Wandel & fotografiereis Noord-Griekenland | Juli 2020

18 – 28 juli 2020
5-8 deelnemers
Prijs volgt binnenkort
Begeleiding: Anton Harfst en Lex van den Bosch

Interesse in deze reis? Laat het weten en we sturen je een bericht zodra het programma rond is.

Wandelen & fotograferen langs Griekse meren

Deze 11-daagse wandel & fotografiereis staat in het teken van reisfotografie en landschapsfotografie, waarbij we je uitdagen om locaties op verschillende manieren en vooral ook op andere tijdstippen in beeld te brengen. We maken mooie wandelingen – wel afgestemd op een fotografentempo -, gaan met een lokale visser het Grote Prespa-meer op, struinen tussen de druivenranken van een Nederlandse wijnboer en brengen een bezoek aan het berencentrum van Arcturos.

Meren van Macedonië

Uitgestrekte bossen, grote en kleine meren, fascinerende bergdorpen, beren en pelikanen: het noordwesten van Griekenland is verrassend afwisselend. Meren domineren niet alleen het landschap maar bepalen ook de manier van leven. Rond de Prespes-meren overheerst de rust. De boerendorpen zien wat toeristen op Griekse hoogtijdagen, maar de rest van het jaar is het er fantastisch stil. Ten zuiden hiervan ademt de welvarende stad Kastoria – gelegen aan een meer met dezelfde naam – een bijna mondaine sfeer. Rond de meren in Oost-Macedonie ligt een levendig wijngebied.

We gaan tijdens deze reis op bezoek bij een Nederlandse wijnboer. Zowel binnen als buiten kun je heerlijk aan de slag met compositie.

Een fotoreis met volop oog voor landschap & cultuur

Begeleiding fotoreis

De fotoreis Meren van Macedonië wordt begeleid door de Fotoreizigers Anton en Lex. Fotograaf en Griekenlandkenner Anton Harfst en fotograaf en reisjournalist Lex van den Bosch staan je met raad en daad bij tijdens het fotograferen. Op locatie en tijdens de dagelijkse fotobespreking wordt aandacht besteed aan reisfotografie – het in beeld brengen van de setting, het vertellen van kleine verhaaltjes – en landschapsfotografie, waarbij goed gebruik maken van het aanwezige licht steeds van groot belang is.

Wandel & fotografiereis

Programma Wandel & Fotografiereis

Het uitgeschreven programma staat binnenkort online. Nieuwsgierig? Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en we sturen je een mailtje zodra het programma rond is.

In Noord-Griekenland leven nog zo’n 400 beren ….

Praktische informatie 

Ook de praktische informatie van deze reis staat binnenkort online. Nieuwsgierig? Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en we sturen je een mailtje zodra het programma rond is.