Reacties van deelnemers

Reviews PhotothemaReviews Photothema fotoreizen en workshops

.Nog aan het nagenieten van de zeer indrukwekkende foto reis Oman met Laurien en Anton eind januari, ben ik mijn 850 foto’s aan het selecteren. Wat ‘n belevenis…mooie kusten…gigantische ruige bergen..uitgestrekte woestijnen….adembenemend!
En overal genoeg gelegenheid gekregen voor het maken van foto’s, daarbij vakkundig bijgestaan door Anton en Laurien. Een vol programma, maar daardoor weer heel veel geleerd op fotogebied!
Kortom, met 7 groepsleden, Laurien, Anton en onze gids Hamood een fantastische rondreis gemaakt naar fotogenieke steden en dorpjes in Oman. Ieder moment van de reis genoten van de vriendelijke mensen in Oman, hun belangstelling en gastvrijheid. Een aanrader!
Dank je wel Laurien en Anton voor jullie deskundigheid, organisatie, gezelligheid en goede zorgen!”

Laura

Workshop Camera-instellingen, februari 2018

Dank voor de inspirerende les gisteren, Anton en dank Laurien voor alles er om heen, de lekkere lunch en appeltaart. Ik heb erg genoten van deze dag en het feit dat ik privéles kreeg, was helemaal luxe natuurlijk! Ik kwam gisteren doodmoe thuis, want zo’n cursusdag is behoorlijk intensief. En nu het geleerde in de praktijk brengen! Ik wacht nog even tot de ergste kou verdreven is om met de camera buiten aan de slag te gaan, maar ik heb er zin in. E.e.a. moet nog wel even bezinken, dus ik zal mijn aantekeningen er op na moeten slaan en zie jouw pdf met interesse tegemoet, Anton.
Ik ben in elk geval nog niet uitgeleerd, dus ik meld mij tzt weer bij jullie voor een workshop van ‘t een of ander, of een stadswandeling, ook leuk!

Privé workshop camera-instellingen, februari 2018

Hartelijk dank, het was een boeiende middag met veel nuttige informatie. Nu komt het in de praktijk brengen nog.

Workshop camera-instellingen, januari 2018

Ha Anton en Laurien,
Het was een leuke en leerzame dag zaterdag,  geeft weer een boost om met mijn camera aan de gang te gaan. Dank voor toezenden documenten!!*
Tot ziens,

*Standaard sturen we onze handleiding camera-instellingen; omdat nachtfotografie ter sprake was gekomen tijdens deze workshop is ook hier onze tutorial van meegestuurd.

Amsterdam Light Festival ~workshops nachtfotografie 2017-18

Ik heb een hele leuke workshop bij jullie gehad!

Anton, Ik heb een prima avond gehad samen met de twee andere cursisten op het Marineterrein. Veel van je opgestoken en de geduldige manier waarop je ons hielp was zeer aangenaam.

Thanks very much for the class last week. I enjoyed it.

Hartstikke bedankt voor de mooie workshops!

We hebben een gezellige en leerzame avond gehad. Dank jullie wel en wellicht tot later!

Nachtfotografie Amsterdam Light Festival, december 2017

Hartelijk dank voor jullie goede zorgen afgelopen woensdag tijdens de workshop.
Ik heb super veel geleerd en genoten van het maken van de foto’s!

Masterclass Nachtfotografie & bewerking, december 2017

Beste Anton en Laurien,
Ik heb genoten van de mooie avond dinsdag en ben blij met het resultaat! Ik stoei nog met de noisereductie, maar heb de pdf er nog niet bij gepakt. Daar staat het ongetwijfeld duidelijk in. Ik heb weer veel bijgeleerd. Super bedankt en tot een volgende keer!
Groetjes,

Fotoworkshop Zeeland, november 2017

Was super gezellig en leerzaam dit weekend!

Workshop straatfotografie Albert Cuypmarkt, november 2017

De straatfotografie workshop op de Albert Cuyp was een erg leerzame ervaring. Veel praktijk gecombineerd met extra uitleg en adviezen van jullie en vooral de nabespreking vond ik erg leerzaam.
Dank voor de les, inspiratie en gezelligheid.

Workshop straatfotografie op de Albert Cuypmarkt, november 2017

Bedankt voor de toegezonden tips. Graag wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken jullie nogmaals te bedanken. Wij hebben de workshop erg gewaardeerd. En het geeft ons daarbij weer nieuwe inspiratie. Erg leuk!

Workshop camera-instellingen, juli 2017

De dagcursus camerainstellingen is heel nuttig én leuk. Duidelijke uitleg en meteen veel oefenen met je eigen camera met twee twee begeleiders* op 4 deelnemers; je maakt echt een sprong in je ontwikkeling! Fijn dat er veel aandacht is voor ieders vragen. Cursus is daardoor flexibel. Laagdrempelig en heel goed; ik raad deze cursus van harte aan!

*De workshop telt in principe 1 begeleidende fotograaf; in dit geval waren er twee begeleiders bij de buitensessie aanwezig.

