Beren fotograferen

Fotograferen en wandelen in Noord-Griekenland | Juli 2020

19 – 28 juli 2020
Nu te boeken
5 – 8 deelnemers |  6 plaatsen beschikbaar
Vanaf € 2280

Beren in Noord-Griekenland

Waarschuwingen voor overstekende beren en wolven komen we veel tegen rond de Prespes-meren

Highlights van deze reis

  • Fotograferen in een van de mooiste dorpen van Europa
  • Met een visser de Prespes-meren op
  • Pelikanen en beren fotograferen
  • Fotoshoot op een bijzondere wijnboerderij
  • Prachtige wandelingen in fotografentempo
  • Toeristen hebben dit gebied nog niet ontdekt!

Programma

Veel fotograferen tijdens het wandelen in Noord-Griekenland

Uitgestrekte bossen, grote en kleine meren, fascinerende bergdorpen, beren en pelikanen: het noordwesten van Griekenland is verrassend afwisselend. Onze 10-daagse fotoreis in dit gebied staat in het teken van reisfotografie en landschapsfotografie. Je leert een bepaalde setting goed in beeld te brengen en kleine verhaaltjes te vertellen met je foto’s. Bij het fotograferen van de landschappen geven we je de gereedschappen om optimaal gebruik te maken van het aanwezige licht.
We maken mooie wandelingen in fotografentempo, gaan met een lokale visser het Grote Prespa-meer op, struinen tussen de druivenranken van een Nederlandse wijnboer en gaan fotograferen bij een opvang voor beren.

Wijnbouw Noord-Griekenland

We gaan tijdens deze reis fotograferen bij een wijnboer die prijzen wint met zijn Brut. Zowel binnen als buiten kun je heerlijk aan de slag met compositie.

Programma Fotoreis Noord-Griekenland

Tijdens deze foto-wandelreis maken we optimaal gebruik van licht, weersomstandigheden, maar bijvoorbeeld ook van lokale contacten en activiteiten. We plannen in principe iedere dag een fotobespreking in.

Zondag 19 juli vlucht op Thessaloniki

Fotoreizigers Anton en Lex halen jullie op bij het vliegveld van Thessaloniki. De rit naar Nymfaio, de eerste standplaats van deze fotoreis, duurt tweeënhalf uur. Na het inchecken gaan we gezellig met elkaar eten.

Maandag 20 en dinsdag 21 juli Nymfaio

Het bergdorp Nymfaio staat in de top 10 van de mooiste dorpen in Europa. Het dorp met zijn natuurstenen huizen met leistenen daken en keienpaden is gebouwd door Vlachen in de 13e eeuw en ligt op 1350 meter hoogte. Het is onze uitvalsbasis voor een paar mooie fotowandelingen en een bezoek aan de berenopvang.

In Noord-Griekenland leven nog zo’n 400 beren …. Ze zijn schuw, dus of we beren fotograferen in het wild is afwachen. Maar in het berencentrum van Nymfaio zien we ze zeker. 

Woensdag 22 juli tm maandag 27 juli Prespes-meren: perfect wandelgebied in Noord-griekenland

Op weg naar de Prespes-meren zoeken we eerst een Nederlandse wijnboer op die hier druiven verbouwd voor een alom gewaardeerde Brut. Na onze fotoshoot tussen de wijnranken en een zomerse lunch rijden we richting de grens met Albanië en Noord-Macedonië. We overnachten hier een week lang in Psarades aan het grote Prespes-meer op 1000 meter hoogte.

Pelikanen bij de Prespesmeren

Vroeg in de ochtend vind je veel pelikanen bij elkaar op deze vlonder. In de loop van de ochtend vliegen ze erop uit. Tijdens onze wandelingen komen we ze regelmatig tegen.

Vanuit ons vissersdorp maken we iedere dag mooie wandelingen – een langere of twee korte routes – langs de meren, door de akkers met bonen, af en toe een boerendorp kruisend. De pelikanen zijn hier nooit ver weg en steeds een lust voor het oog met hun grote, kleurrijke snavels. Een van de dagen aan het Prespes-meer gaan we het meer op voor een privé-excursie.

Dorpje in Noord-Griekenland

Op een van onze wandelingen komen we door het dorpje Ajios Achilliios, dat op het gelijknamige eiland in het kleine Prespa-meer ligt.

