Reacties van deelnemers

Reviews PhotothemaReviews Photothema fotoreizen en workshops

Fotoreis Exploring Oman, februari 2017

Een wervelende reis door Oman, vol prachtige highlights om de mooiste foto’s te kunnen maken. Daarbij enthousiast geholpen door het ijzersterke, vakkundige en aandachtige duo: Anton en Laurien.

Ik dank jullie hartelijk voor deze onvergetelijke reis.

Liefs van Marjan

Workshop nachtfotografie (Amsterdam Light Festival), januari 2017

Afgelopen donderdagavond heb ik de workshop nachtfotografie gedaan. Het thema was het Light Festival langs de Amstel. Eigenlijk wist ik helemaal niets maar Anton heeft alles duidelijk uitgelegd. We begonnen met onze camera in de juiste instellingen te zetten en toen gingen we op pad.Het is echt heel leuk om te doen en al heel snel duidelijk om het op deze manier meteen in praktijk te brengen. Anton had genoeg aandacht en tijd voor iedereen om mee te kijken en nog verder tips te geven. Ik heb het echt heel leuk en leerzaam gevonden. Zo ben ik gisteravond terug naar Amsterdam gegaan om het geleerde verder in praktijk te brengen, te oefenen en gewoon plezier te hebben in het fotograferen.

Nachtfotografie – Amsterdam Light Festival

Ook ik heb de workshop nachtfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival 2016 gevolgd. Zeer enthousiaste beroepsfotografen leerden zelfs mij de basis van het fotograferen in het donker. Uitermate leuk en leerzaam.

Can definitely recommend it!

Combinatie fotowandeling Oud-Amsterdam & nachtfotografie, augustus 2016

Anton, the photographer, was very professional and a very nice guy all around. I learned a lot during this tour and can highly recommend it to anyone seeking to improve their photography skills with the help of a friendly professional !

Fotosafari in de Zoo, augsutus 2016

Tijdens onze fotosafari in Artis hebben we van Anton zeer veel bruikbare tips gekregen ter voorbereiding van onze reis richting Afrika. Op zijn advies hebben we tijdens de Zoomeravond afgesproken omdat het fotograferen in Afrika rond zonsopkomst en -ondergang het mooist, maar ook het moeilijkst is. Anton zijn voorbereiding was uitstekend. Hij wist meer over de mogelijkheden van onze Samsung fototoestellen – zonder dat hij deze heeft – dan wij zelf na een paar jaar. Erg leuke, maar vooral nuttige en leerzame avond gehad. Nu de praktijk nog!

“Zeer leerzame fotosafari in Artis.”

Fotowandeling Amsterdam, augustus 2016

Met mijn nieuwe camera (3 weken oud en ook net nieuw uitgebracht) hebben Anton Harfst als fotograaf/begeleider en ik door Oud Amsterdam gelopen. Hij wist me veel te vertellen over de geschiedenis van dit gedeelte van Amsterdam. Juist dat maakt de foto’s die ik daar gemaakt heb meer sprekend/levendiger. Ook kon hij me prima helpen bij het instellen, zoeken van een bepaalde functie in het menu, een aanrader om met hem door deze stad te dwalen en te fotograferen, juist op plekjes waar niet veel toeristen komen, maar die zeker de moeite waard zijn om te bekijken/te fotograferen. Neem vast weer contact met hem op voor een volgende workshop.

Fotowandeling moderne architectuur (op maat), juli 2016

Very serious people. Not only they know what they are doing but also are flexible enough to accommodate their clients needs. I felt very comfortable with Anton. Very nice person. I wish I had a Photothema in every city I visit.

Workshop op maat, juni 2016

Photothema was prompt in their reply and more than delivered on their promises. Anton was an excellent instructor and exceptional tour guide. I look forward to my next lesson.

Camera-instellingen, juni 2016

Samen met mijn vader de workshop camera-instellingen gevolgd bij Anton Harfst. Het is een hele gezellige dag geweest. Eerst wat theorie gekregen over de camera(instellingen) en over foto’s en daarna zijn we naar buiten gegaan om te oefenen.
Ik ben vlak daarna zelf op vakantie gegaan en mijn foto’s zijn duidelijk beter dan die van vorig jaar! Heel erg bedankt voor de workshop (en de lekkere lunch!).

Camera-instellingen, juni 2016

Voor een reis heb ik een mooie compactcamera gekocht, maar op het gebied van fotografie was ik nog een leek. Na de cursus Camera-instellingen bij Anton heb ik binnen een dag de nodige basiskennis opgedaan over o.a sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, belichting en scherpstelling opgedaan. Nu kan het spelen beginnen! We waren met twee personen dus er was veel persoonlijke aandacht, ook aangepast op mijn eigen camera. De dag bestaat uit een goede combi van praktijk en theorie en de lunch van Laurien was heerlijk! Als je op zoek bent naar een cursus met veel persoonlijk aandacht, is dit zeker een aanrader!

Workshop straatfotografie, juni 2016

Klokslag 13.00 uur ontmoeten we Anton Harfst van Photothema op het Museumplein in Amsterdam. Na een introductie op wat straatfotografie feitelijk inhoudt en waar je op moet letten gaan we op pad. En dan merk je dat veel “normale” fotografietechnieken en handelingen zo in je systeem zitten dat je moeite moet doen om dat er uit te krijgen. Anton was een kundig begeleider en leraar daarbij. Heel veel opgestoken in drie uur tijd. En nu het geleerde in de praktijk brengen! Photothema ziet ons zeker nog terug voor workshops!

