Fotoreizen New York

New York | oktober 2020


17-25 oktober 2020
Nu te boeken
5-8 deelnemers | 6 plaatsen beschikbaar
Vanaf € 1950

Programma
Practische informatie

Straatfotografie New York

Stads- en straatfotografie in New York

Het bijzondere aan New York is dat de mensen, architectuur en de sfeer in iedere wijk totaal anders zijn. Dit maakt het een fascinerende plek voor stads- en straatfotografie. We gaan iedere dag fotograferen in een andere buurt. Op Manhattan, in Astoria, de Bronx en Harlem; in dure winkelstraten, tussen hoge kantoren, op hippe pleinen en in levendige woonbuurten.

Nachtfotografie en panorama’s

In een stad die nooit stil staat, gaan we natuurlijk ook ‘s avonds fotograferen. Voor straatfotografie bij nacht fotograferen we uit de hand op hoge iso. En we leggen de altijd prachtige skyline vast vanaf statief. 
De skyline van New York leent zich ook uitstekend voor het maken van panorama-foto’s. Dezelfde techniek kun je ook loslaten op de hoogbouw in de stad, maar dan met verticale panorama’s. Tijdens de fotobespreking besteden we aandacht aan het bewerken van je nachtfoto’s en aan het maken van verticale panoramafoto’s. Na de reis ontvang je van ons uitgebreide tutorials, zodat je hier thuis rustig mee aan de slag kunt.

Niveau en begeleiding fotoreis New York

De fotoreis New York is geschikt voor fotografen met meer ervaring (= je bent bekend met je camera-instellingen en bent in staat om snel te reageren in de dynamische stad). Anton en Laurien begeleiden je op locatie en geven dagelijks feedback tijdens de fotobespreking.

Workshop straatfotografie voorafgaand aan de reis

Voor de reis komen we met alle deelnemers bij elkaar voor een workshop straatfotografie op het Museumplein. We gebruiken deze bijeenkomst meteen om kennis te maken en het programma door te spreken. De datum voor de workshop wordt in overleg met de deelnemers geprikt.

De stad verandert … de reis verandert mee

Fotoreizigers Anton en Laurien begeleiden sinds 2014 de fotoreizen in New York. De reis in 2020 wordt de vijfde keer. Het programma groeit mee met de jaren: er vallen buurten af omdat grote ketens de lokale winkels en sfeer verdrijven of omdat een gebied ‘ontdekt’ wordt toeristen en fotograferen er niet langer leuk is. Gelukkig vinden we ook steeds weer nieuwe plekjes.

Programma fotoreis New York

Dag 1 – Aankomst

Vlucht vanuit Amsterdam naar New York. Na aankomst gaan we eten in de buurt van ons hotel in Astoria.

Dag 2 t/m 8: iedere dag een andere buurt

Fotoreis New York

Take a picture Dude

Fotosessies in verschillende delen van de stad, soms heel bekend, maar we komen zeker ook op plekken die jullie zullen verrassen. We pakken de metro naar een wijk en gaan dan aan de wandel. We willen je in deze stad de verschillende culturen laten zien en beleven. Maar ook de verscheidenheid aan gebouwen, sferen en street art en nemen in elke buurt ruim de tijd om te fotograferen. Een deel van de dagen bespreken we de foto’s voordat we met elkaar gaan eten. Andere dagen eten we wat vroeger of juist later omdat we met nachtfotografie aan de slag gaan.

Dag 8 en 9

Aan het eind van dag 8 vlieg je terug naar Amsterdam; aankomst is de volgende dag vroeg in de ochtend. Een fascinerende week fotograferen in New York zit erop. Nu kan iedereen aan de slag met zijn of haar foto’s, bijvoorbeeld om er een sprekende reportage van te maken.

Brooklyn Heights Promenade

Informatie Fotoreis New York

Deze fotoreis wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Aladin Travel. Deze reisorganisatie is aangesloten bij het GGTO garantiefonds.

