Voorwaarden en garantie

Garantie en voorwaarden fotoworkshops

Fotoworkshops boekt u doorgaans rechtstreeks bij Photothema. Tenzij anders afgesproken, betaalt u in een keer het gehele bedrag. U ontvangt van ons een factuur met het verzoek deze te betalen binnen de daarvoor vastgestelde termijn en in ieder geval voor aanvang van de workshop. Indien u kort voor tijd boekt, kunt u eveneens contant betalen voor de start van de workshop.

Annulering fotoworkshops

Als u genoodzaakt bent om de deelname aan een workshop te annuleren, gelden de volgende termijnen.

 • Bij annulering tot 4 weken voor aanvang: u krijgt het gehele bedrag terug minus €15 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 4 – 2 weken voor aanvang: u krijgt 50% terug.
 • Bij annulering binnen 2 weken tot 12 uur voor aanvang: u krijgt geen geld terug, maar kunt wel kiezen voor een workshop op een andere datum (zonder extra kosten).
 • Bij annulering van de workshop minder dan 12 uur voor aanvang van de workshop heeft u geen recht meer op teruggave of keuze uit een andere datum.
 • Iemand anders – door u aangedragen – kan uw plek in de workshop overnemen.

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als u niet kunt meedoen aan een fotoworkshop en bevestig dit schriftelijk (sms of email).

Verzetten van een workshop

Indien u vanwege omstandigheden een workshop wilt verzetten, dan geldt hiervoor het volgende:

 • U kunt een ingeplande workshop (keuze uit de Photothema Agenda) één maal kosteloos verzetten, op voorwaarde dat u dit uiterlijk 12 uur voor aanvang van de workshop doet. Wilt u nogmaals verzetten, dan brengen wij administratiekosten van € 15 in rekening.
 • Voor het verplaatsen van een workshop op aanvraag brengen wij € 25 administratiekosten in rekening. Ook hier geldt de voorwaarde dat u de minimaal 12 uur van te voren moet laten weten dat u de workshop wilt verzetten.

Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn voor een fotoworkshop?

Eendaagse foto workshops in Amsterdam met open inschrijving gaan in principe altijd door ongeacht het aantal deelnemers. Voor specifieke workshops geldt een minimum aantal deelnemers; dit staat bij de beschrijving vermeld. Uiterlijk 1 week voor tijd is duidelijk of deze  workshop doorgaat. Indien wij de workshop vanwege een gebrek aan deelnemers annuleren, ontvangt u het gehele bedrag terug.

Als wij om andere redenen genoodzaakt zijn een workshop te annuleren, zullen we u een nieuwe datum voorstellen of een plek aanbieden in een andere workshop. U hebt ook dan recht op volledige teruggave als er geen nieuwe datum gevonden kan worden.

Voorwaarden en garantie fotoreizen

Photothema organiseert alle fotoreizen in nauwe samenwerking met erkende touroperators Aladin Travel en Atma Asia Travel. U vult het boekingsformulier in op onze website en wij sturen uw boeking door naar onze samenwerkingspartner. U ontvangt de factuur van de touroperator en betaalt deze direct en zonder tussenkomst van Photothema. De touroperators zijn aangesloten bij de ANVR en SGR of de GGTO.

Reisverzekering
Houdt er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een annuleringsverzekering en reisverzekering. Photothema is niet aansprakelijk voor vertragingen in het reisschema vanwege stakingen, slecht weer of andere redenen, voor ongevallen, gezondheids-problemen of enige schade aan of verlies van foto-apparatuur en andere bagage tijdens deelname aan een fotoreis of workshop. We adviseren om goed verzekerd op reis te gaan.

Neem voor aanvullende informatie over de cursussen of reizen, betaling of accommodatie gerust contact met ons op.

Annulering meerdaagse fotoworkshops met accommodatie

Als u genoodzaakt bent om de deelname aan een meerdaagse fotoworkshop (zonder tussenkomst van een touroperator) te annuleren, gelden de volgende termijnen en voorwaarden.

 • Bij annulering tot 6 weken voor aanvang: u krijgt het gehele bedrag terug minus €25 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 6 – 3 weken voor aanvang: u krijgt 50% terug.
 • Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang is er geen restitutie meer mogelijk.
 • Iemand anders – door u aangedragen – kan uw plek in de workshop overnemen; de administratiekosten bedragen dan € 25.

Voor annulering van de accommodatie worden de annuleringsvoorwaarden apart vermeld bij de beschrijving van de workshop.
Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als u niet kunt meedoen aan een fotoworkshop en bevestig dit schriftelijk.

Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn voor een fotoreis?

Uiterlijk 6 weken voor tijd is duidelijk of een reis doorgaat of niet. Indien u een aanbetaling heeft gedaan, krijgt u deze natuurlijk volledig terug.

Bedrijfsgegevens

VOF Photothema
Ceintuurbaan 314-I
1072 GL Amsterdam
KvK-nummer: 55611745
BTW-nummer: NL851785967B01
Rekening: 4255034

Deze voorwaarden zijn bijgewerkt op 22 oktober 2017.

error: Content is protected !!