Fotowandeling Amsterdam, mei 2016

Onder leiding van gids en fotograaf Anton zag ik meer in oud Amsterdam dan ooit tevoren. Hij vertelde veel over de bijzondere gebouwen en hun geschiedenis, en wees me op voor mij nieuwe mogelijkheden van mijn camera — resultaat een serie verrassend mooie beelden van de stad.

“Fototrip Oud Amsterdam, 3 1/2 uur, bijzondere doorkijkjes en gevelstenen”

Workshop camera-instellingen, mei 2016

Op één dag 6 volle uren besteed aan de meest nuttige camera-instellingen. Ontzettend veel geleerd in relatief korte tijd. Anton legt alles heel geduldig en helder uit en geeft duidelijke tips. Naderhand kreeg ik zelfs nog meer informatie waar we tijdens de workshop niet aan toe waren gekomen (tips voor accessoires en nog meer instelling-tips). Al met al erg nuttig en waardevol!

Private Night Photography Tour, May 2016

Photothema was very responsive via email (within a day response) and easy to book with. Anton was great, providing some colourful history along our evening journey to capture some beautiful shots of the canals at night. I did not have much time in Amsterdam (only one night), but Anton took me to several great spots and assisted with getting the photos I was after. Highly recommended.

Fotoreis Grieks Pasen

Op de trappen van Nafplio

SNP-fotoreis van 27 april – 4 mei 2016

 

“Nogmaals hartelijk dank voor de fijne week!”

“Jullie dorp is een beetje ons dorp geworden.”

“In het programma staat dat je Pasen viert met de lokale bevolking, maar nooit gedacht dat dat ook echt zo zou zijn!”

“Het was een fijne vakantie, ik kijk er met veel plezier op terug en de foto’s helpen daar natuurlijk bij. Het uitzoeken etc. wordt nog een flinke klus…  Anton en Laurien, nogmaals hartelijk dank voor jullie belangrijke aandeel in deze geslaagde reis!”

“Nog veel dank voor de geweldige week.”

Workshop camera-instellingen (privé), maart 2016

Wij kijken alle 3 terug op een geslaagde dag afgelopen maandag. We hebben allemaal nieuwe dingen geleerd maar wel allemaal andere nieuwe dingen. Hartelijk dank voor de goede voorbereiding en de goede en duidelijke antwoorden op onze vragen. We gaan er de komende vakantie zeker mee aan de slag.

Groeten, Pauline

Nachtfotografie Amsterdam, maart 2016

Als je wat wil opsteken van Amsterdam en fotografie is een fototrip bij avond/nacht langs de Amsterdamse grachten met Anton zeer de moeite waard.

Foto: John Wel

Foto: John Wel

Night Photography Tour along the Amsterdam Canals, March 2016

Both with help using a new mirrorless Lumix AND for a wealth of cultural/historical details which gave us a real appreciation for Amsterdam’s uniqueness through the ages. Prompt and detailed responses to our inquiries were made before our arrival too.

Fotoreis Casablanca, februari 2016

De reis met jullie was weer een fijne ervaring. Veel geleerd, leuke groep en mooie foto’s gemaakt. Jullie begeleiding was, zoals ik gewend ben, weer prima. Op naar de volgende reis dus !

Workshop camera-instellingen, februari 2016

Nogmaals dank voor de heldere uitleg voor het onder de knie krijgen van de eerste beginselen van het fotograferen.

Groet,

Workshop Camera-instellingen voor gevorderden, februari 2016

Anton, veel dank voor de tijd die je vandaag hebt willen uittrekken. Leerzaam, nuttig en gezellig als altijd. Zal aan de slag gaan met de punten die we hebben besproken. Tot dinsdag. Groet Jan Willem.

Workshop camera-instellingen voor gevorderden, februari 2016

Ha Anton,
Bedankt voor het bestand en dank ook voor de vele nuttige tips vandaag. Ga er mijn voordeel mee doen.

Fotoreis Nepal, november 2015

“Reis met onvergetelijke resultaten”

Al langer was ik van plan een verre fotostudiereis te maken, om mezelf van amateur meer naar  professioneel fotograaf te ontwikkelen. Via internet kwam ik uit bij de combinatie Photothema/Atma Asia en de reis naar Nepal. Wat deze reis voor mij heel bijzonder heeft gemaakt waren een aantal zaken. Natuurlijk het land zelf, de mensen en hun cultuur en daarbij vooral hoe ze omgaan met tegenslagen (de aardbeving in het voorjaar van 2015 en een energiecrises nog erna). De vitaliteit, vrolijkheid, gastvrijheid en toegankelijkheid van de mensen, ondanks hun vaak lastige situatie, is echt heel bijzonder. De fotografische constructieve begeleiding van Anton en Laurien zorgde ervoor dat ik mijn full frame camera beter heb leren gebruiken met onvergetelijke resultaten. Verder was het met de groep gezellig en zorgde de wijze waarop alles met aandacht en in samenspraak werd ingevuld, dat ik er weer een aantal fotovrienden bij heb gekregen.