Fotoreis Sicilië

Fotoreis Sicilië

Fotoreis Sicilië
19 – 26 oktober 2019 | 5 plaatsen beschikbaar 
Vanaf € 1780
5-7 deelnemers | nog 3 plaatsen beschikbaar
Geschikt voor alle niveaus
Begeleiding fotoreis Sicilië:  Anton Harfst & Lex van den Bosch 

Fotoreis Sicilië boeken

Optie nemen op deze reis

Fotoreis Sicilië: Vulkanische landschappen en barokke steden

Sicilië, ruig als de hellingen van de Etna, rauw als de Siciliaanse taal, een eiland met een turbulente geschiedenis. Op de flanken van de Etna krijg je de eerste helft van deze fotoreis alle kans om, bijgestaan door twee fotograferen, het contrastrijke vulkaanlandschap uitgebreid in beeld te brengen, in al zijn woestheid, ruigheid en onherbergzaamheid.

Fotoreis Sicilië

Op de flanken van de Etna kun je je fotografisch helemaal uitleven.

Daarna trekken we naar het zuiden, naar de omgeving van Syracuse, waar Oudheid, Barok en het moderne leven op Siciliaanse wijze met elkaar zijn versmolten. Wat te denken van een Griekse tempel die in de loop der millennia is getransformeerd tot een Domkerk, met de originele zuilen er nog in? Maar ook de dorpen en citrusplantages komen aan bod in het reisprogramma. Kortom, een gegarandeerd afwisselende fotoreis met een mooie mix van landschap, cultuur en Siciliaans eten. Een heerlijke manier om al fotograferend het eiland Sicilië te ontdekken!

Begeleiding fotoreis Sicilië

Deze fotoreis wordt begeleid door de Fotoreizigers Lex van den Bosch en Laurien van den Hoven. Fotograaf én bioloog Lex kan je van alles vertellen over de bijzondere planten die op de Etna tussen de zware lava het zonlicht zoeken. Lex spreekt ook een mondje Italiaans. Laurien is antropologe van huis uit en neemt je graag mee in het rijke verleden en heden van de Siciliaanse samenleving.
Beide fotografen begeleiden je tijdens het fotograferen op locatie, zowel op het gebied van techniek als compositie. We bekijken en bespreken iedere dag jullie foto’s.

Programma fotoreis Sicilië

Dag 1 – Aankomst
Samen met de andere fotografen word je opgehaald op het vliegveld van Catania met de minibus. Na een rit van nog geen uur zijn we bij ons hotel op de flanken van de Etna. ‘s Avonds genieten we gezamenlijk van onze eerste Siciliaanse maaltijd. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 2 – Zafferana en omgeving
Onze standplaats Zafferana dell Etna ligt op de grens van het natuurpark de Etna en de bewoonde wereld. Iedere zondag in oktober wordt hier het Ottobrata-festival gevierd. Hier gaan we fotograferen op de kleurrijke markt met de rijke oogst aan druiven, wijn, appels en noten. Koffie drinken we natuurlijk op z’n Siciliaans. In de middag maken we een fotowandeling tussen de wijngaarden van het nabijgelegen Sant Alfio. 

Fotoreizen Sicilië

Dag 3 – Op de flanken van de Etna
Vandaag staat in het teken van de landschapsfotografie. We gaan de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar ons te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht. Want echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de (herfst)kleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Ben je niet zo’n krater-loper? Geen probleem: op onze wandeling langs de kraters splitsen we de groep in twee. Terwijl de ene helft een uurtje aan het klauteren is, kun jij heerlijk fotograferen tussen zwarte lava, de geelgekleurde berkenbomen en dito grassen. Ook de twee begeleiders splitsen zich dan op.

Dag 4 – Castaglione di Sicilia
Via een prachtige route over de flanken van de Etna rijden we – met fotostops – naar de prachtige burchtstad Castaglione di Sicilia. Het is een plek met doorkijkjes, vergezichten, trappen en bijzondere details. we sluiten onze dag hier af met een fotosessie langs de snelstromenden Alcántara-rivier. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 5 – Verplaatsing naar het barokke Syracuse
Na een verplaatsing naarons nieuwe onderkomen tussen de citrusbomen, besteden we de (late) middag en avond op schiereiland van Syracuse, Ortigia. Het is het historische hart van de 2700 jaar oude stad, die ooit gesticht is door de Korintiërs. Hier dwalen we met onze camera’s over barokke pleinen, struinen door straatjes met gebeeldhouwde details, om daarna onze verhitte camera’s te koelen in de bries op de boulevard aan zee. We fotograferen de zonsondergang en gaan aan de slag met nachtfotografie. Overnachting op Agriturismo La Frescura, 10 km buiten Syracuse.

Fotoreis Sicilië

De Dom van Syracuse: perfect gebruik maken van het verleden

Dag 6 – Noto en Vendicari
Er staat een gevarieerde dag op het programma met een bezoek aan een natuurreservaat langs de kust en de barok-stad Noto. De avond besteden we aan nachtfotografie. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Dag 7 – Palazzolo Acreide
We trekken erop uit om de omgeving verder te verkennen, via een prachtige route naar het stadje Palazzolo Acreide. Hier fotograferen we in een oud Grieks theater, tussen de kleurrijke huizen en kerken van Palazzolo en bij een oude watermolen.  Overnachting Agriturismo La Frescura.

Barok in Noto

Fotoreis Sicilië

Lokale ontmoetingen

Dag 8 – Terugreis
Na een ontspannen ochtend tussen de citrusbomen rijden we naar het vliegveld voor onze vlucht terug.

error: Content is protected !!