Routebeschrijving Archoniko Xirokambi

Xirokambi ligt op 15 km ten zuiden van Sparta, ten westen van de doorgaande weg (E 65) naar Gythio, en op 230 kilometer van Athene.

Internationaal Vliegveld van Athene

Het vliegveld van Athene (Eleftherios Venezelos) ligt langs de Attiki Odos snelweg. Volg de borden richting Elefsina en vervolgens richting Korinthe (E94) en Tripoli. Het is 3 uur rijden van het vliegveld naar Xirokambi.

Kalamata vliegveld

Het vliegveld van Kalamata ligt op 65 km van Xirokambi. Van mei tot oktober vliegt Transavia op deze luchthaven.

Op beide vliegvelden kun je een auto huren.

Haven van Patras

Vanuit Ancona en Venetië varen er dagelijks veerboten naar Patras, de grote havenstad in het noordwesten van de Peloponnesos. Je kunt bovendien met de autotrein van Duitsland naar Ancona. Vanuit Patras is het nog 280 km naar Xirokambi.

Openbaar vervoer

Er is een goede busverbinding tussen Athene en Sparta. De bus vertrekt vanaf het busstaion Kifissou in Athene en is in 3-3½ uur in Sparta.

Met eigen vervoer

Vanaf Athene of Patras neem je de snelweg naar Korinthe, en vervolgens naar Tripoli. Let op: de snelweg Tripoli-Sparta is nog niet gereed. Net voorbij de afslag naar Tripoli sla je af naar Sparta en Gythio (E65). Volg in Sparta de borden naar Gythio. 12 Kilometer ten zuiden van Sparta sla je rechtsaf richting Xirokambi (Ξηροκάμπι). Je volgt deze weg totdat je aankomt bij een groot plein met platanen en terrasjes. Je bent nu midden in Xirokambi. Rij om het plein heen en sla op de hoogte van de kiosk rechts een smalle straat in. Photothema bevindt zich 250 meter verder aan je linkerhand.

Als je vanaf Kalamata komt, neem je de weg naar Sparta door de Langada-pas. In Sparta volg je de route zoals hierboven aangegeven.

Terug naar Vakantiehuis Griekenland