Privé basiscursus fotografie

Wil je graag betere foto’s leren maken, maar heb je geen tijd om een reguliere cursus te volgen? Een privé basiscursus fotografie bij Photothema in Amsterdam is dan een uitstekende en betaalbare oplossing.

  • 6 sessies van 2 uur
  • ingepland op dagen en tijden die jou uitkomen (ook ’s avonds en in het weekend)
  • geheel afgestemd op jouw kennis, ervaring en natuurlijk je camera
  • gratis kennismakingsgesprek (bespreken invulling cursusprogramma op maat)
  • ervaren fotografiedocent Anton Harfst
  • inclusief de handige pdf camera-instellingen
  • aandacht voor techniek en compositie

Kosten: € 510 per persoon voor 6 sessies van 2 uur + gratis intakegesprek

Boek privé basiscursus fotografie

 

Leren in de praktijk

Samen met een fotografiedocent fotograferen op locatie is een hele directe manier van leren. Je kunt meteen zien wat het resultaat is van bepaalde instellingen, maar ook van het kiezen van je positie (bijv. door de knieën of een paar meter naar links of rechts). Afhankelijk van de onderwerpen die jij graag fotografeert, ga je aan de slag in een park, op de markt, langs het water. Dit kan midden overdag zijn, maar we kunnen ook lessen inplannen tijdens de zogenaamde gouden uren (warm licht voor zonsondergang) of als het al donker is. Het zal de ene keer stralend blauw zijn en de andere keer grijs en miezerig. De wisselende weersomstandigheden (en dus licht) zorgen ervoor dat je in verschillende situaties leert wat je moet doen.

Voorbeeld privé basiscursus fotografie – beginnen bij het begin

Privé basiscursus fotografieJe fotografeert graag maar doet alles op de automaat. Je hebt niet eerder een fotoworkshop of cursus gevolgd. 

Tijdens de privé-cursus leer je de verschillende instellingen van je camera kennen. De lessen vinden zowel binnen als buiten plaats. Je leert in welke instellingen je moet kiezen in een bepaalde situatie, hoe je je camera goed stil kunt houden en welke camerastandpunten je kunt kiezen. Alle lessen zijn aangepast op jouw camera en de manier waarop jij het beste leert. Aan het eind van deze privé basiscursus fotografie weet je onder andere wat diafragma, iso en onder- of overbelichten is en kun je de instellingen toepassen.

Voorbeeld 2 – de theorie is bekend, maar in de praktijk wil het niet lukken

Je fotografeert graag, soms op de automaat maar je gebruikt ook andere instellingen. Je hebt eerder een cursus gevolgd, maar in de praktijk weet je toch vaak niet hoe je je camera zo kunt instellen dat je de foto maakt die jij voor ogen hebt.

Prive basiscursus fotografieTijdens de bijeenkomst vooraf bekijk je samen met Anton een serie van jouw foto’s. Op basis hiervan maakt hij een lesprogramma. Tijdens de lessen ga je samen met Anton fotograferen en daarna de foto’s bespreken. Aan het eind van de cursus maak je steeds vaker de foto’s zoals jij ze voor ogen hebt.

 

 

 

 Wil je graag de cursus volgen, maar heb je nog geen (eigen) camera? Lees Anton’s blog over de verschillende mogelijkheden of vraag hem persoonlijk om advies.
error: Content is protected !!