Lava en barok | oktober 2019

Sicilië Etna

 

Fotoreis Sicilië: fotograferen op de Etna en in barokke steden. Een fotoreis voor (beginnende) fotografen die graag meer willen leren op het gebied van landschapsfotografie en architectuurfotografie op dit heerlijke Italiaanse eiland. Als ervaren fotograaf krijg je uitgebreid de tijd en ruimte om op uitdagende plekken te fotograferen.

Fotoreis Sicilië
19 – 26 oktober 2019 
Vanaf € 1780
5-7 deelnemers | 1 optie + 2 plaatsen beschikbaar | garant vertrek bij de eerstvolgende aanmelding
Geschikt voor alle niveaus
Begeleiding fotoreis Sicilië:  Anton Harfst & Lex van den Bosch 

Fotoreis Sicilië boeken

Optie nemen op deze reis

Fotoreis Sicilië: vulkanische landschappen en barokke steden

Sicilië, ruig als de hellingen van de Etna, rauw als de Siciliaanse taal, een eiland met een turbulente geschiedenis. Op de flanken van de Etna krijg je de eerste helft van deze fotoreis alle kans om, bijgestaan door twee fotograferen, het contrastrijke vulkaanlandschap uitgebreid in beeld te brengen, in al zijn woestheid, ruigheid en onherbergzaamheid.

Lees ook: Fotograferen op een vulkaan, een blogpost van Fotoreiziger Lex van den Bosch.
Fotoreis Sicilië

Op de flanken van de Etna kun je je fotografisch helemaal uitleven.

Daarna trekken we naar het zuiden, waar barokke architectuur in steden als Syracuse, Noto en Palazolo Acreide domineert. Kortom, een gegarandeerd afwisselende fotoreis met een mooie mix van landschap, cultuur en Siciliaans eten. Een heerlijke manier om al fotograferend het eiland Sicilië te ontdekken!

Begeleiding fotoreis Sicilië

Deze fotoreis wordt begeleid door de Fotoreizigers Lex van den Bosch en Anton Harfst. Beide fotografen begeleiden je tijdens het fotograferen op locatie, zowel op het gebied van techniek als compositie. We bekijken en bespreken iedere dag jullie foto’s.

Programma fotoreis Sicilië

Dag 1 – Aankomst

Samen met de andere fotografen word je opgehaald op het vliegveld van Catania met de minibus. Na een rit van nog geen uur zijn we bij ons hotel op de flanken van de Etna. ‘s Avonds genieten we gezamenlijk van onze eerste Siciliaanse maaltijd. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 2 – Zafferana en omgeving

Fotoreis SiciliëOnze standplaats Zafferana dell Etna ligt op de grens van het natuurpark de Etna en de bewoonde wereld. Iedere zondag in oktober wordt hier het Ottobrata-festival gevierd. Hier gaan we fotograferen op de kleurrijke markt met de rijke oogst aan druiven, wijn, appels en noten. Koffie drinken we natuurlijk op z’n Siciliaans. In de middag maken we een fotowandeling tussen de wijngaarden op de zonnige hellingen van de vulkaan.

 

 

 

Dag 3 – Fotograferen op de Etna

Vandaag staat in het teken van de landschapsfotografie. We gaan de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar ons te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht. Want echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de herfstkleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Tijdens onze wandeling op de flanken van de vulkaan lopen we door een herfstkleuren getooid berkenbos. De klimgeiten onder jullie lopen samen met Lex de route naar een kleine krater; de anderen fotograferen samen met Anton in het berkenbos en aan de onderzijde van de krater.

Dag 4 – Etna en Castaglione di Sicilia

Een prachtige route over de flanken van de Etna geeft ons steeds weer andere blikken op de rokende top van de vulkaan. We stoppen op verschillende plekken om te fotograferen tussen de oude lavastromen.Onze rit eindigt in de prachtige burchtstad Castaglione di Sicilia. Het is een plek met doorkijkjes, vergezichten (op de Etna), trappen en bijzondere details en een prima plek voor architectuurfotografie zonder dat je nog overdonderd wordt door alle barokke details.  Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 5 – Verplaatsing naar het barokke Syracuse

Fotoreis Sicilië

SIRACUSA: Dom

Na een verplaatsing naar ons nieuwe onderkomen tussen de citrusbomen, besteden we de namiddag en avond op schiereiland van Syracuse, Ortigia. Het is het historische hart van de 2700 jaar oude stad, die ooit gesticht is door de Korintiërs. Hier dwalen we met onze camera’s over barokke pleinen en struinen door straatjes met gebeeldhouwde details. We fotograferen de zonsondergang en gaan aan de slag met nachtfotografie. Overnachting op Agriturismo La Frescura, 10 km buiten Syracuse.

Dag 6 – Noto en Vendicari

Neem ook je statief mee voor een sessie avondfotografie in Syracuse of Floridia.

Er staat een gevarieerde dag op het programma met een bezoek aan een natuurreservaat langs de kust en de barok-stad Noto. Hoe vreemd het je misschien ook lijkt: in het natuurpark ga je met de technieken aan de slag die je ook hebt toegepast tijdens het fotograferen op de Etna! En in Noto is zwart-wit fotografie een uitstekende manier om goede architectuurfoto’s te maken. ’s Avonds combineren we het avondeten met een korte sessie nachtfotografie. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Dag 7 – Palazzolo Acreide

We trekken erop uit naar het stadje Palazzolo Acreide, waar we landschaps- en architectuurfotografie steeds met elkaar gaan verbinden. Of we nu fotograferen we in een oud Grieks theater, tussen de kleurrijke huizen en kerken van de bovenstad of bij een oude watermolen. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Barok in Noto

Fotoreis Sicilië

Lokale ontmoetingen

Dag 8 – Terugreis

Na een ontspannen ochtend tussen de citrusbomen rijden we naar het vliegveld voor onze vlucht terug.

error: Content is protected !!