Masterclass Straatfotografie bij Nacht

Straatfotografie bij nacht: workshop hoogwaardige fotobestanden maken bij hoge ISO-waarden

Om nachtelijke straatfoto’s en snapshots te maken moet de ISO-waarde fors omhoog. Maar krijg je dan geen onbeheersbare hoeveelheid ruis? In deze masterclass nachtfotografie-uit-de-hand laten we je zien dat je prima nachtfoto’s uit het vuistje kunt schieten met extreem hoge ISO-waardes, en dat je de bestanden met fotobewerkingssoftware kunt opwerken tot een verbluffend resultaat. Overigens moet dat nabewerken van je nachtfoto’s wel gepaard gaan met een goede receptuur. In deze workshop nemen we je mee in het hele proces van kijken, fotograferen en nabewerken met software als Adobe Lightroom en Adobe Photoshop.

Straatfotografie in het donker & een presentatie over nabewerking 

Tijdens het praktijkgedeelte op straat leren we je (licht)situaties waarbij je nog goed uit de hand kunt werken te herkennen, gaan we in op de camera-instellingen voor succesvolle nachtelijke snapshotfotografie en wijden we je met een uitgebreide presentatie stap voor stap in in de receptuur voor de nabewerking. Hierbij gebruiken we jouw foto’s en die van de andere deelnemers, zodat je meteen ziet wat de mogelijkheden zijn. In een tutorial die je na afloop mee naar huis krijgt, kun je het recept nog eens stap voor stap nalezen. En o ja, om het avondeten hoef je je geen zorgen te maken; na het fotograferen hebben we een lekkere pan soep en broodjes (ook voor vegetariërs).

Straatfotografie bij nacht

Locatie Masterclass Straatfotografie bij Nacht: Amsterdam De Pijp

We geven deze masterclass in de Amsterdamse wijk De Pijp. Want De Pijp lijkt wel gemaakt voor straatfotografie bij nacht. Zo zijn er talrijke plekken met voldoende omgevingslicht om uit de hand te fotograferen, en zijn genoeg mensen op straat om interessante taferelen vast te kunnen leggen. Met een hoge ISO-waarde en een lichtsterk objectief kom je hier echt goed beslagen ten ijs.

Voor wie: gevorderde nachtfotografen die ‘s nachts ook zónder statief willen werken
Datum: op aanvraag
Tijd: in overleg
Prijs: € 150 | 10% korting als je ook de masterclass nachtfotografie & editing boekt
Deelnemers: 1-6
Inclusief: soep met brood, begeleiding, praktijkdeel nachtfotografie, uitgebreide presentatie over schone fotobestanden bij hoge ISO-waarden creëren, tutorial (wordt digitaal meegegeven).

Straatfotografie bij nacht

Wat heb je nodig voor de masterclass straatfotografie bij nacht?

Bij voorkeur een – relatief nieuwe – camera, waarbij je met hoge iso kunt werken (12.000 iso of hoger), lichtsterk objectief (f/2.8 of lichtsterker), minstens 1 opgeladen reserve-accu, paraplu, cameraregenhoes, voldoende geheugenkaartjes, handleiding camera. Een laptop is niet nodig.

Boek twee masterclasses met 10% korting
€ 360
Masterclass Nachtfotografie & Editing op datum naar keuze
Masterclass Straatfotografie bij Nacht op datum naar keuze
Privé Masterclass
€ 200
Vraag de masterclass aan op een datum naar keuze
20% korting als je samen met iemand anders een privé workshop boekt
error: Content is protected !!