Fotosafari, juli 2017

Bedankt voor de leuk fotosafari in Artis. Het is goed bevallen, erg leerzaam en een goede voorbereiding op mijn reis naar Afrika. De handout camera-instellingen gaan mee in de rugzak, erg bedankt voor de uitwerkingen.

Straatfotografie, 26 mei 2017

Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame dag gisteren, we hebben een heerlijke dag gehad in Amsterdam! Ook bedankt voor het snel versturen van de foto’s (gemaakt met de leencamera), leuk om te zien, én ze zijn inderdaad goed gelukt, ik was blij verrast! De foto’s van Peter zijn ook goed gelukt, we gaan met goeie moed én zin foto’s maken ?!

Bedankt en wie weet tot ziens!

5/5

Super bedankt nog voor de leuke en leerzame week. Heb het echt super gevonden.

Marjet

Fotoreis Grieks Pasen, april 2017
Wat heb ik genoten van de Griekse sfeer bij het Paasfeest in Xirokambi. Ik voelde me gastvrij ontvangen en vrij om te fotograferen bij het intieme Paasfeest, dankzij de band die Laurien en Anton, de fotografen die daar al jaren wonen, hebben opgebouwd met de bevolking. Een heerlijke week met als bonus een uitbundige voorjaarsflora en aangename temperaturen.

5/5
Wat fijn als in een vakantie alles klopt: uitstekende begeleiding van twee fotografen die veel lokale kennis hebben. Fijne accommodaties, heel leuke groep en een prima kennismaking met het Griekse platteland inclusief de voorbereiding en viering van Pasen. Kortom een geweldige vakantie gehad.

Janneke Janssen

5/5

Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.

Nel Kingma

Fotoreis Exploring Oman, februari 2017

Een wervelende reis door Oman, vol prachtige highlights om de mooiste foto’s te kunnen maken. Daarbij enthousiast geholpen door het ijzersterke, vakkundige en aandachtige duo: Anton en Laurien.

Ik dank jullie hartelijk voor deze onvergetelijke reis.

Liefs van Marjan

Workshop nachtfotografie (Amsterdam Light Festival), januari 2017

Afgelopen donderdagavond heb ik de workshop nachtfotografie gedaan. Het thema was het Light Festival langs de Amstel. Eigenlijk wist ik helemaal niets maar Anton heeft alles duidelijk uitgelegd. We begonnen met onze camera in de juiste instellingen te zetten en toen gingen we op pad.Het is echt heel leuk om te doen en al heel snel duidelijk om het op deze manier meteen in praktijk te brengen. Anton had genoeg aandacht en tijd voor iedereen om mee te kijken en nog verder tips te geven. Ik heb het echt heel leuk en leerzaam gevonden. Zo ben ik gisteravond terug naar Amsterdam gegaan om het geleerde verder in praktijk te brengen, te oefenen en gewoon plezier te hebben in het fotograferen.

Nachtfotografie – Amsterdam Light Festival

Ook ik heb de workshop nachtfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival 2016 gevolgd. Zeer enthousiaste beroepsfotografen leerden zelfs mij de basis van het fotograferen in het donker. Uitermate leuk en leerzaam.

Can definitely recommend it!

Combinatie fotowandeling Oud-Amsterdam & nachtfotografie, augustus 2016

Anton, the photographer, was very professional and a very nice guy all around. I learned a lot during this tour and can highly recommend it to anyone seeking to improve their photography skills with the help of a friendly professional !

Fotosafari in de Zoo, augsutus 2016

Tijdens onze fotosafari in Artis hebben we van Anton zeer veel bruikbare tips gekregen ter voorbereiding van onze reis richting Afrika. Op zijn advies hebben we tijdens de Zoomeravond afgesproken omdat het fotograferen in Afrika rond zonsopkomst en -ondergang het mooist, maar ook het moeilijkst is. Anton zijn voorbereiding was uitstekend. Hij wist meer over de mogelijkheden van onze Samsung fototoestellen – zonder dat hij deze heeft – dan wij zelf na een paar jaar. Erg leuke, maar vooral nuttige en leerzame avond gehad. Nu de praktijk nog!

“Zeer leerzame fotosafari in Artis.”

Fotowandeling Amsterdam, augustus 2016

Met mijn nieuwe camera (3 weken oud en ook net nieuw uitgebracht) hebben Anton Harfst als fotograaf/begeleider en ik door Oud Amsterdam gelopen. Hij wist me veel te vertellen over de geschiedenis van dit gedeelte van Amsterdam. Juist dat maakt de foto’s die ik daar gemaakt heb meer sprekend/levendiger. Ook kon hij me prima helpen bij het instellen, zoeken van een bepaalde functie in het menu, een aanrader om met hem door deze stad te dwalen en te fotograferen, juist op plekjes waar niet veel toeristen komen, maar die zeker de moeite waard zijn om te bekijken/te fotograferen. Neem vast weer contact met hem op voor een volgende workshop.

Fotowandeling moderne architectuur (op maat), juli 2016

Very serious people. Not only they know what they are doing but also are flexible enough to accommodate their clients needs. I felt very comfortable with Anton. Very nice person. I wish I had a Photothema in every city I visit.

