Fotoweekend Vlaanderen

Fotoweekend Vlaanderen & Antwerpen
27-29 september 2019
Max. 8 deelnemers, alle niveaus
€ 495 o.b.v eenpersoonskamer

Fotoweekend Vlaanderen

Optie nemen op deze reis

Antwerpen en ommeland

In (Zeeuws) Vlaanderen is een fascinerend samenspel gaande tussen mens en natuur. Het landschap wordt gedomineerd door de haven van Antwerpen en de kerncentrale van Doel. In het polderlandschap eromheen hebben flora en fauna al lang bedacht dat de nabijheid van de haven niet deert. Antwerpen is een bruisende stad, die zijn bestaan dankt aan de haven. Tegelijkertijd hebben de inwoners van Doel hun dorp moeten verlaten om plaats te maken voor de uitbreiding van de haven. Het verlaten dorp is een stille, maar indrukwekkende aanklacht tegen de oprukkende haven.
Het Verloren Land van Saefthinge is reeds in de Middeleeuwen ten onder gegaan; dit ooit welvarende gebied – met polders, dorpen en een slot – is nu het grootste aaneengesloten schorrengebied van Europa.

Waar gaan we fotograferen?

Tijdens dit intensieve fotoweekend gaan we uitgebreid fotograferen in Doel en de natuurgebieden langs de Westerschelde en de Schelde. We bezoeken Lillo, een van de forten gebouwd om de haven te beschermen, en struinen door de havenstad Antwerpen. In het  Verdronken Land van Saefthinge gaan we heerlijk struinen en fotograferen onder leiding van een gids.

De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen en wordt begeleid door Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Deelnemers krijgen tips, advies en opdrachten (indien gewenst) gebaseerd op hun camera en ervaring. Tijdens de korte fotobesprekingen besteden we aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie en de verhalende kracht van de gemaakte foto’s.

Programma fotoweekend Vlaanderen & Antwerpen

Vrijdag 21 juni
We beginnen het fotoweekend Vlaanderen met een kennismaking en doorspreken van het programma. Na de lunch vertrekken we naar het zo goed als verlaten dorp Doel voor onze eerste fotosessie. We fotograferen in het dorp en op de dijk langs de Schelde. Op de terugweg naar de B&B zoeken we een lekker restaurantje op.

 

 

 

Zaterdag 22 juni
We gaan vanochtend fotograferen in het Verdronken Land van Saefthinge. De deels drooggevallen geulen glimmen in de zon en leveren prachtige foto’s op.  Daarna vertrekken we naar Lillo aan de oostelijke oever van de Schelde. Dit dorpje annex fort is een veelzijdige fotolocatie. Een lange pier – de steiger voor de veerpont naar Doel – en de wallen rond het fort creëren tal van hoeken en zichtlijnen. We eten in Lillo en fotograferen de zonsondergang.

Zondag 23 juni
Na het ontbijt gaan we naar Antwerpen. Hier wordt iedere zondagochtend – al sinds de 16e eeuw – de Vogelenmarkt gehouden. We maken een fotowandeling via de markt naar de haven. Op weg naar Nederland maken we een fotostop bij de drukke sluizen. Onze laatste stop is pal op de grens van Nederland en België, daar waar de Westerschelde overgaat in de Schelde.

 

error: Content is protected !!