Fotograferen met een handicap

Fotograferen met een handicapFotograferen met een handicap? Photothema organiseert fotoworkshops voor iedereen en waar nodig op maat. Menig handicap vormt geen belemmering om prachtige foto’s te maken.
Wil jij beter leren fotograferen met jouw handicap, nieuwe terreinen van fotografie ontdekken of samen met andere fotografen op pad? Photothema helpt je er graag bij.

Leer fotograferen met een handicap

Iedere deelnemer aan een Photothema workshop of fotoreis kan rekenen op een persoonlijke aanpak. Dat geldt dus ook als je fotografeert – of wilt leren fotograferen met een handicap. Aangeven welke activiteiten geschikt zijn voor rolstoelers is relatief makkelijk. Andere handicaps vragen om meer maatwerk. Mail of bel ons met jouw vragen. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken. In Amsterdam komen we bij jou langs als dat makkelijker is.

Fotograferen met Parkinson? Zorg dan dat je een niet al te lichte camera hebt. Een zwaarder toestel vangt het trillen van je hand beter op.

fotograferen met een handicapRolstoeltoegankelijke fotoworkshops

Photothema werkt aan het toegankelijk maken van haar fotoworkshops en fotografiereizen. Hieronder vind je een overzicht van de workshops en de toegankelijkheid voor fotografen in een rolstoel. Op de website staat de rolstoel bij workshops en fotowandelingen die altijd toegankelijk zijn. Bij de workshopinformatie kun je in toelichting meer lezen over bereikbaarheid, de route en de aanwezigheid van een rolstoltoegankelijk toilet.

Fotowandeling Oud-Amsterdam Open inschrijving en op aanvraag Parkeren, OV, toegankelijk restaurant en toilet
Fotowandeling langs het IJ – route 1 Open inschrijving en op aanvraag Parkeren, OV, toegankelijk restaurant en toilet
Fotowandeling langs het IJ – routes 2 en 3 Op aanvraag ivm aangepaste route Overleg over faciliteiten op aangepaste route
Fotowandeling Amsterdamse Waterleidingduinen Op aanvraag ivm aangepaste route Toegankelijk parkeren en restaurant, toilet minder toegankelijk
Fotosafari Artis Open inschrijving en op aanvraag Parkeren, toegankelijke restaurants en toiletten
Workshop straatfotografie Museumplein Open inschrijving en op aanvraag Parkeren, OV, toegankelijk restaurant en toilet
Workshop nachtfotografie langs de Amsterdamse grachten Op aanvraag ivm aanpassing route Parkeren, OV en toegankelijk toilet
Diverse fotoworkshops waaronder camera-instellingen, fotobewerking, fotocoaching, zwart-wit fotografie Op aanvraag – Fotoworkshops op maat  Locatie in overleg, kan ook bij deelnemers thuis

 

Straatfotografie vanuit een rolstoel levert een perfect lijnenspel op.

Toegankelijke fotoworkshop op maat?

Staat de workshop van jouw keuze (nog) niet in het rijtje van toegankelijke workshops, of ben je op zoek naar een specifieke invulling voor een workshop? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

error: Content is protected !!