Fotografiereis Sicilië | maart 2020

Sicilië Etna

Fotografiereis Sicilië: Lava & Barok
21-28 maart 2020
Vanaf € 1450

Garant vertrek | 2 plaatsen beschikbaar

Fotoreis Sicilië: fotograferen op de Etna en in barokke steden. Een fotoreis voor fotografen die graag meer willen leren op het gebied van landschapsfotografie en architectuurfotografie op dit heerlijke Zuid-Italiaanse eiland. Zeer geschikt voor beginnersAls ervaren fotograaf krijg je uitgebreid de tijd en ruimte om op uitdagende plekken te fotograferen.

Fotografiereis Sicilië: Vulkanische landschappen en barokke steden

Sicilië, ruig als de hellingen van de Etna, rauw als de Siciliaanse taal, een eiland met een turbulente geschiedenis. Op de flanken van de Etna krijg je de eerste helft van deze fotoreis alle kans om, bijgestaan door twee fotograferen, het contrastrijke vulkaanlandschap uitgebreid in beeld te brengen, in al zijn woestheid, ruigheid en onherbergzaamheid. 

Fotoreis Sicilië

Op de flanken van de Etna kun je je fotografisch helemaal uitleven.

Daarna trekken we naar het zuiden, naar de omgeving van Syracuse, waar Oudheid, Barok en het moderne leven op Siciliaanse wijze met elkaar zijn versmolten. Wat te denken van een Griekse tempel die in de loop der millennia is getransformeerd tot een Domkerk, met de originele zuilen er nog in? Maar ook de dorpen en citrusplantages komen aan bod in het reisprogramma. Kortom, een gegarandeerd afwisselende fotoreis met een mooie mix van landschap, cultuur en Siciliaans eten. Een heerlijke manier om al fotograferend het eiland Sicilië te ontdekken! 

Begeleiding

Deze fotoreis wordt begeleid door Fotoreiziger Lex van den Bosch. Lex begeleidt je tijdens het fotograferen op locatie, zowel op het gebied van techniek als compositie. Hij bekijkt en bespreekt (bijna) iedere dag jullie foto’s. 

Programma fotoreis Sicilië

Dag 1 – Aankomst
Samen met de andere fotografen word je opgehaald op het vliegveld van Catania met de minibus. Na een rit van nog geen uur zijn we bij ons hotel op de flanken van de Etna. ‘s Avonds genieten we gezamenlijk van onze eerste Siciliaanse maaltijd. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 2 – Op de flanken van de Etna
Vandaag staat in het teken van de landschapsfotografie. We gaan de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar ons te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht. Want echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de kleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Fotoreizen Sicilië Dag 3 – Van de zee naar de sneeuw en terug
We zoeken het nog een stukje hogerop vandaag. Misschien komen we wel terecht in de sneeuw, want met een hoogte van ruim 3300 meter heeft de vulkaan de grootste tijd van het jaar een witte neus. Zwarte lava blokken in de sneeuw fotograferen is een heerlijke fotografische uitdaging. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea.

Dag 4 – Aan de rand van de vulkaan
Onze standplaats Zafferana dell Etna ligt op de grens van het natuurpark de Etna en de bewoonde wereld. Wij gaan vandaag fotograferen in het stadje en in de nabije omgeving. Koffie drinken we natuurlijk op z’n Siciliaans. Overnachting in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea. 

Dag 5 – Verplaatsing naar het barokke Syracuse
Na een verplaatsing van zo’n anderhalf uur naar Syracuse besteden we de dag op schiereiland Ortigia, het historische hart van de 2700 jaar oude stad, die ooit gesticht is door de Korintiërs. Hier dwalen we met onze camera’s over barokke pleinen, struinen door straatjes met gebeeldhouwde details, om daarna onze verhitte camera’s te koelen in de bries op de boulevard aan zee. Overnachting op Agriturismo La Frescura, 10 km buiten Syracuse. 

Fotografiereis Sicilië

De Dom van Syracuse: perfect gebruik maken van het verleden

Dag 6 – Vendicari
Er staat een gevarieerde dag op het programma met een bezoek aan een natuurreservaat langs de kust. De avond besteden we aan nachtfotografie. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Dag 7 – Palazzolo Acreide
We trekken erop uit om de omgeving verder te verkennen, via een prachtige route naar resten uit de Griekse oudheid bij Palazzolo Acreide. Wat verder van de route af, is dit een duidelijk minder bezochte opgraving zodat wij ons lekker kunnen uitleven met onze camera’s. Overnachting Agriturismo La Frescura.

Fotografiereis Sicilië

Barok in Noto

Fotografiereis Sicilië

Lokale ontmoetingen

Dag 8 – Terugreis
Met de minibus rijden we naar het vliegveld voor onze vlucht terug.