Dinsdag 28 juli

Anton en Lex brengen je terug naar het vliegveld van Thessaloniki.

Reisinformatie Noord-Griekenland

De foto & wandelreis wordt in nauwe samenwerking met Aladin Travel georganiseerd. De reis valt onder het GGTO-garantiefonds.

 

Prijs 

Tweepersoonskamer € 2280
Toeslag eenpersoonskamer € 385

De prijs is inclusief:
9 overnachtingen incl. ontbijt
Alle avondmaaltijden, lunch op 22 juli
Lokaal vervoer
Professionele en Nederlandstalige reisbegeleiding door twee fotografen/reisleiders
Boottocht Prespes-meren, excursie wijngaard en toegang berencentrum
Klimaatcompensatie voor de gehele reis via het FairClimateFund

Niet inbegrepen: vlucht Amsterdam-Thessaloniki vv, uitgaven voor lunch en drankjes bij het eten, boekingskosten (€ 25) en reis- en annuleringsverzekering.

Voor wie

Deze wandel & fotografiereis is geschikt voor fotografen van alle niveaus, behalve voor echte beginners. Fotografeer je nu nog op de automatische stand, maar zou je wel graag mee willen, volg dan voorafgaand aan de reis een workshop camera-instellingen van minimaal een dag.
Je beschikt over een goede wandelconditie voor routes van circa 10 km per dag in bergachtig terrein. We wandelingen op hoogtes van 1000-1500 meter. Vanwege het bergachtige gebied is deze reis niet geschikt voor mensen met last van wagenziekte.

Begeleiding foto & wandelreis

Fotograaf en Griekenlandkenner Anton Harfst en fotograaf en reisjournalist Lex van den Bosch zijn je reisbegeleiders. Zij staan je met raad en daad bij tijdens het fotograferen. Op locatie en tijdens de dagelijkse fotobespreking wordt aandacht besteed aan reisfotografie – het in beeld brengen van de setting, het vertellen van kleine verhaaltjes – en landschapsfotografie, waarbij goed gebruik maken van het aanwezige licht steeds van groot belang is.

Accommodatie

In Nymfaio is zelfs voor onze kleine groep geen accommodatie beschikbaar waar we allemaal in kunnen. Daarom verblijven we hier in een sfeervol hotel en een nabijgelegen guesthouse.  In Psarades zitten we in een leuk hotel midden in het dorp.

Heen- en terugreis

Je kunt je reis inclusief vlucht boeken, maar ook zelf de vlucht boeken. Houd dan wel rekening met het onderstaande vluchtschema van Austrian Air. De richtprijs voor de vlucht is € 385 inclusief ruimbagage. De daadwerkelijke ticketprijs is afhankelijk van het tijdstip van boeken en beschikbaarheid.

19/07/2020 Amsterdam – Wenen 372 10:00 – 11:55
19/07/2020 Wenen – Thessaloniki 809 12:35 – 15:20
28/07/2020 Thessaloniki – Frankfurt 1289 18:30 – 20:05
28/07/2020 Frankfurt – Amsterdam 1002 21:00 – 22:15

Lokaal vervoer

We hebben tijdens deze hele reis eigen vervoer ter beschikking (9-persoons busje).

Wat heb je nodig?

Je krijgt nog een uitgebreid meeneemlijstje bij je reisinformatie, maar dit geeft alvast een idee:

Camera, zoomlens (voor de landschappen tot 200 mm, voor het fotograferen van de pelikanen min. 300 mm)
Statief (hoeft niet mee tijdens het wandelen)
Filters (optioneel)
Goede wandelschoenen

Lekker eten in Noord-Griekenland

In het noorden van Griekenland kun je lekker eten. Het gebied rond de Prespes-meren is beroemd om zijn verschillende soorten bonen. De avondmaaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Drankjes zijn wel voor eigen rekening. Er wordt gegeten in lokale restaurants. Voor de lunch zullen we vaak kiezen voor een lekkere picknick onderweg (niet inbegrepen).

Klimaat

In het noorden van Griekenland zijn de zomers duidelijk minder heet; we verblijven en wandelen bovendien op hoogtes van 1000 – 1500 meter. Temperaturen overdag liggen rond de 25 graden, terwijl het ‘s nachts af kan koelen tot een graad of 15.

Vragen?
Wil je meer weten over deze reis? Bel of mail ons dan gerust.
Prespes-meren, Noord-Griekenland