SNP Fotoreis Athene & Peloponnesos

Authentiek Griekenland, ongerepte natuur en straatfotografie

SNP fotoreis met begeleiding door Photothema
14 -21 oktober 2017 / Garant vertrek – nog 4 plaatsen beschikbaar
4 tot 12 deelnemers
Vanaf € 1660 inclusief vlucht

Direct boeken bij SNP

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en gastvrije ontvangst in authentieke dorpen. De fotografen van Photothema leren je de lijnen in het landschap te zien en sterke landschapsfoto’s te maken. We bezoeken de fotogenieke rotsstad Monemvasia en gaan aan de slag met ‘rural exploring’ in Xirokambi en Sparta. De SNP fotoreis wordt afgesloten met twee dagen stads- en straatfotografie in Athene.

Met de winnaars van de ZOOM Fotowedstrijd Lichtval waren we op pad in Griekenland. Zij kregen alvast een voorproefje van de SNP-fotoreis Athene & Peloponnesos, die we in 2017 begeleiden. Het was een fantastische week, vol prachtige fotomomenten. In deze video vind je een aantal bijzondere sfeerbeelden van de reis, het hele verslag lees je in editie 10 van 2016.

Veelzijdige fotoreis in het land van de Goden

Fotoreis voor beginners en gevorderde fotografen

_laf1276-1wDeze SNP fotoreis is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met een digitale camera (spiegelreflex camera’s en instelbare compact camera’s). Opdrachten en fototips worden aangepast aan de ervaring van iedere deelnemer. Foto’s worden besproken met behulp van een laptop en flatscreen. We combineren dagelijkse (buiten)sessies over techniek en compositie met fotosessies op bijzondere en afwisselende locaties. Iedere plek heeft zijn eigen verhalen, waarbij mythe en geschiedenis vaak fraai verweven zijn.

Kenmerken van deze SNP fotoreis

  • Grote variatie aan locaties: van dorp en stad tot ruige natuur
  • Landschapsfotografie, straatfotografie, nachtfotografie
  • Dagelijkse fotobespreking
  • Theorie tijdens de fotosessies op locatie
  • Begeleiding afgestemd op jouw camera, kennis en ervaring
  • 2 begeleiders

Lokale ontmoetingen

Kennis maken met de cultuur, de geschiedenis en de lokale manier van leven maakt onlosmakelijk deel uit van de reis. Ontmoetingen met bewoners leveren prachtige momenten op voor het maken van foto’s met een verhaal. We sluiten iedere dag af met een gezamenlijke maaltijd in een van de lokale tavernes. Samen eten is in Griekenland een essentieel onderdeel van de cultuur, en gaat gepaard met het regelmatig heffen van het glas en het delen van gerechten.

Programma SNP fotoreis van dag tot dag

Fotobesprekingen staan niet vermeld in het programma, maar vinden in principe iedere dag plaats. Soms tussen fotosessies door, soms aan het eind van de dag (voor het eten).

Dag 1 – Aankomst

Heenreis en aankomst in Athene. Met een minibus rijden we in zo’n 3,5 uur naar het pittoreske Xirokambi. Onderweg maken we een korte stop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthe. Bij aankomst in het fraaie Taleton hotel maken we kennis met de reisbegeleiders om vervolgens gezamenlijk te gaan eten in het dorp.

Overnachting in hotel Taleton, Xirokambi

Dag 2 – De bergen in

Op 22 km afstand van Xirokambi ligt het bergdorpje Arna. Op de weg hierheen stoppen we een paar keer om te genieten van het uitzicht op de top van het Taigetos-gebergte. In het voorjaar kleurt het landschap wit, roze en paars van de bloesem. In de najaar vinden we hier de eerste herfstkleuren. We lopen een klein stukje van de lange-afstandswandelroute E4 van Spartia naar Arna, drinken koffie onder de 2000 jaar oude plataan en gaan fotograferen in het dorp. Op de terugweg picknicken we op een plateau met uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier het eiland Kythira zien liggen.

SNP-fotoreis

Overnachting in Xirokambi

Dag 3 – Xirokambi

SNP-fotoreisXirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden met eeuwenoude bomen. We gaan hier de wonderlijke boomstronken in beeld brengen. Na koffie op het gezellige plein maken we een wandeling door het dorp. Op onze route komen we fotogenieke ramen en deuren tegen en nemen we een kijkje in het kerkje van de heilige Nikonas. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.

Overnachting in Xirokambi

 

Dag 4 – Monemvasia

Vandaag gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan Monemvasia. Deze fascinerende Byzantijnse stad is op een rotseiland gebouwd. Tegenwoordig zorgt een dam voor verbinding met het vasteland. Het is een feest om te fotograferen in de benedenstad met zijn nauwe straatjes met trappen, huizen met mooie dakpannendaken en bijzondere schoorstenen. Overal staan potten met bloemen.
Via een zigzaggend pad bereiken we de bijna geheel vervallen bovenstad. Alleen de Agia Sofia-kerk – een kleine versie van haar naamgenoot in Istanbul – staat fier overeind. Vanaf de bovenstad hebben we een fantastisch uitzicht op de benedenstad en de Egeïsche Zee.

photothema-monemvasia_20150506_0312-02-2w

Overnachting in Xirokambi

Dag 5 – Sparta

We pakken vandaag de lokale bus naar het nabijgelegen Sparta (20 min). Via de moderne stad lopen we naar de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht richting het imposante Taigetos-gebergte. We lopen via de boomgaarden terug naar het centrum. Na de lunch bij een beroemd souvlaki-tentje staat een bezoek aan het olijfoliemuseum op het programma. Na het avondeten gaan we aan de slag met nachtfotografie op het plein van Xirokambi.

Overnachting in Xirokambi

SNP fotoreis

Voorjaar in Athene

Dag 6 – Athene

Direct na het ontbijt vertrekken we richting Athene. Net als op de heenweg is er een stop bij het Kanaal van Korinthe, deze keer bij de ingang van het kanaal. De lage brug zakt onder water om de boten door te laten. Het is hopen op een groot schip, zodat goed te zien is hoe krap de doorgang is. Na het inchecken in ons hotel in Athene gaan we meteen op stap. Ons verblijf in de Griekse hoofdstad staat in het teken van markten en pleinen. We beginnen met een bezoek aan de centrale markt, waar het wemelt van de kleuren en geuren. Via Syntagma, het plein voor het parlement, en Ermou, dé winkelstraat van Athene, lopen we terug naar ons hotel. Vanaf het dak hebben we zicht op de Akropolis: een mooie plek voor nachtfotografie.

Verblijf in hotel Acropolis Hill, Athene

Dag 7 – Athene

We sluiten de SNP fotoreis af met een fotowandeling langs de oudheden waar de stad beroemd om is: het theater van Herodus Atticus, de Akropolis, de Griekse Agora (markt) en de Romeinse Agora. Een prachtig en eeuwenoud decor voor hedendaagse straatfotografie.

Verblijf in Athene

Dag 8 – Vertrek*

Terugvlucht naar Amsterdam