Venetië | november 2020

Venetie Canal Grande Sunset

Fotoreis Venetië
11-15 november 2020
5-8 deelnemers | plaatsen beschikbaar
Begeleiding: Anton Harfst en Laurien van den Hoven
Vanaf € 997

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens de  fotoreis Venetië  op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen. We verblijven op het Lido en zijn van daaruit snel op de andere Venetiaanse eilanden.

5/5

Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.

Nel Kingma

Programma fotoreis Venetië

Woensdag 11 november
Venetië Joods GettoDeelnemers komen tussen 18 en 19 uur aan bij ons hotel op het Lido. Na het inchecken zoeken we een restaurant op om met elkaar kennis te maken, het programma door te spreken en natuurlijk lekker te eten.

Donderdag 12 november
Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. Daarna varen we door naar de Joodse wijk, waar we dwalen door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten. ‘s Avonds gaan de aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen. Venetië Nacht

vrijdag 13 november
We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam.  Aan het eind van de middag pakken we de veerboot naar Troncetto om de stad te fotograferen tijdens het gouden uur.  Op de terugweg naar het Lido fotograferen we de stad tijdens de zonsondergang en het blauwe uur.

Zaterdag 14 novemberGuidecca
Guidecca is een van de minder bekende eilanden van Venetië met een mooie mengeling aan bouwstijlen en bedrijvigheid. Guidecca leent zich goed om aan de slag te gaan met zwart-wit fotografie. Tijdens de afsluitende fotobespreking besteden we tevens aandacht aan het bewerken van zwart-wit beelden.

Zondag 15 november
Terugvlucht naar Amsterdam