Over Photothema & de Fotoreizigers

Wil jij (leren) fotograferen op bijzondere plekken, met veel plezier en als het even kan lekker eten? Dan ben je bij Photothema & De Fotoreizigers aan het goede adres.

Wij zijn Anton, Laurien en Lex. Drie enthousiaste fotografen die hun plezier in fotografie graag met jou delen. Met een mooie mix aan opleiding en ervaring laten we je de wereld ontdekken met je camera.

We ontwikkelen, organiseren en begeleiden zelf de fotoworkshops en fotoreizen. De logistiek van de fotoreizen besteden we wel uit aan erkende reisbureaus. Dan kunnen wij ons concentreren op de fotoreizen en weten we zeker dat alles goed geregeld is. Ook achter de schermen.

1+1=Photothema

Anton en Laurien hebben in 2008 Photothema opgericht. Tien jaar later gaan we de samenwerking met Lex aan. Misschien goed om even te vermelden: Anton en Laurien zijn al ruim 25 jaar getrouwd en hebben zes jaar in Griekenland gewoond. Photothema is daar begonnen.

1+1+1=Fotoreizigers

Anton Harfst – fotograaf & fotografie-instructeur
Anton heeft de lerarenopleiding gedaan, les gegeven aan anderstaligen en gewerkt als freelance fotograaf. Hij heeft een oneindig geduld als het om uitleggen gaat.  “Je kunt mij altijd vragen om advies over camera’s, lenzen en andere foto-apparatuur.”

Anton  fotografeert met een Nikon D500

Laurien van den Hoven – workshop/fotoreisbegeleider & manager
Laurien is opgeleid als antropologe, heeft gewerkt op het gebied van ontwikkelingseducatie, management en lokaal bestuur. “Ik ben een regelaar. Voor het plannen van workshops moet je bij mij zijn. Ik help je ook graag met vragen over smartphone fotografie.”

Laurien van den Hoven

Laurien fotografeert met een Samsung S7

Lex van den Bosch – reisfotograaf & workshop/fotoreisbegeleider
Lex is van huis uit bioloog, is sinds 1991 actief in de reiswereld, heeft een safarikamp in de outback van Namibië opgebouwd en werkt sinds 2007 als reisfotograaf-reisjournalist en begeleider van fotoreizen. “Ik deel mijn praktijkkennis graag met anderen. Én ik houd van gezelligheid.”

Lex van den Bosch fotografeert met een Canon D5 III

Kleine groepen

We kiezen er nadrukkelijk voor om te werken met kleine groepen. En met klein bedoelen we ook klein. Onze workshops en fotoreizen tellen maximaal 8 deelnemers. Fotoreizen worden altijd door twee van ons begeleid. Volg je een workshop met meer dan 5 deelnemers, dan is er ook een tweede begeleider.

Goed en lekker eten

Naast onze voorliefde voor fotografie en reizen, houden we alledrie ook van goed en lekker eten. Het gaat te ver om te zeggen dat we onze bestemmingen er op uitkiezen, maar als prachtige fotolocaties samengaan met een uitstekende lokale keuken, hebben ze een streepje voor.

Samen eten is een belangrijk onderdeel van onze fotoreizen

Oog voor de wereld om ons heen

Als je fotografeert zie je al snel meer dan een doorsnee wereldbewoner. Als Fotoreizigers hebben we veel oog voor het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Maar zien we ook dat dit in een rap tempo aan het verdwijnen is. En onze reizen dragen daar helaas ook aan bij. Alleen onze CO2-uitstoot compenseren is te makkelijk. Daarom is het vinden van aantrekkelijke reisbestemmingen dichter bij ons huis, iets waar we druk mee bezig zijn.

De Fotoreizigers ontmoeten

Als je niet meteen een workshop of fotoreis wilt boeken, maar wel graag met (een van) ons wilt kennismaken, dan kun je ons de komende tijd op de volgende plek vinden.

5 en 6 januari, Reis & Co, Groningen

Een afspraak maken kan natuurlijk ook!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.  Zo ben je als eerste op de hoogte van de activiteiten van Photothema en de Fotoreizigers.
error: Content is protected !!