Over Fotoreizigers

Fotoreizigers:  ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van fotoreizen dicht bij en ver weg

Fotoreizigers Anton, Laurien en Lex: drie enthousiaste fotografen die hun plezier in fotografie graag met jou delen. Met een mooie mix aan opleiding en ervaring laten we je de wereld ontdekken met je camera. Je kunt rekenen op 100% aandacht en professionele begeleiding tijdens de fotoreizen, maar ook op informatie vooraf en feedback na een reis.

We ontwikkelen, organiseren en begeleiden zelf de fotoreizen. De logistiek van de fotoreizen besteden we wel uit aan de reisorganisatie Aladin Travel. Zodat wij ons kunnen concentreren op de fotoreizen en we zeker weten dat alles goed geregeld is. Ook achter de schermen.

Onze fotografiereizen zijn er voor iedereen die plezier in fotografie wil krijgen, houden of terugkrijgen. Of je net begint met fotograferen, een ervaren amateurfotograaf bent of je je brood ermee verdient. En ongeacht welke camera je hebt. Ook analoge camera’s en smartphones zijn welkom.

 

Fotografiereizen

Je kunt rekenen op 100% aandacht en professionele begeleiding tijdens je fotoreis.

Fotoreiziger Anton Harfst

Anton  fotografeert met een Nikon D500

 

Fotoreiziger Anton Harfst – fotograaf & fotografie-instructeur

Anton heeft de lerarenopleiding gedaan, les gegeven aan anderstaligen en gewerkt als freelance fotograaf. Hij heeft een oneindig geduld als het om uitleggen gaat.  “Je kunt mij altijd vragen om advies over camera’s, lenzen en andere foto-apparatuur.”

 

 

 

 

Fotoreizigers

Lex van den Bosch fotografeert met een Canon D5 III

 

 

 

Fotoreiziger Lex van den Bosch – reisfotograaf & fotoreisbegeleider

Lex is van huis uit bioloog, is sinds 1991 actief in de reiswereld, heeft een safarikamp in de outback van Namibië opgebouwd en werkt sinds 2007 als reisfotograaf-reisjournalist en begeleider van fotoreizen. “Ik deel mijn praktijkkennis graag met anderen. Én ik houd van gezelligheid.”

 

 

Fotoreiziger Laurien van den Hoven

Laurien fotografeert met een Nikon D500 én een Samsung S7

 

 

 

 

Fotoreiziger Laurien van den Hoven – manager & fotoreisbegeleider

Laurien is opgeleid als antropologe, heeft gewerkt op het gebied van ontwikkelingseducatie, management en lokaal bestuur. “Ik ben een regelaar. Achter de schermen ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering; tijdens een fotoreis zorg ik dat alles op rolletjes loopt en jullie alleen maar met fotografie bezig hoeven te zijn.”

 

 

Kleine groepen

We kiezen er nadrukkelijk voor om te werken met kleine groepen. En met klein bedoelen we ook klein. Onze fotoreizen tellen maximaal 8 deelnemers. Fotoreizen tellen bijna altijd twee begeleiders. Meestal krijg je twee Fotoreizigers mee op reis; sommige reizen worden begeleid door een van ons en een lokale gids.

Goed en lekker eten met de Fotoreizigers

Naast onze voorliefde voor fotografie en reizen, houden we alle drie ook van goed en lekker eten. Het gaat te ver om te zeggen dat we onze bestemmingen er op uitkiezen, maar als prachtige fotolocaties samengaan met een uitstekende lokale keuken, hebben ze een streepje voor. De gezamenlijke avondmaaltijd zorgt steeds voor een ontspannen slot van een intensieve fotografiedag.

Fotoreizigers

Samen eten is een belangrijk onderdeel van onze fotoreizen

Oog voor de wereld om ons heen

Als je fotografeert zie je al snel meer dan een doorsnee wereldbewoner. Als Fotoreizigers hebben we veel oog voor het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Maar zien we ook dat dit in een rap tempo aan het verdwijnen is. En onze reizen dragen daar helaas ook aan bij. Alleen onze CO2-uitstoot compenseren is te makkelijk. Daarom is het vinden van aantrekkelijke reisbestemmingen dichter bij ons huis, iets waar we druk mee bezig zijn.

Photothema

Anton en Laurien hebben in 2008 Photothema opgericht en zijn we fotoworkshops en fotoreizen gaan organiseren. Tien jaar later zijn we de samenwerking met Lex aangegaan en hebben we alle fotoreizen ondergebracht bij de Fotoreizigers. Als Photothema blijven we fotoworkshops en -coaching geven in Amsterdam.

Misschien goed om even te vermelden: Anton en Laurien zijn al ruim 25 jaar getrouwd en hebben zes jaar in Griekenland gewoond. Photothema is daar begonnen. We gebruiken ons huis in het dorpje Xirokambi nog steeds als uitvalsbasis voor de fotoreizen op de Peloponnesos.