Workshop Urban Exploring op de Peloponnesos

Urbex fotografie

Workshop Urban Exploring
14 – 20 april 2018
Max. 7 deelnemers (alle niveaus) | Nog een plaats beschikbaar
Begeleidende fotografen: Anton Harfst en Laurien van den Hoven
Vanaf € 1755 inclusief vlucht

Deze fotoreis boeken

Photothema organiseert van 14 t/m 20 april een bijzondere workshop urban exploring in Griekenland. We gaan fotograferen in verlaten huizen, lege kloosters, treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en olijfoliepersen die al decennia droog staan.  Je leert hoe je de verlaten plekken sfeervol  in beeld kunt brengen en hoe te fotograferen in krappe ruimtes. We besteden aandacht aan veiligheid en aan de verschillende manieren waarop je urbex foto’s kunt bewerken.

Urbex fotoreis

Urban exploring is de term voor fotografie in verlaten panden, waarbij het regel is dat fotografen de locatie fotograferen zoals ze deze aantreffen. In Griekenland gaan we vooral aan de slag met rural exploring, want bijna alle locaties bevinden zich op het platteland. Wij hebben de sleutel van de locaties. Sommige plekken zijn openbaar toegankelijk.

 

 

 

Lokale expertise
De reis wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Zij hebben jaren in Griekenland gewoond, spreken Grieks en hebben nog steeds een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door hun lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken die anders niet of nauwelijks bereikbaar zijn.

Workshop urban exploring

Programma workshop urban exploring op de Peloponnesos

Onderstaand programma is op hoofdlijnen. De toegankelijkheid van locaties kan door allerlei reden (verkoop, geen sleutel beschikbaar etc.) veranderen. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen. Na de fotoshoots bespreken we de foto’s met behulp van een laptop en beeldscherm, waarbij  we ook laten zien hoe je de foto’s kunt bewerken. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

Zaterdag 14 april – Aankomst
Deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Athene. Vervolgens  rijden we in iets meer dan 3 uur naar Xirokambi. Na aankomst in het dorp maken we nader kennis, bespreken het programma en gaan met elkaar uit eten.

Fotolocaties 15 – 19 april

  • Workshop urban exploringVerlaten (toren)huizen op de Mani
  • Een zo goed als verlaten bergdorp
  • Lege huizen, winkels en werkplaatsen in de vallei van Sparta
  • Desolate kloosters
  • Treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt

De fotolocaties liggen in een ruige, bergachtige omgeving op de Peloponnesos. We zullen het niet nalaten om van de prachtige omgeving te genieten en deze te fotograferen.

Vrijdag 20 april – Vertrek
Deelnemers worden afgezet bij het vliegveld naar Athene. Onderweg bezoeken we nog een urbex locatie.