Fotowandelingen in en rond Amsterdam

Photothema organiseert leuke fotowandelingen in Amsterdam en omgeving. Je gaat met een fotograaf op pad en krijgt onderweg tips en aanwijzingen voor het maken van mooie foto’s. Op iedere route kom je langs prachtige – fotogenieke – plekken. Een fotowandeling duurt 3-4 uur. Kies voor een ingeplande fotowandeling of vraag een privé-wandeling aan.

  • Kleine groepen met 1-6 deelnemers
  • Persoonlijke begeleiding door een fotograaf
  • Geen minimum aantal deelnemers vereist voor de fotowandelingen in Amsterdam

Photothema Fotowandelingen
in Amsterdam en omgeving

Fotowandelingen in Amsterdam Amsterdam langs het IJ
Ga aan de slag met techniek en compositie tijdens onze fotowandelingen langs de IJ-oevers in Amsterdam. Drie verschillende routes van 4 uur.
Fotowandelingen in Amsterdam Fotowandeling Oud-Amsterdam
Leer mooie, ontroerende of tijdloze foto’s te maken tijdens deze 3,5 uur durende fotowandeling in het oudste gedeelte van Amsterdam. 
 Fotowandelingen in Amsterdam Amsterdamse Waterleidingduinen
In een kleine groep aan de slag met techniek en compositie tussen de herten tijdens deze fotowandeling door het prachtige duingebied ten zuiden van Zandvoort. Minimaal 2 deelnemers.
AntonHarfst-Marken-Vuurtoren-Paard-van-Marken_20130729_0226vierkant_01 Marken
Ontdek niet-toeristisch Marken tijdens een mooie dijkwandeling en ga aan de slag met lijnen en hoeken in het landschap op het voormalige eiland. 
Minimaal 2 deelnemers.
Agenda fotowandelingen Photothema Agenda
Bekijk alle ingeplande fotowandelingen en zoek op datum.

Wat is het verschil tussen fotowandelingen en workshops?

In onze fotoworkshops staat het leren van een specifieke techniek of vaardigheid centraal. Praktijksessies worden bijna altijd afgesloten met het bespreken van de foto’s. Tijdens een fotowandeling ga je in meer algemene zin aan de slag met instellingen en compositie. Afhankelijk van de omstandigheden (en je camera en je ervaring) krijg je tips en aanwijzingen hoe je goede foto’s maakt. Er is geen fotobespreking.

Photothema Fotowandelingen in Amsterdam: leren fotograferen in de praktijk

De beste manier om beter te leren fotograferen, is door het te doen. Daarom is de buitenwereld ons klaslokaal en staat leren in de praktijk centraal.

Deelnemers over de fotowandelingen in Amsterdam

Onder leiding van gids en fotograaf Anton zag ik meer in oud Amsterdam dan ooit tevoren. Hij vertelde veel over de bijzondere gebouwen en hun geschiedenis, en wees me op voor mij nieuwe mogelijkheden van mijn camera — resultaat een serie verrassend mooie beelden van de stad. ~ RBrinkman

Met mijn nieuwe camera (3 weken oud en ook net nieuw uitgebracht) hebben Anton Harfst als fotograaf/begeleider en ik door Oud Amsterdam gelopen. Hij wist me veel te vertellen over de geschiedenis van dit gedeelte van Amsterdam. Juist dat maakt de foto’s die ik daar gemaakt heb meer sprekend/levendiger. Ook kon hij me prima helpen bij het instellen, zoeken van een bepaalde functie in het menu, een aanrader om met hem door deze stad te dwalen en te fotograferen, juist op plekjes waar niet veel toeristen komen, maar die zeker de moeite waard zijn om te bekijken/te fotograferen. Neem vast weer contact met hem op voor een volgende workshop. ~Ina Huitema

Anton, the photographer, was very professional and a very nice guy all around. I learned a lot during this tour and can highly recommend it to anyone seeking to improve their photography skills with the help of a friendly professional! ~ andywat1

Very serious people. Not only they know what they are doing but also are flexible enough to accommodate their clients needs. I felt very comfortable with Anton. Very nice person. I wish I had a Photothema in every city I visit. ~Jose B. 

Een fotowandeling annuleren of verzetten?

  • Je kunt een ingeplande fotowandeling (keuze uit de Photothema Agenda) één maal kosteloos verzetten, op voorwaarde dat je dit uiterlijk 12 uur voor aanvang van de wandeling doet. Wil je nogmaals verzetten, dan brengen wij administratiekosten van € 15 in rekening.
  • Voor het verplaatsen van een fotowandeling op aanvraag brengen wij € 15 administratiekosten in rekening. Ook hier geldt de voorwaarde dat je minimaal 12 uur van te voren moet laten weten dat je de wandeling wilt verzetten.

Annuleren

Als je genoodzaakt bent om de deelname aan een fotowandeling te annuleren, gelden de volgende termijnen.

  • Bij annulering tot 4 weken voor aanvang:  je krijgt het gehele bedrag terug minus €15 administratiekosten.
  • Bij annulering binnen 4 – 2 weken voor aanvang: je krijgt 50% terug.
  • Bij annulering binnen 2 weken tot 12 uur voor aanvang: je krijgt geen geld terug, maar kunt wel kiezen voor een fotowandeling op een andere datum (zonder extra kosten).
  • Bij annulering van de wandeling minder dan 12 uur voor aanvang van de workshop heb je geen recht meer op teruggave of keuze uit een andere datum.
  • Iemand anders – door jou aangedragen – kan je plek in de workshop overnemen. Laat dit ons wel even weten.

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je niet kunt meedoen aan een fotowandeling en bevestig dit schriftelijk (sms of email).

Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn voor een fotowandeling?

Fotowandelingen in Amsterdam met open inschrijving gaan altijd door zodra er minimaal een boeking is. Voor de fotowandelingen op Marken en in de Amsterdamse Waterleidingduinen geldt een minimum aantal deelnemers; dit staat bij de beschrijving vermeld. Uiterlijk 1 week voor tijd is duidelijk of deze workshop doorgaat. Indien wij de fotowandeling vanwege een gebrek aan deelnemers annuleren, ontvang je het gehele bedrag terug.

Als wij om andere redenen genoodzaakt zijn een wandeling te annuleren, zullen we je een nieuwe datum voorstellen of een plek aanbieden in een andere fotowandeling. Je hebt ook dan recht op volledige teruggave als er geen nieuwe datum gevonden kan worden.