Workshop op maat, juni 2016

Photothema was prompt in their reply and more than delivered on their promises. Anton was an excellent instructor and exceptional tour guide. I look forward to my next lesson.

Camera-instellingen, juni 2016

Samen met mijn vader de workshop camera-instellingen gevolgd bij Anton Harfst. Het is een hele gezellige dag geweest. Eerst wat theorie gekregen over de camera(instellingen) en over foto’s en daarna zijn we naar buiten gegaan om te oefenen.
Ik ben vlak daarna zelf op vakantie gegaan en mijn foto’s zijn duidelijk beter dan die van vorig jaar! Heel erg bedankt voor de workshop (en de lekkere lunch!).

Camera-instellingen, juni 2016

Voor een reis heb ik een mooie compactcamera gekocht, maar op het gebied van fotografie was ik nog een leek. Na de cursus Camera-instellingen bij Anton heb ik binnen een dag de nodige basiskennis opgedaan over o.a sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, belichting en scherpstelling opgedaan. Nu kan het spelen beginnen! We waren met twee personen dus er was veel persoonlijke aandacht, ook aangepast op mijn eigen camera. De dag bestaat uit een goede combi van praktijk en theorie en de lunch van Laurien was heerlijk! Als je op zoek bent naar een cursus met veel persoonlijk aandacht, is dit zeker een aanrader!

Workshop straatfotografie, juni 2016

Klokslag 13.00 uur ontmoeten we Anton Harfst van Photothema op het Museumplein in Amsterdam. Na een introductie op wat straatfotografie feitelijk inhoudt en waar je op moet letten gaan we op pad. En dan merk je dat veel “normale” fotografietechnieken en handelingen zo in je systeem zitten dat je moeite moet doen om dat er uit te krijgen. Anton was een kundig begeleider en leraar daarbij. Heel veel opgestoken in drie uur tijd. En nu het geleerde in de praktijk brengen! Photothema ziet ons zeker nog terug voor workshops!

Fotowandeling Amsterdam, mei 2016

Onder leiding van gids en fotograaf Anton zag ik meer in oud Amsterdam dan ooit tevoren. Hij vertelde veel over de bijzondere gebouwen en hun geschiedenis, en wees me op voor mij nieuwe mogelijkheden van mijn camera — resultaat een serie verrassend mooie beelden van de stad.

“Fototrip Oud Amsterdam, 3 1/2 uur, bijzondere doorkijkjes en gevelstenen”

Workshop camera-instellingen, mei 2016

Op één dag 6 volle uren besteed aan de meest nuttige camera-instellingen. Ontzettend veel geleerd in relatief korte tijd. Anton legt alles heel geduldig en helder uit en geeft duidelijke tips. Naderhand kreeg ik zelfs nog meer informatie waar we tijdens de workshop niet aan toe waren gekomen (tips voor accessoires en nog meer instelling-tips). Al met al erg nuttig en waardevol!

Private Night Photography Tour, May 2016

Photothema was very responsive via email (within a day response) and easy to book with. Anton was great, providing some colourful history along our evening journey to capture some beautiful shots of the canals at night. I did not have much time in Amsterdam (only one night), but Anton took me to several great spots and assisted with getting the photos I was after. Highly recommended.

Fotoreis Grieks Pasen

Op de trappen van Nafplio

SNP-fotoreis van 27 april – 4 mei 2016

 

“Nogmaals hartelijk dank voor de fijne week!”

“Jullie dorp is een beetje ons dorp geworden.”

“In het programma staat dat je Pasen viert met de lokale bevolking, maar nooit gedacht dat dat ook echt zo zou zijn!”

“Het was een fijne vakantie, ik kijk er met veel plezier op terug en de foto’s helpen daar natuurlijk bij. Het uitzoeken etc. wordt nog een flinke klus…  Anton en Laurien, nogmaals hartelijk dank voor jullie belangrijke aandeel in deze geslaagde reis!”

“Nog veel dank voor de geweldige week.”

Workshop camera-instellingen (privé), maart 2016

Wij kijken alle 3 terug op een geslaagde dag afgelopen maandag. We hebben allemaal nieuwe dingen geleerd maar wel allemaal andere nieuwe dingen. Hartelijk dank voor de goede voorbereiding en de goede en duidelijke antwoorden op onze vragen. We gaan er de komende vakantie zeker mee aan de slag.

Groeten, Pauline

Nachtfotografie Amsterdam, maart 2016

Als je wat wil opsteken van Amsterdam en fotografie is een fototrip bij avond/nacht langs de Amsterdamse grachten met Anton zeer de moeite waard.

Foto: John Wel

Foto: John Wel

Night Photography Tour along the Amsterdam Canals, March 2016

Both with help using a new mirrorless Lumix AND for a wealth of cultural/historical details which gave us a real appreciation for Amsterdam’s uniqueness through the ages. Prompt and detailed responses to our inquiries were made before our arrival too.

Workshop camera-instellingen, februari 2016

Nogmaals dank voor de heldere uitleg voor het onder de knie krijgen van de eerste beginselen van het fotograferen.

Groet,