Veel van je opgestoken en de geduldige manier waarop je ons hielp was zeer aangenaam.

Thanks very much for the class last week. I enjoyed it.

Hartstikke bedankt voor de mooie workshops!

We hebben een gezellige en leerzame avond gehad. Dank jullie wel en wellicht tot later!

Fotoworkshop in Xirokambi (Griekenland), mei 2012

Het was erg leerzaam en ik ben steeds aan het fotograferen. Ik ben aan het oefenen met de belichting plus en min, ik leer het wel hoor!!!! Anton en Laurien bedankt!!! Groetjes, Emmy

Fotoworkshop Xirokambi (Griekenland), mei 2012

De workshop vond ik echt leuk, leerzaam en lekker! Het was een goed groepje en lekker relaxed, dat iedereen z’n eigen gang kon gaan, maar dat we elkaar goed genoeg kennen om rustig ook van elkaar foto’s te maken. Groetjes,

Fotoreis Griekenland & individuele workshop, mei 2012

Zojuist terug van anderhalve week optrekken met Anton en Laurien. Eerst twee dagen individueel en daarna een week met een SNP-groep. Anton voor de fotografie en Laurien voor de organisatie: een gouden duo. Ik heb niet alleen weer heel veel geleerd, maar ook lekker gegeten en veel LOL gehad.

Inge Pardaan

error: Content is protected !!