Exploring Oman | februari 2021

Exploring Oman: 11-daagse rondreis met veel oog voor fotografie
Aantal deelnemers: 6-7 (alle niveaus) | 6 plaatsen beschikbaar
4-14 februari 2021

inschrijven fotoreis  Oman

optie fotoreis  Oman

Ruig landschap, rijke cultuur, bijzondere mensen

Oman is een van de minder bekende landen van het Midden-Oosten. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het land is behoorlijk onherbergzaam met zijn grote woestijn en een steil berggebied. Dankzij nieuwe wegen is Oman nu meer toegankelijk en vinden reizigers makkelijker de weg naar het sultanaat aan de Arabische Golf. en dankzij het Perfecte Plaatje is Oman nu ook populair onder liefhebbers van fotografie. Tijdens deze 12-daagse fotoreis door Oman reizen we met 2 4WD-jeeps en onze lokale gids/chauffeur Hammood. We reizen langs de kust, het binnenland in, door prachtige woestijnduinen en hoog de bergen in. Onderweg maken we kennis met de lokale bevolking, hun rijke cultuur en het ongerepte landschap. We verblijven in verschillende hotels, in een bedoeïenenkamp in de woestijn en in een hoog gelegen bergresort.

Fotoreis Oman: route in vogelvlucht

We starten onze fotoreis Oman in Muscat, de hoofdstad van Oman, met fotosessies op de vismarkt, bij het Paleis van de Sultan en de Grand Mosque Sulatan Qaboos. Vanuit Muscat rijden we in zuid-oostelijke richting naar de havenplaats Sur. Vanaf daar rijden we het binnenland in richting woestijn. We komen onderweg dadelplantages, lemen forten en steden tegen en zien hoe Bedoeïenen leven in de woestijn. De oude stad Bahla is vervolgens onze standplaats voor een tocht de bergen in en een bezoek aan de geitenmarkt van Nizwa. We keren terug naar de kust via een spectaculaire off-road rit door Wadi Bani Awf.

Wat zeggen eerdere deelnemers over de fotoreis Oman

Nog aan het nagenieten van de zeer indrukwekkende foto reis Oman met Laurien en Anton eind januari, ben ik mijn 850 foto’s aan het selecteren. Wat ‘n belevenis…mooie kusten…gigantische ruige bergen..uitgestrekte woestijnen….adembenemend!
Laura (fotoreis Oman 2019)
 

Een wervelende reis door Oman, vol prachtige highlights om de mooiste foto’s te kunnen maken. Daarbij enthousiast geholpen door het ijzersterke, vakkundige en aandachtige duo: Anton en Laurien.
Marjan Donkers (fotoreis Oman 2017)

Klik hier voor een Impressie van de fotoreis Oman met een centrale rol voor onze gids, chauffeur én fotomodel Hammood. Met foto’s van deelnemers van de afgelopen jaren.

Landschapsfotografie en straatfotografie

Tijdens de reis naar Oman gaan we vooral aan de slag met landschapsfotografie en straatfotografie. Steden en dorpen verkennen we te voet; dit geeft ons ook de beste mogelijkheid om de bevolking bezig te zien en in mooie straatbeelden vast te leggen. In het uitgestrekte landschap gaan we op zoek naar de juiste plekken én de juiste tijdstippen van de dag om de grootsheid en de lijnen in het landschap te fotograferen. Hiervoor hebben we ons eigen vervoer, maar we hebben ook een wandeling in de bergen gepland.

Rondreis Oman van dag tot dag

Dag 1: Amsterdam – Muscat
KLM-vlucht van Amsterdam naar Muscat, met tussenlanding in Doha. Bij aankomst in Muscat worden jullie opgehaald door de reisbegeleiders en naar het hotel gebracht.

Dag 2: Muscat
We starten onze reis door  Oman met een stadswandeling door Muscat om een beeld te krijgen van het dagelijks leven in de hoofdstad. Na een bezoek aan de visafslag in Muttrah gaan we naar Oud-Muscat, waar het Paleis van de Sultan staat. ‘s Avonds gaan we fotograferen in de kleurrijke winkelstraatjes en souk achter de haven.

Dag 3: Van Muscat naar Sur
We starten de dag met een bezoek aan de Grand Mosque Sultan Qaboos, een van de weinige moskeeën in Oman die toegankelijk zijn voor niet-moslims. Daarna rijden we via een mooie kustroute naar de havenplaats Sur, waar we ons opmaken voor het fotograferen van hopelijk een indrukwekkende zonsondergang.

Dag 4: Sur
We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan een scheepswerf, waar de traditionele dhow-schepen ook vandaag de dag nog met de hand gebouwd worden. Na de fotobespreking gaan we fotograferen langs de lagune en de levendige boulevard van Sur.

Dag 5: Sur – Wahiba Sands
Vanuit Sur rijden we via de kust naar Al Ashkara, een dorp aan de Indische Oceaan met prachtig bewerkte houten deuren en een levendige vissershaven. We kopen de lunch in en gaan daarna snel van de gewone weg af. We maken een mooie tocht door met acacia’s begroeide woestijn. Na een picknick onder de bomen rijden we door naar ons woestijnkamp.
We eten en overnachten in  het Safari Desert Camp.

Dag 6: Wahiba Sands
Je raakt niet uit gefotografeerd in de geel-rode zandduinen met hun prachtige glooiingen, golven, en kamelen.

Dag 7: Wahiba Sands – Bahla
Vanuit de woestijn gaan we naar Bahla, een mooie oude stad en onze uitvalsbasis voor de komende dagen. We stoppen eerst bij het fort van Bahla. In de oude en verlaten huizen erom heen kun je ‘urbexen’.  En we nemen de tijd voor een uitgebreide fotobespreking om de beelden van de afgelopen dagen te bekijken.

Dag 8: Berglandschap 
Bahla ligt aan de voet van de de bergen. We rijden vandaag de bergen in naar de Grand Canyon en maken een korte bergwandeling in de kloof. Na de lunch in de bergen rijden we terug naar Bahla.

Dag 9: Geitenmarkt Nizwa
We staan vroeg op om naar de geitenmarkt te gaan. Mannen, vrouwen en kinderen van allerlei verschillende stammen komen in Nizwa bij elkaar om vee – vooral geiten en koeien – te kopen en verkopen. Liefhebbers van straatfotografie kunnen hun hart ophalen in de souk met zijn kleurrijke markthallen en verkoop van groenten, fruit en vis op straat. Hou je meer van lijnen en steen, dan is het fort een heerlijke plek om te fotograferen.

Dag 10: Wadi Bani Awf
Het perfecte plaatje in Oman: de groene oase in Wadi Bani AwfOp dag 10 staat de indrukwekkende bergrit door Wadi Bani Awf op het programma. We maken stops om te genieten van het landschap en de prachtige vergezichten. Maar ook in de kloven en dalen.

Eenmaal aan de voet van de bergen, rijden we rustig door naar ons hotel in de kustplaats Seeb.

 

Dag 11: Seeb
Op onze laatste dag blikken we terug op de reis en bespreken voor de laatste keer de foto’s. Ons hotel ligt op loopafstand van de vismarkt en souk van Seeb. Je kunt hier lekker gaan fotograferen en/of inkopen doen. Ook een lekkere wandeling langs het nabijgelegen strand behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het hotel (late checkout) is het niet ver naar het vliegveld van Muscat. We vliegen in de loop van de avond terug naar Amsterdam.

Dag 12: Aankomst in Amsterdam
Met heel veel foto’s, belevenissen en verhalen is er een eind gekomen aan deze avontuurlijke fotoreis Oman.