Urbex Fotoreis Peloponnesos | april 2020

Urbex fotografie

Urbex Fotoreis: Verlaten plekken op het Griekse platteland
25 april – 2 mei 2020
Garant vertrek | 1 plaats beschikbaar (onder optie)
Begeleiding: Anton Harfst & Lex van den Bosch
Vanaf € 1895

De Fotoreizigers organiseert in de meivakantie 2020 voor de derde keer de bijzondere fotoreis urban exploring in Griekenland. We gaan fotograferen in verlaten huizen, lege kloosters, treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en olijfoliepersen die al decennia droog staan.  Je leert hoe je de verlaten plekken sfeervol  in beeld kunt brengen en hoe te fotograferen in krappe ruimtes. We besteden aandacht aan veiligheid en aan de verschillende manieren waarop je urbex foto’s kunt bewerken. De groep is klein zodat iedereen voldoende tijd heeft om in de veelal kleine ruimtes te fotograferen.

Urbex fotoreis

Urban exploring is de term voor fotografie in verlaten panden, waarbij het regel is dat fotografen de locatie fotograferen zoals ze deze aantreffen. In Griekenland gaan we vooral aan de slag met rural exploring, want bijna alle locaties bevinden zich op het platteland. Wij hebben de sleutel van de locaties. Sommige plekken zijn openbaar toegankelijk.

 

Lokale expertise
De reis wordt begeleid door de fotograaf en Griekenlandkenner Anton Harfst en fotograaf Lex van den Bosch. Anton heeft jaren in Griekenland gewoond, spreekt Grieks en heeft nog steeds een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken die anders niet of nauwelijks bereikbaar zijn. De verhalen van de mensen die we lokaal ontmoeten geven een extra dimensie aan deze reis.

Programma Urbex fotoreis op de Peloponnesos

Workshop Urban ExploringOnderstaand programma is op hoofdlijnen. De toegankelijkheid van locaties kan door allerlei reden (verkoop, geen sleutel beschikbaar etc.) veranderen. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen. Na de fotoshoots bespreken we de foto’s met behulp van een laptop en beeldscherm, waarbij  we ook laten zien hoe je de foto’s kunt bewerken. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

Zaterdag 25 april – Aankomst
Deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Athene. Vervolgens  rijden we in iets meer dan 3 uur naar Xirokambi. Na aankomst in het dorp maken we nader kennis, bespreken het programma en gaan met elkaar uit eten.

Workshop Urban Exploring Griekenland

Fotolocaties 26 april – 1 mei

  • Een zo goed als verlaten bergdorp
  • Lege huizen, winkels en werkplaatsen in de vallei van Sparta
  • Desolate kloosters
  • Treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt

De fotolocaties liggen in een ruige, bergachtige omgeving op de Peloponnesos. We zullen het niet nalaten om van de prachtige omgeving te genieten en deze te fotograferen.

Zaterdag 2 mei – Vertrek
Deelnemers worden afgezet bij het vliegveld naar Athene.

Reacties van eerdere deelnemers aan de Urbex Fotoreis op de Peloponnesos 

Het was een fantastische reis en en vond het geweldig om met iedereen een week te fotograferen, lekker te eten en plezier te maken.

Zo leuk dat jullie me in verhaaltjes hebben leren denken. Het was echt een top week!

Een dikke duim. Dit was mijn eerste reis met jullie en ik vond het fantastisch. Jullie zijn stuk voor stuk sterk in de begeleiding van de deelnemers.

Workshop Urban Exploring op de Peloponnesos