Fotoreis Sicilië

Fotoreis Sicilië

Fotoreis Sicilië
11- 18 maart 2019 | Vol
19 – 26 oktober 2019 | 4 plaatsen beschikbaar 

Vanaf €1975 inclusief vlucht
5-7 deelnemers
Geschikt voor alle niveaus
Begeleiding fotoreis Sicilië: Lex van den Bosch en Laurien van den Hoven

Fotoreis Sicilië boeken

 

Optie nemen op deze reis

Fotoreis Sicilië: Vulkanische landschappen en barokke steden

Sicilië, ruig als de hellingen van de Etna, rauw als de Siciliaanse taal, een eiland met een turbulente geschiedenis. Op de flanken van de Etna krijg je de eerste helft van deze fotoreis alle kans om, bijgestaan door twee fotograferen, het contrastrijke vulkaanlandschap uitgebreid in beeld te brengen, in al zijn woestheid, ruigheid en onherbergzaamheid.

Fotoreis Sicilië

Op de flanken van de Etna kun je je fotografisch helemaal uitleven.

Daarna trekken we naar het zuiden, naar de omgeving van Syracuse, waar Oudheid, Barok en het moderne leven op Siciliaanse wijze met elkaar zijn versmolten. Wat te denken van een Griekse tempel die in de loop der millennia is getransformeerd tot een Domkerk, met de originele zuilen er nog in? Maar ook de dorpen en citrusplantages komen aan bod in het reisprogramma. Kortom, een gegarandeerd afwisselende fotoreis met een mooie mix van landschap, cultuur en Siciliaans eten. Een heerlijke manier om al fotograferend het eiland Sicilië te ontdekken!

Programma in het najaar net even anders
Het programma van de fotoreis Sicilië is in het najaar net even anders dan in het voorjaar. We blijven dan iets lager op de Etna om volop van de herfstkleuren te genieten. Ben je niet zo’n krater-loper? Geen probleem: op onze wandeling langs de kraters splitsen we de groep in twee. Terwijl de ene helft een uurtje aan het klauteren is, kun jij heerlijk fotograferen tussen zwarte lava, de geelgekleurde berkenbomen en dito grassen. Ook de twee begeleiders splitsen zich dan op.

Begeleiding fotoreis Sicilië

Deze fotoreis wordt begeleid door de Fotoreizigers Lex van den Bosch en Laurien van den Hoven. Fotograaf én bioloog Lex kan je van alles vertellen over de bijzondere planten die op de Etna tussen de zware lava het zonlicht zoeken. Lex spreekt ook een mondje Italiaans. Laurien is antropologe van huis uit en neemt je graag mee in het rijke verleden en heden van de Siciliaanse samenleving.
Beide fotografen begeleiden je tijdens het fotograferen op locatie, zowel op het gebied van techniek als compositie. We bekijken en bespreken iedere dag jullie foto’s.

Programma fotoreis Sicilië

Dag 1 – Aankomst
Samen met de andere fotografen word je opgehaald op het vliegveld van Catania met de minibus. Na een rit van nog geen uur zijn we bij ons hotel op de flanken van de Etna. ‘s Avonds genieten we gezamenlijk van onze eerste Siciliaanse maaltijd. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 2 – Op de flanken van de Etna
Vandaag staat in het teken van de landschapsfotografie. We gaan de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar ons te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht. Want echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de kleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Fotoreizen Sicilië

Dag 3 – Van de zee naar de sneeuw en terug
Onder leiding van een (extra) lokale gids, gaan we vandaag nog hoger de Etna op, op zoek naar nog meer vulkanische verschijnselen, in gebieden waar we anders niet mogen komen. Misschien komen we wel terecht in de sneeuw, want met een hoogte van ruim 3300 meter heeft de vulkaan de grootste tijd van het jaar een witte neus. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 4 – Aan de rand van de vulkaan
Onze standplaats Zafferana dell Etna ligt op de grens van het natuurpark de Etna en de bewoonde wereld. Wij gaan vandaag fotograferen in het stadje en in de nabije omgeving. Koffie drinken we natuurlijk op z’n Siciliaans. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Programma op en rond de Etna in het najaar

Tijdens de fotoreis in de herfstvakantie (19-26 oktober) is de witte hoed van de Etna verdwenen en gaan we spelen met herfstkleuren.

Op dag 2 blijven we in Zafferana Etnea, want hier wordt iedere zondag in oktober het Ottobrata-festival gevierd; we kunnen dan de rijke oogst aan druiven, wijn, appels en noten fotograferen.

Op dag 3 rijden we eerst naar een hoogte van 1800 meter; hier steken de naaldbomen fel af tegen de zwarte lava. Daarna zakken we een stukje af tot de hoogte waar de – nu gele – berkenbomen heerlijk contrasteren met het donkere gesteente. Hier splitsen we de groep op in tweeën: de klimmers onder jullie lopen de route langs een reeks kleine kraters. Ben je niet zo’n klimmer en klauteraar, dan is er ook beneden meer dan genoeg te fotograferen.

Op dag 4 fotograferen we nog iets lager; dankzij het microklimaat op de Etna en de hoogteverschillen komen we hier meteen ander bos tegen. En kastanjebomen zo groot en zo oud dat er legendes over zijn en gedichten over geschreven.

Dag 5 – Verplaatsing naar het barokke Syracuse
Na een verplaatsing van zo’n anderhalf uur naar Syracuse besteden we de dag op schiereiland Ortigia, het historische hart van de 2700 jaar oude stad, die ooit gesticht is door de Korintiërs. Hier dwalen we met onze camera’s over barokke pleinen, struinen door straatjes met gebeeldhouwde details, om daarna onze verhitte camera’s te koelen in de bries op de boulevard aan zee. Overnachting op Agriturismo La Frescura, 10 km buiten Syracuse.

Fotoreis Sicilië

De Dom van Syracuse: perfect gebruik maken van het verleden

Dag 6 – Vendicari
Er staat een gevarieerde dag op het programma met een bezoek aan een natuurreservaat langs de kust. De avond besteden we aan nachtfotografie. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Dag 7 – Palazzolo Acreide
We trekken erop uit om de omgeving verder te verkennen, via een prachtige route naar resten uit de Griekse oudheid bij Palazzolo Acreide. Wat verder van de route af, is dit een duidelijk minder bezochte opgraving zodat wij ons lekker kunnen uitleven met onze camera’s. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Barok in Noto

Fotoreis Sicilië

Lokale ontmoetingen

Dag 8 – Terugreis
Met de minibus rijden we naar het vliegveld voor onze vlucht terug.

error: Content is protected !!