 

 

Prijzen

Prijs tweepersoonskamer* € 1950
Toeslag eenpersoonskamer € 335

*Dit tarief is van toepassing indien je samen met iemand anders boekt of er een andere deelnemer van hetzelfde geslacht is die graag een kamer wil delen.

We hebben een vrouwelijke deelneemster die graag een kamer met een andere fotografe deelt! Wil je ook graag een kamer delen, laat dat dan weten bij je boeking of optie.

In- en exclusief

De prijs is inclusief 7 overnachtingen inclusief ontbijt, professionele en Nederlandstalige begeleiding door twee fotografen/reisleiders, CO2-compensatie, workshop straatfotografie vooraf en handige tutorials na de reis.

Niet inbegrepen: vlucht, boekingskosten en bijdrage calamiteitenfonds (samen €25), reis- en annuleringsverzekering, (openbaar) vervoer in New York, maaltijden, persoonlijke uitgaven, kosten visum.

Kenmerken fotoreis

Intensief programma
5-8 deelnemers
Twee fotografen/begeleiders per groep
Voor deelnemers die voldoende ervaring met fotografie hebben om goed te kunnen omgaan met de snel wisselende omstandigheden en scènes in een dynamische omgeving
Het hebben van een goede (wandel)conditie is een vereiste voor deelname
We maken in New York gebruik van het openbaar vervoer

Accommodatie

We verblijven in een 3*** hotel in Queens. In de directe omgeving van het hotel zijn winkels en restaurants. Op loopafstand ligt een metrostation met rechtstreekse verbinding naar Manhattan.

Deelnemers

Fotoreis voor iedereen die voldoende ervaring met fotografie heeft om goed te kunnen omgaan met de snel wisselende omstandigheden en scènes in een dynamische stedelijke omgeving. We verwachten van deelnemers dat zij de basisinstellingen van hun camera kunnen instellen en toepassen (diafragma, belichting en iso). Weet je niet zeker of deze fotoreis voor jou geschikt is, neem dan contact op met fotograaf Anton Harfst.

Fotobesprekingen en begeleiding

Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding. Je krijgt zowel tijdens het fotograferen als bij de dagelijkse nabespreking constructief advies van de begeleidende fotografen. Deze fotoreis naar New York leent zich goed voor het maken van een reportage met een specifieke invalshoek (natuurlijk wel passend bij het dagprogramma). Daarnaast is het handig als je een laptop bij je hebt voor backup van foto’s, maar zeker ook om ze te bekijken. Dat is helemaal van belang als je een reportage wilt maken of met een specifieke (leer)doel naar New York afreist.

Intensief programma

We hebben voor iedere dag een route uitgestippeld. Onderweg delen we gezamenlijk de tijd in. We wisselen fotoshoots af met koffiepauzes of een lunch. De ene keer zullen we kiezen voor een picknick in het park, een andere keer voor een diner. Omdat je in New York nooit ophoudt met fotograferen, kun je ervan uitgaan dat we lange dagen maken!

Reizen met openbaar vervoer

Tijdens de fotoreis maken veelvuldig gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in New York. Een metrokaart kost nu 32 dollar voor een week en is te gebruiken voor alle metro’s, bussen en de tramway in de stad.

Fotoreis New York

Vluchtschema KLM/Delta

Za 17/10 14.30-16.30
Za 25/10 18.45-06.50

Richtprijs voor de vlucht is € 715 inclusief bagage. De daadwerkelijke vluchtprijs wordt doorberekend. Deze kan lager of hoger uitvallen afhankelijk van de beschikbaarheid van het moment van boeken.
Als je zelf je vlucht boekt, houdt dan rekening met de begin- en eindtijd van het programma.

Wandelconditie

Het hebben van een goede wandelconditie is een vereiste voor deelname aan deze fotoreis. We lopen dagelijks al snel 10 km door de stad; daarnaast moeten er in de metrostations flink wat trappen beklommen worden. Op het inschrijfformulier vragen we je om te bevestigen dat je hier geen probleem mee hebt.