Fotoworkshop Venetië – maatwerkreis

Venetie-Canal-Grande-Sunset_20141026_0801-06 as Smart Object-1wFotoworkshop Venetië
Op aanvraag
Maximaal 6 deelnemers
Prijs: op offertebasis

Offerte fotoreis aanvragen

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens deze fotoreis op maat op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen. We verblijven op het Lido en zijn van daaruit snel in Venetië.

Niveau deelnemers

De fotoworkshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. De begeleiding (en opdrachten) zijn afgestemd op ieders niveau en camera.

Programma fotoworkshop Venetië

Onderstaand programma is een voorbeeld. Op basis van uw wensen, het aantal dagen en aankomst en vertrek stellen we in overleg met u en New Isropa het definitieve programma van de fotoworkshop Venetië samen.

Dag 1
Fotoworkshop VenetiëDe fotoworkshop start om 15 uur met thee, kennismaking en het doorspreken van het programma. Daarna pakken we een veerboot van het Lido naar San Marco voor een eerste fotosessie tijdens de gouden uren. Na het eten eindigen we de dag met een korte fotobespreking.

Dag 2
Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. Daarna varen we door naar de  Joodse wijk, waar we dwalen door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten.  We keren terug naar ons hotel voor de fotobespreking. In de avonduren gaan we aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen van Venetië.

Dag 3
We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam. Na de ochtendsessie keren we terug naar Lido voor de lunch en fotobespreking. Tegen 16 uur pakken we de boot naar het klooster San Giorgio Maggiore om het hart van de stad te fotograferen tijdens de gouden uren. We onderbreken het fotograferen voor een lekkere maaltijd. Na het eten is het tijd voor een laatste sessie nachtfotografie.

Dag 4
Transfer naar de luchthaven per watertaxi en terugvlucht naar Amsterdam.

error: Content is protected !!