Voorwaarden en garantie fotoworkshops

Op deze pagina vindt u:

 1. Voorwaarden Photothema fotoworkshops
 2. Voorwaarden Fotoreizigers fotoreizen
 3. Annuleringsvoorwaarden meerdaagse workshops zonder tussenkomst van een reisorganisatie

Garantie en voorwaarden fotoworkshops

Fotoworkshops boekt u doorgaans rechtstreeks bij Photothema. Tenzij anders afgesproken, betaalt u in een keer het gehele bedrag. U ontvangt van ons een factuur met het verzoek deze te betalen binnen de daarvoor vastgestelde termijn en in ieder geval voor aanvang van de workshop. Indien u kort voor tijd boekt, kunt u eveneens contant betalen voor de start van de workshop. 

Annulering fotoworkshops

Als u genoodzaakt bent om de deelname aan een workshop te annuleren, gelden de volgende termijnen.

 • Bij annulering tot 4 weken voor aanvang: u krijgt het gehele bedrag terug minus €15 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 4 – 2 weken voor aanvang: u krijgt 50% terug.
 • Bij annulering binnen 2 weken tot 12 uur voor aanvang: u krijgt geen geld terug, maar kunt wel kiezen voor een workshop op een andere datum (zonder extra kosten).
 • Bij annulering van de workshop minder dan 12 uur voor aanvang van de workshop heeft u geen recht meer op teruggave of keuze uit een andere datum.
 • Iemand anders – door u aangedragen – kan uw plek in de workshop overnemen.

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als u niet kunt meedoen aan een fotoworkshop en bevestig dit schriftelijk (sms of email).

Verzetten van een workshop

Indien u vanwege omstandigheden een workshop wilt verzetten, dan geldt hiervoor het volgende:

 • U kunt een ingeplande workshop (keuze uit de Photothema Agenda) één maal kosteloos verzetten, op voorwaarde dat u dit uiterlijk 12 uur voor aanvang van de workshop doet. Wilt u nogmaals verzetten, dan brengen wij administratiekosten van € 15 in rekening.
 • Voor het verplaatsen van een workshop op aanvraag brengen wij € 25 administratiekosten in rekening. Ook hier geldt de voorwaarde dat u de minimaal 12 uur van te voren moet laten weten dat u de workshop wilt verzetten.

Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn voor een fotoworkshop?

Eendaagse foto workshops in Amsterdam met open inschrijving gaan in principe altijd door ongeacht het aantal deelnemers. Voor specifieke workshops geldt een minimum aantal deelnemers; dit staat bij de beschrijving vermeld. Uiterlijk 1 week voor tijd is duidelijk of deze  workshop doorgaat. Indien wij de workshop vanwege een gebrek aan deelnemers annuleren, ontvangt u het gehele bedrag terug.

Als wij om andere redenen genoodzaakt zijn een workshop te annuleren, zullen we u een nieuwe datum voorstellen of een plek aanbieden in een andere workshop. U hebt ook dan recht op volledige teruggave als er geen nieuwe datum gevonden kan worden.

Voorwaarden en garantie Fotoreizigers fotoreizen

Fotoreizigers organiseert alle fotoreizen in nauwe samenwerking met  Aladin Travel, een erkende reisorgansisatie die aangesloten is bij de Verening van Kleine Reisorganisaties (VvKR) en het garantiefonds GGTO.  U vult het boekingsformulier in op onze website en wij sturen uw boeking door naar onze samenwerkingspartner. U ontvangt de factuur van Aladin Travel en betaalt deze direct en zonder tussenkomst van Fotoreizigers. 

 • Na aanmelding ontvangt u een factuur voor de aanbetaling van de reis (ticketkosten + 15% van de reissom); het gehele bedrag dient 6 weken voor aanvang te zijn overgemaakt.
 • Boekt u binnen 6 weken, dan ontvangt u direct een factuur voor de hele reissom.
 • Als een reis niet doorgaat vanwege onvoldoende deelnemers ontvangt u de aanbetaling (inclusief boekingskosten) retour.
 • Als u een tweepersoonskamer boekt, maar er is nog geen kamerdeler beschikbaar, ontvangt u een factuur voor een eenpersoonskamer. De eenpersoonstoeslag krijgt u terug als er zich later nog een kamerdeler aanmeldt.

Optie op een fotoreis

Vooruitlopend op een definitieve boeking kunt u een optie nemen op een fotoreis. Hierbij gelden de volgende spelregels.

