Smartphone Fotoreis Griekenland

Smartphone fotoreis

Smartphone fotoreis Griekenland
23 -29 april 2019
5-7 deelnemers
Begeleiding: Laurien van den Hoven en Anton Harfst
Vanaf € 1860 incl. vlucht

INSCHRIJVEN

Deze smartphone fotoreis is voor iedereen die met een smartphone fotografeert, en hoopt/weet dat dat nog beter kan. Of al geweldige foto’s maakt, maar het heerlijk vindt om samen met andere smartphone fotografen een week op pad te gaan. We gaan aan de slag met basisregels van de fotografie, maar ook met timelapses, panorama, zwart-wit,  nachtfotografie, macro, en het bewerken van je foto’s – op je telefoon – met apps als snapseed.

NB. alle foto’s op deze pagina zijn met een Samsung S7 genomen, tenzij anders vermeld.

Ontdek de wereld met je mobiele camera

De vallei van Sparta

Xirokambi is een levendig dorp in de vallei van Sparta op het schiereiland Peloponnesos. Op het centrale plein zit je lekker in de schaduw van de platanen op een van de vele terrassen. Er zijn restaurants, cafés, een pinautomaat en diverse winkeltjes. Het dorp ligt aan de voet van de 2400 meter hoge toppen van het Taygetosgebergte en midden tussen de olijfboomgaarden. We fotograferen in de directe omgeving van Xirokambi en maken twee wat langere tochten, naar Monemvasia – een oude stad op een rotseiland  en naar Tzitzina in het Parnonas-gebergte.

Je verblijft in een heerlijk hotel: wat vroeger een opslag was voor olijfolie, graan en vijgen is nu een comfortabele accommodatie. Er zijn verschillende split-level kamers; handig als je graag een kamer wilt delen maar toch ook privacy wilt!

Smartphone fotografie

Close up van een bast van een eucalyptus; bewerkt in snapseed

Begeleiding smartphone fotoreis

Fotoreizigers Anton en Laurien zijn de fotografen en reisbegeleiders. Laurien fotografeert bijna uitsluitend met een smartphone en voor Anton is het een dankbare aanvulling op zijn spiegelreflexcamera. De fotografen hebben jaren in Xirokambi gewoond, kennen de omgeving daarom op hun duimpje en spreken bovendien vloeiend Grieks. Zij zorgen ervoor dat je een week geniet en veel leert. Niet in een klaslokaaltje, maar gewoon tijdens het fotograferen in een fantastische omgeving.

Fotobespreking

We maken iedere dag een uurtje vrij om jullie foto’s te bekijken. Dan laten we ook zien dat bewerken met een goede app wonderen met je foto doet én niet veel tijd kost.

Programma smartphone fotoreis Griekenland

Dinsdag 23 april – heenreis

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Athene. Daar word je opgehaald door Anton en Laurien. We rijden in 3,5 uur naar Xirokambi met onderweg een stop bij het supersmalle Kanaal van Korinthe. Na aankomst gaan we gezellig met elkaar eten op het dorpsplein.

Woensdag 24 april – Xirokambi

Oude huizen, bloemen, dikke olijven, een brug van voor onze jaartelling en een kloof waar het water doorheen kolkt: prima ingrediënten om op deze eerste dag te ontdekken wat je allemaal met je smartphone kan.

Fotografie: verkennen van de mogelijkheden van ieders fooncamera, basisregels van compositie

Smartphone fotoreis - Fotoreizen Griekenland

Spelen met scherptediepte in de Anakolo-kloof

Donderdag 25 april – Monemvasia

Monemvasia is een oude stad gebouwd op een steile rots in zee. Je kunt alleen door een grote poort naar binnen, dus er zijn geen auto’s of fietsen! Wel af en toe een muilezel. In de smalle straatjes van de benedenstad gaan we aan de slag met kleuren en contrasten. Je kunt je helemaal uitleven op huizen in pasteltinten, potten met bloemen, oude deuren en katten op een trap. Bovenop de rots – even een flinke klim over een zigzagpad – staat een prachtige kerk en heb je een waanzinnig uitzicht over de stad aan het water.

Fotografie: stad- en straatfotografie, natuur: macro en landschap, panorama

Smartphone fotoreis

Uitzicht op Monemvasia

Vrijdag 26 april – De bergen in

Smartphone fotoreis

Zicht op het Taygetos-gebergte vanaf het Menelaion (niet met de smartphone)

Vroeg op vandaag om de zonsopgang te fotograferen bij het Menelaion. We hebben de piramide-vormige tempel van bijna 3000 jaar oud voor onszelf als we het eerste zonlicht op de met sneeuw bedekte toppen van het Taygetos-gebergte fotograferen. We ontbijten met uitzicht over de vallei en gaan daarna richting het bergdorpje Tzitzina. Hier wandelen we tussen de voorjaarsbloemen omhoog naar een oude schuilkerk. Na de lunch rijden we terug naar Xirokambi. s’ Avonds gaan we op het

dorpsplein aan de slag met nachtfotografie.

Fotografie: landschap, panorama, macro, waterval fotograferen met lange en korte sluitertijd, nachtfotografie

 

 

Zaterdag 27 april – Sparta

Smartphone fotoreis

Granaatappels op de markt van Sparta

Sparta is verrassend. Tussen oude olijfbomen ligt de opgraving uit de tijd dat Sparta een wereldstad was. Het huidige – kleine – Sparta is gezellig druk; hier doet iedereen uit de omgeving zijn boodschappen. Zaterdag is marktdag met boeren die hun eigen waar verkopen. Vandaag is het extra druk, want de volgende dag vieren de Grieken Pasen.

Fotografie: straatfotografie, architectuur, landschap

 

 

Zondag 28 april – Feest

De Griekse Paaszondag is een dag waarbij hele families in de tuin – of gewoon op straat – feest vieren. Ze rijgen een lam aan het spit of garen het bij de bakker in de oven. Voor ons is de laatste echte dag van deze smartphone fotoreis een dag van fotograferen, proeven en meevieren. We beginnen met een ochtendwandeling door de boomgaarden. Na het ontbijt gaan we fotograferen in het dorp. En natuurlijk hebben wij zelf ook een heerlijke paaslunch. We sluiten de dag af met een fotosessie bij een olijfboom met een omtrek van een meter of elf en een leeftijd van 1000+.

Fotografie: evenement, mensen, food photography, panorama

Je kunt zonder probleem het bereiden van de Paaslunch fotograferen. Je krijg je vaak een glaasje wijn en iets lekkers toe!

Maandag 29 april – terugreis

Op de route van Athene naar Xirokambi zijn we gestopt bij het Kanaal van Korinthe.  Dit doen we op de weg naar het vliegveld wederom, alleen stoppen we nu bij de brug die onder water zakt om de schepen door te laten. Spectaculair om te zien en een leuke plek voor een timelapse. Een uurtje later zetten we jullie af bij het vliegveld.

Fotografie: timelapse

Fotograferen met je smartphone

Deze lage brug over het Kanaal van Korinthe verdwijnt regelmatig helemaal onder water!

error: Content is protected !!