Optie op een fotoreis

Zeker weten dat je deel kunt nemen aan een reis? Reserveer dan alvast een plaats zonder definitief te boeken. Vooruitlopend op een definitieve boeking kun je een optie nemen op een fotoreis. Hierbij gelden de volgende spelregels. Het formulier voor het aanvragen van een optie staat op deze pagina.

  1. Gratis optie van maximaal 10 dagen voor het regelen van verlof. Aan deze optie zijn geen kosten verbonden. Wij reserveren nog geen vlucht. Je kunt gebruik maken van deze optieregeling tot max. 6 weken voor vertrek (korter op de vertrekdatum willen wij direct een vlucht reserveren om beschikbaarheid te garanderen).
  2. Betaalde optie van maximaal 10 weken voor bv. het regelen van verlof, vervanging mantelzorg, in geval van onduidelijkheid over de eigen gezondheid of van iemand in directe omgeving. Je betaalt de boekingskosten a 25 euro p.p. en Aladin Travel reserveert de vluchten.  Je kunt van deze optieregeling gebruik maken tot kort voor vertrek. Houd er wel rekening mee dat vanaf 4 weken voor vertrek Aladin Travel de vluchten maar voor een paar dagen kan reserveren. Je moet dan dus vrij snel beslissen.

Spelregels voor het nemen van een optie

  • Als  je de reis boekt, worden de reeds betaalde boekingskosten in mindering gebracht op de reissom.
  • Als de reis niet doorgaat omdat er onvoldoende deelnemers zijn ontvang je de boekingskosten retour.
  • Als je geen gebruik maakt van de optie ontvang je de boekingskosten niet terug.

Indien er nog steeds plaatsen beschikbaar zijn voor de reis
Bij 10 dagen optie: de optie vervalt automatisch na 10 dagen.
Bij 10 weken optie: een week voor het einde van de optietermijn ontvang je van ons een mail met de vraag of de optie om wilt zetten naar een boeking. Je vult hiertoe het boekingsformulier in op onze website. Bij geen bericht van jouw kant vervalt de optie aan het eind van deze week.

Als de reis volloopt voor het verlopen van de optietermijn
Voor beide type opties: je ontvangt een mail met de vraag of je de optie om wilt zetten naar een boeking. Je vult hiertoe het boekingsformulier in op onze website. Je hebt hiervoor dan 72 uur de tijd. De deadline staat in de mail.