Basiscursus Nachtfotografie voor niet-ervaren nachtfotografen

Een solide basis voor nachtfotografie

Je hebt het al eens gedaan; nachtfoto’s maken. Maar het resultaat is nog te onvoorspelbaar. De ene keer is de foto te licht, dan weer te zwart en de kleuren zijn ook niet altijd wat je ervan had voorgesteld. En dan hebben we het nog niet eens over problemen met scherpte, ruis en overstraling. In deze intensieve workshop leer je hoe je eindelijk grip kunt krijgen op je nachtfotografie. Want of je wilt of niet, nachtfotografie is nu eenmaal een discipline waarbij techniek komt kijken. Hoe ver je daarin wilt gaan is aan jou, maar in deze basisworkshop geven we je een solide basis om op te bouwen.

Basiscursus nachtfotografie met praktijk en nabespreking

We beantwoorden de belangrijkste vragen; welke ISO-waardes moet je nou gebruiken, hoe kan je je camera het best instellen, en hoe leer je zien hoe je een nachtelijke scène goed kunt fotograferen. Ook geven we je na afloop een handleiding mee, een fijne geheugensteun om zelfstandig aan de slag te gaan met je nachtfotografie. Doordat we met kleine groepjes werken, geven we je altijd intensieve begeleiding in onze workshops. We beginnen met nachtfotografie met instructie op locatie. Na het fotograferen gaan we samen naar binnen om op te warmen met een winterse soep en om de foto’s na te bespreken. We kijken niet alleen naar het gemaakte beeld, we bespreken ook wat je kunt veranderen om de foto al tijdens de opname technisch te verbeteren.

Locatie basiscursus nachtfotografie: Hartje Amsterdam 

We geven deze praktijkworkshop nachtfotografie rond de Grimburgwal en de Amstel.

Voor wie: je weet min of meer wel hoe je een nachtfoto vanaf statief moet maken, maar het resultaat is te onvoorspelbaar en de foto valt te vaak tegen. Met een goed instelbare camera kun je meedoen aan deze workshop. Wel verwachten we van je dat dat je ISO-waarde en diafragma kunt instellen op je camera.
Data: op aanvraag
Tijd: in overleg
Prijs: € 175 | 20 % korting bij samen boeken
Deelnemers: 1-6 | individueel op aanvraag
Inclusief: soep met brood (ook voor vegetariërs), begeleiding, praktijkdeel nachtfotografie, nabespreking gemaakte foto’s, tutorial over basisbeginselen nachtfotografie (digitaal).

Wat heb je nodig voor de basiscursus nachtfotografie?

Benodigdheden: goed instelbare camera, statief, minstens 1 opgeladen reserve-accu (doordat de sluiter lang openstaat, kost nachtfotografie veel stroom), camerahandleiding (mag ook digitaal), paraplu, cameraregenhoes, voldoende geheugenkaartjes. Een laptop is niet nodig.

Privé workshop
€ 175 per persoon
Datum naar keuze
20% korting bij samen boeken
error: Content is protected !!