Workshop Zwart-wit Fotografie

workshop zwart-wit fotografie

Highlights workshop zwart-wit fotografie – 3 dagdelen

  • Leer zien welke beelden zich lenen voor zwart-wit foto’s
  • Kleine groep (1-4 deelnemers)
  • Fotosessie gevolgd door fotobespreking
  • Met aandacht voor omzetten van kleurenfoto’s naar zwart-wit en nabewerking
  • Gebruik van plugins

Het maken van sterke, vaak tijdloze beelden in zwart-wit is een kunst apart. In deze workshop zwart-wit fotografie van anderhalve dag leer je zien welke situaties en beelden zich goed lenen voor het maken van monochrome foto’s. We sluiten de eerste dag af met een huiswerkopdracht. Tijdens de tweede bijeenkomst ga je deze foto’s bewerken in Lightroom en/of Photoshop. We gaan ervan uit dat de deelnemers goed bekend zijn met de instellingen van hun camera en hun foto’s bewerken in Lightroom en/of Photoshop. Je neemt je eigen laptop mee naar de workshop.

Workshop op aanvraag.Kosten zijn 350 euro voor een privé workshop. Als je samen met iemand anders boekt, krijg je per persoon 20% korting. De prijs is inclusief lunch op de eerste dag en een uitgebreide tutorial over het bewerken en omzetten van zwart-witbeelden.

Bij interesse van 2-4 individuele deelnemers kan de workshop ook door ons ingepland worden. De kosten bedragen dan € 195 per persoon inclusief lunch en tutorial. Zodra er voldoende deelnemers zijn sturen we datumprikker rond.

Privé workshop
€ 350 per persoon
Kies zelf dag en tijd
 
Privé groep 2-4 personen
20% korting op gehele factuur
Datum en locatie in overleg
 
Meld je aan voor een groepsworkshop
€ 195
3-4 deelnemers
Bij voldoende interesse sturen we een datumprikker

Zwart-wit fotograferen in RAW

Voor de workshop zwart-wit fotografie is het het handigst als je in RAW fotografeert. Je kunt dan als beeldstijl (soms ook creatieve stijl genoemd) je camera instellen op monochroom. Je ziet dan de beelden direct in zwart-wit en kunt meteen zien wat wel en niet werkt. Achter op je schermpje zie je een jpg. De bestanden worden op je geheugenkaart opgeslagen als RAW-bestand met alle beschikbare informatie en dus ook kleuren. Als je het bestand opent, bijvoorbeeld in Lightroom, zul je de foto’s in kleur zien. Maar je kunt de de foto’s weer omzetten naar zwart-wit en bewerken. Hoe dat moet, laten we je zien in tijdens de workshop.

error: Content is protected !!