 1. Gratis optie van maximaal 10 dagen voor het regelen van verlof. Aan deze optie zijn geen kosten verbonden. Wij reserveren nog geen vlucht. U kunt gebruik maken van deze optieregeling tot max. 6 weken voor vertrek (korter op de vertrekdatum willen wij direct een vlucht reserveren om beschikbaarheid te garanderen).
 2. Betaalde optie van maximaal 10 weken voor bv. het regelen van verlof, vervanging mantelzorg, in geval van onduidelijkheid over de eigen gezondheid of van iemand in directe omgeving. U betaalt de boekingskosten a 25 euro p.p. Wij reserveren de vluchten voor u. U kunt van deze optieregeling gebruik maken tot 4 weken voor vertrek.

Spelregels voor het nemen van een optie

 • Als u de reis boekt, worden de reeds betaalde boekingskosten in mindering gebracht op de reissom.
 • Als de reis niet doorgaat omdat er onvoldoende deelnemers zijn ontvangt u de boekingskosten retour.
 • Als u geen gebruik maakt van de optie ontvangt u de boekingskosten niet terug.

Indien er nog steeds plaatsen beschikbaar zijn voor de reis
Bij 10 dagen optie: de optie vervalt automatisch na 10 dagen.
Bij 10 weken optie: een week voor het einde van de optietermijn ontvangt u van ons een mail met de vraag of de optie om wilt zetten naar een boeking. U vult hiertoe het boekingsformulier in op onze website. Bij geen bericht van u vervalt de optie aan het eind van deze week.

Als de reis volloopt voor het verlopen van de optietermijn
Voor beide type opties: u ontvangt een mail met de vraag of u de optie om wilt zetten naar een boeking. U vult hiertoe het boekingsformulier in op onze website. U hebt hiervoor dan 72 uur de tijd. De deadline staat in de mail.

Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn voor een fotoreis?

Acht weken voor tijd is duidelijk of een reis doorgaat of niet. Indien u een aanbetaling heeft gedaan, krijgt u deze natuurlijk volledig terug.

Annulering fotoreis

Bij annulering van uw kant bedragen de kosten 100% van de reissom. Aladin Travel en De Fotoreizigers zullen in dit geval proberen een vervangende deelnemer te vinden. Indien dit lukt, dan bedragen de annuleringskosten de som van de aanbetaling.

Reisverzekering
Houdt er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een annuleringsverzekering en reisverzekering. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertragingen in het reisschema vanwege stakingen, slecht weer of andere redenen, voor ongevallen, gezondheidsproblemen of enige schade aan of verlies van foto-apparatuur en andere bagage tijdens deelname aan een fotoreis of workshop. We adviseren om goed verzekerd op reis te gaan.

Garantiefonds

Aladin Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO). Binnen de grenzen van de GGTO-garantieregeling vallen de door ons georganiseerde reizen onder de garantie van de GGTO.
Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis.

Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Een garantieregeling als deze is voor iedere aanbieder van pakketreizen wettelijk verplicht (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:512).

Overige voorwaarden en garanties

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden verwijzen we u ook graag naar de voorwaarden van Aladin Travel.

Annulering meerdaagse fotoworkshops met accommodatie

Als u genoodzaakt bent om de deelname aan een meerdaagse fotoworkshop (zonder tussenkomst van een touroperator) te annuleren, gelden de volgende termijnen en voorwaarden.

 • Bij annulering tot 6 weken voor aanvang: u krijgt het gehele bedrag terug minus €25 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 6 – 3 weken voor aanvang: u krijgt 50% terug.
 • Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang is er geen restitutie meer mogelijk.
 • Iemand anders – door u aangedragen – kan uw plek in de workshop overnemen; de administratiekosten bedragen dan € 25.

Voor annulering van de accommodatie worden de annuleringsvoorwaarden apart vermeld bij de beschrijving van de workshop.
Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als u niet kunt meedoen aan een fotoworkshop en bevestig dit schriftelijk.

Bedrijfsgegevens

VOF Photothema
KvK-nummer: 55611745
BTW-nummer: NL851785967B01
Iban: NL92 SNSB 0923380302

VOF De Fotoreizigers
BTW-nummer: NL858794160B01
KVK-nummer: 71643168
Iban: NL92 SNSB 0923380302

Postadres (bezoek alleen op afspraak)
Ceintuurbaan 314-I
1072 GL Amsterdam

Deze voorwaarden zijn bijgewerkt op 13 januari 2019.

error: Content is protected !!