Garantie fotoreizen: goed verzekerd op reis

Of je nu een korte workshop boekt in Nederland of een lange reis ver weg: je kunt er in alle gevallen vanuit gaan dat je met de Fotoreizigers goed verzekerd op reis gaat. Iedere aanbieder van pakketreizen is wettelijk verplicht om een garantieregeling te hebben (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:512). Al onze reizen zijn pakketreizen, omdat je bij ons minimaal de workshop/programma van een fotoreis en accommodatie boekt. Lokaal vervoer en de reis van en naar de bestemming maken ook vaak onderdeel uit van het pakket. Logisch dus dat de garantie voor de fotoreizen bij ons goed geregeld is  via STO Garant of de GGTO.

  1. Meerdaagse fotoworkshops en korte fotoreizen (STO Garant)
  2. Fotoreizen i.s.m. Aladin Travel (GGTO)

Garantie meerdaagse workshops en korte fotoreizen

Korte fotoreizen & meerdaagse workshops in eigen land organiseren we zelf. Voor deze reizen gebruiken we de garantieregeling van STO Garant. Je vindt het logo van STO Garant terug bij de reisbeschrijving.

STO Garant
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt De Fotoreizigers gebruik van STO Garant op alle pakketreizen die we zelf organiseren. STO Garant zal in geval van surseance van betaling of van faillissement van De Fotoreizigers ervoor zorgen, afhankelijk van in welke fase de reis zich bevindt, dat je je geld terug krijgt, je jouw reis kunt vervolgen en indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat,  je gerepatrieerd wordt.

De betalingsprocedure
Om deze garantie te kunnen realiseren maakt STO Garant gebruik van de derdengeldenregeling van Certo Escrow B.V. (Certo Escrow). Als reiziger betaal je de reissom niet aan De Fotoreizigers maar betaal je deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een bij de Nederlandse Bank geregistreerde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Je reissom wordt automatisch 1 dag na afloop van uw reis vrijgegeven aan De Fotoreizigers.

Meer informatie vind je op de website van STO Garant.

Garantie fotoreizen in samenwerking met Aladin Travel

De fotoreizen die wij organiseren in samenwerking met Aladin Travel vallen onder de GGTO. Aladin Travel is per 1 juli 2016 aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO). 

Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis.

Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de GGTO website.