Workshopweekend dichtbij huis: Camera-instellingen en compositie in Vlaanderen

Wanneer:
27/09/2019 @ 14:30 – 29/09/2019 @ 15:00
2019-09-27T14:30:00+02:00
2019-09-29T15:00:00+02:00
Waar:
Hoeve Euverbraeke, Melsele
Kosten:
€ 395
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Camera-instellingen en compositie in Vlaanderen
Aantal deelnemers: 5-8
Begeleiding: Lex van den Bosch en Anton Harfst
€ 395 incl. 2 overnachtingen op hoeve Euverbraeke

Wil je graag van de automatische stand af en de mogelijkheden van je camera echt gebruiken? Maak je mooie foto’s maar is dat nog te vaak toeval? Onder begeleiding van twee fotografen – die goed kunnen uitleggen – ga je fotograferen in de stad, langs het water en op het Vlaamse platteland. Iedere plek vraagt om andere camera-instellingen; in de loop van het weekend krijg je in de vingers wanneer je wat nodig hebt.

Deze fotoworkshop is geschikt voor beginnende fotografen die graag de instellingen van hun camera willen leren kennen. Ook als je al wel eens een cursus hebt gedaan, maar je steeds snel terugvalt op de automatische stand of nog te vaak niet de foto’s krijgt die je verwachtte, is dit een prima workshop voor jou.

Camera-instellingen en compositieAan de slag met de vijf belangrijkste camera-instellingen en compositie

Belichten
ISO instellen
Histogram lezen en gebruiken
Witbalans gebruiken en instellen
Scherpstellen
Regel van derden, driehoeken en lijnen

Waar ga je fotograferen?

Tijdens dit workshopweekend gaan we uitgebreid fotograferen op het Vlaamse platteland en de natuurgebieden langs de Westerschelde en de Schelde. We bezoeken Lillo, een van de forten gebouwd om de haven te beschermen, en struinen door de havenstad Antwerpen. Op iedere plek gaan we aan de slag met de instellingen van je camera en compositie.

Begeleiding en fotobespreking

Het weekend wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en Lex van den Bosch. Je krijgt tijdens het fotograferen tips, advies en aanwijzingen gebaseerd op jouw camera en ervaring. Tijdens de fotobesprekingen besteden Anton en Lex aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie.

Programma workshop camera-instellingen en compositie

Vrijdag 27 september
We beginnen het fotoweekend Vlaanderen om 14.30 uur met de kennismaking en doorspreken van het programma op hoeve Euverbraeke. Daarna gaan we op en rond de boerderij aan de slag met de belangrijkste basisinstellingen. Na het bespreken van de foto’s lopen we naar het dorp om daar met elkaar te gaan eten.

Zaterdag 28 septembercamera-instellingen en compositie
We gaan vanochtend fotograferen bij het Verdronken Land van Saefthinge. De deels drooggevallen geulen glimmen in de zon en leveren prachtige foto’s op.  We lunchen op de boerderij en bespreken de foto’s van vanochtend. Daarna vertrekken we naar Lillo aan de oostelijke oever van de Schelde. Dit dorpje annex fort is een veelzijdige fotolocatie. Een lange pier – de steiger voor de veerpont naar Doel – en de wallen rond het fort creëren tal van hoeken en zichtlijnen. We eten in Lillo en fotograferen de zonsondergang.

Zondag 29 september
Na het ontbijt bespreken we eerst de foto’s van de afgelopen avond. Daarna gaan we naar Antwerpen. Hier wordt iedere zondagochtend – al sinds de 16e eeuw – de Vogelenmarkt gehouden. We maken een fotowandeling via de markt naar de haven en lunchen ook in de stad. Na de laatste fotobespreking ronden we het programma rond 15 uur af.

Na de workshop

Je ontvangt van ons een uitgebreide pdf met daarin de camera-instellingen die we besproken hebben en ons handboek over compositie. Maar als je vastloopt, niet snapt wat er mis gaat met je instellingen, dan kun je ons altijd mailen met vragen en foto’s. Soms moet je even wachten tot we terug zijn van een fotoreis of workshop, maar antwoord krijg je!

Praktische informatie workshop camera-instellingen en compositie

Workshoptarief
€ 395 per persoon

Inclusief 2 overnachtingen inclusief ontbijt, begeleiding door twee fotografen van de Fotoreizigers en klimaatcompensatie.
Niet inbegrepen: eten, drinken, persoonlijke uitgaven, vervoer.

Voor deze workshop zijn de voorwaarden van toepassing voor onze meerdaagse fotoworkshops.

Accommodatie

We verblijven tijdens deze workshop op Hoeve en B&B Euverbraeke, een werkende boerderij gelegen in Melsele (Beveren, België). We hebben hier 5 tweepersoonskamers gereserveerd voor de deelnemers. Alleen bij een oneven aantal deelnemers komt er een eenpersoonskamer beschikbaar. Je kunt bij je inschrijving aangeven of je hiervoor in aanmerking wilt komen.

Klimaatcompensatie

Het tarief voor deze workshop is inclusief CO₂-compensatie voor je eigen reis en die van de begeleiders naar de locatie en vervoer ter plekke voor de hele groep. Meer informatie over CO₂-compensatie

error: Content is protected !!