Lange sluitertijden en zwart-wit fotografie

Weekend workshop lange sluitertijden & zwart-wit fotografie
Nieuwe datum volgt binnenkort
4-8 deelnemers
Begeleiding: Anton Harfst en/of Lex van den Bosch
€ 295 op basis van een tweepersoonskamer

Standplaats Vlissingen

We verblijven tijdens dit fotoweekend in Vlissingen op loopafstand van de boulevard. Daar waar de Westerschelde uitmondt in de Noordzee domineren wind en water. Het uitzicht is altijd magnifiek. We gaan uitgebreid fotograferen langs het strand en in het oude gedeelte van de stad. Tijdens dit fotoweekend gaan we aan de slag met filters en lange sluitertijden, (nacht)fotografie aan zee en zwart-wit fotografie.

zwart-wit fotografie

Niveau workshopweekend

Deze workshop lange sluitertijden, zwart-wit & nachtfotografie is geschikt voor fotografen die al wat langer fotograferen en redelijk tot goed bekend zijn met de instellingen van hun camera. Je neemt je statief en ND-filters mee.

Lange sluitertijden met je smartphone
Ben jij een fanatieke smartphone fotograaf? Met goed instelbare smartphones (bijv. Samsung Gallery S7 en hoger) kun je spelen met langere sluitertijden, ND-filters en zwart-wit. Ontdek het tijdens deze weekendworkshop aan de Zeeuwse kust.

Programma fotoweekend Zeeland

Het fotoweekend begint op zaterdag 22 juni om 10 uur. Na de kennismaking en het doorspreken van het programma gaan we aan de slag met verschillende vormen van fotografie.  Tussen de strandbrekers zetten we ons statief op om de branding vast te leggen met lange sluitertijden. Dit doen we zowel bij eb als bij vloed. We maken een fotowandeling langs de oude haven, de sluizen en over de boulevard. Je leert zien welke beelden zich goed lenen voor monochrome beelden.  Tussen de fotosessies door houden we fotobesprekingen waarbij we ook aandacht besteden aan het bewerken van je foto’s.

Een late sessie nachtfotografie staat gepland voor de zaterdagavond; hier kunnen we de lange sluitertijden en zwart-wit fotografie ook mooi combineren. De andere fotosessies stemmen we af op de getijden en het weer.

We sluiten het weekend af op zondag rond 16 uur.

workshop lange sluitertijden

 

 

 

error: Content is protected !!