Fotoweekend voor beginners

Fotoweekend voor beginners: camera-instellingen en compositie
Datum: wordt opnieuw ingepland voor 2020
Aantal deelnemers: 5-8
Begeleiding: Lex van den Bosch en Anton Harfst
€ 395 incl. 2 overnachtingen

Wij zoeken op dit moment een nieuwe locatie in Nederland voor deze workshop en dan wordt deze opnieuw ingepland.

Wil je graag van de automatische stand af en de mogelijkheden van je camera echt gebruiken? Maak je mooie foto’s maar is dat nog te vaak toeval? Onder begeleiding van twee fotografen – die goed kunnen uitleggen – ga je fotograferen in de stad, langs het water en op het Vlaamse platteland. Iedere plek vraagt om andere camera-instellingen; in de loop van het weekend krijg je in de vingers wanneer je wat nodig hebt.

Dit fotoweekend voor beginners is geschikt voor fotografen die graag de instellingen van hun camera willen leren kennen. Ook als je al wel eens een cursus hebt gedaan, maar je nog te vaak niet de foto’s krijgt die je verwachtte, is dit een prima workshop voor jou.

fotoweekend voor beginnersWat leer je in dit fotoweekend voor beginners?

Belichten
ISO instellen
Histogram lezen en gebruiken
Witbalans gebruiken en instellen
Scherpstellen
Regel van derden, driehoeken en lijnen

Waar ga je fotograferen?

Tijdens dit workshopweekend gaan we uitgebreid fotograferen op het Vlaamse platteland en de natuurgebieden langs de Westerschelde en de Schelde. We bezoeken Lillo, een van de forten gebouwd om de haven te beschermen, en struinen door de havenstad Antwerpen. Op iedere plek gaan we aan de slag met de instellingen van je camera en compositie.

Begeleiding en fotobespreking

Het weekend wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en Lex van den Bosch. Je krijgt tijdens het fotograferen tips, advies en aanwijzingen gebaseerd op jouw camera en ervaring. Tijdens de fotobesprekingen besteden Anton en Lex aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie.

Programma fotoweekend voor beginners

Dag 1
We beginnen het fotoweekend Vlaanderen om 14.30 uur met de kennismaking en doorspreken van het programma op hoeve Euverbraeke. Daarna gaan we op en rond de boerderij aan de slag met de belangrijkste basisinstellingen. Na het bespreken van de foto’s lopen we naar het dorp om daar met elkaar te gaan eten.

Dag 2
We gaan vanochtend fotograferen bij het Verdronken Land van Saefthinge. De deels drooggevallen geulen glimmen in de zon en leveren prachtige foto’s op.  We lunchen op de boerderij en bespreken de foto’s van vanochtend. Daarna vertrekken we naar Lillo aan de oostelijke oever van de Schelde. Dit dorpje annex fort is een veelzijdige fotolocatie. Een lange pier – de steiger voor de veerpont naar Doel – en de wallen rond het fort creëren tal van hoeken en zichtlijnen. We eten in Lillo en fotograferen de zonsondergang.

Dag 3
Na het ontbijt bespreken we eerst de foto’s van de afgelopen avond. Daarna gaan we naar Antwerpen. Hier wordt iedere zondagochtend – al sinds de 16e eeuw – de Vogelenmarkt gehouden. We maken een fotowandeling via de markt naar de haven en lunchen ook in de stad. Na de laatste fotobespreking ronden we het programma rond 15 uur af.

Na het fotoweekend

Je ontvangt van ons een uitgebreide pdf met daarin de camera-instellingen die we besproken hebben en ons handboek over compositie. Maar als je vastloopt, niet snapt wat er mis gaat met je instellingen, dan kun je ons altijd mailen met vragen en foto’s. Soms moet je even wachten tot we terug zijn van een fotoreis of workshop, maar antwoord krijg je!

error: Content is protected !!