Workshop Zwart-wit Fotografie

Highlights workshop zwart-wit fotografie – 3 dagdelen

  • Leer zien welke beelden zich lenen voor zwart-wit foto’s
  • Kleine groep (1-4 deelnemers)
  • Fotosessie gevolgd door fotobespreking
  • Met aandacht voor omzetten van kleurenfoto’s naar zwart-wit en nabewerking
  • Gebruik van plugins

Het maken van sterke, vaak tijdloze beelden in zwart-wit is een kunst apart. In deze workshop zwart-wit fotografie van anderhalve dag leer je zien welke situaties en beelden zich goed lenen voor het maken van monochrome foto’s. We sluiten de eerste dag af met een huiswerkopdracht. Tijdens de tweede bijeenkomst ga je deze foto’s bewerken in Lightroom en/of Photoshop. We gaan ervan uit dat de deelnemers goed bekend zijn met de instellingen van hun camera en hun foto’s bewerken in Lightroom en/of Photoshop.

workshop zwart-wit fotografie

Programma workshop zwart-wit fotografie

Eerste bijeenkomst
De workshop zwart-wit fotografie telt 1-4 deelnemers (ervaren fotografen).  De workshop start om 10 uur met koffie en een introductie in zwart-wit fotografie bij Photothema. Hierna gaan de deelnemers samen met fotograaf Anton Harfst fotograferen in de levendige wijk de Pijp.

Na de lunch worden de foto’s besproken, waarbij Anton ook laat zien hoe je zwart-foto’s nabewerkt. We sluiten de eerste dag van de workshop af rond half vier. Je krijgt een opdracht mee naar huis voor de tweede bijeenkomst.

Tweede bijeenkomst
Tijdens de tweede bijeenkomst (van 3 uur) gaat iedere deelnemer zijn meegebrachte foto’s zelf bewerken in Lightroom en/of Photoshop. Indien van toepassing of gewenst, laat Anton zien hoe je hiervoor de (gratis) Nik plugins gebruikt.

Kosten zijn 175 euro per persoon. Als je tegelijkertijd met iemand anders boekt, krijg je per persoon 2% korting. De prijs is inclusief lunch op de eerste dag.

Workshop op datum
€ 175 per persoon
Workshopvan 3 dagdelen (2 bijeenkomsten)
Maximaal 4 deelnemers
Kies datum in de kalender
Inclusief koffie, thee en lunch
 
Workshop op datum - samen boeken
20% korting
Geldt bij gelijktijdige aanmelding van 2 of meer deelnemers
Kies datum in de kalender
Workshop van 3 dagdelen (2 bijeenkomsten)
Maximaal 4 deelnemers
 
Privé workshop
€ 350 per persoon
Workshop van 3 dagdelen (2 bijeenkomsten)
Individuele workshop
Kies zelf dag en tijd
Inclusief koffie, thee en lunch
 
Privé groep
20% korting op gehele factuur
Workshop van 3 dagdelen (2 bijeenkomsten)
Privé workshop 2-4 personen
Kies zelf dag en tijd
Locatie in overleg
Inclusief koffie, thee en lunch

Zwart-wit fotograferen in RAW

Voor de workshop zwart-wit fotografie is het het handigst als je in RAW fotografeert. Je kunt dan als beeldstijl (soms ook creatieve stijl genoemd) je camera instellen op monochroom. Je ziet dan de beelden direct in zwart-wit en kunt meteen zien wat wel en niet werkt. Achter op je schermpje zie je een jpg. De bestanden worden op je geheugenkaart opgeslagen als RAW-bestand met alle beschikbare informatie en dus ook kleuren. Als je het bestand opent, bijvoorbeeld in Lightroom, zul je de foto’s in kleur zien. Maar je kunt de de foto’s weer omzetten naar zwart-wit en bewerken. Hoe dat moet, laten we je zien in tijdens de workshop.