Fotoreis Yukon en Alaska

Fotoreis Yukon en Alaska: Indian Summer in het Hoge Noorden
24 augustus t/m 8 september 2019
6-8 deelnemers (alle niveaus)
Vanaf € 4300 inclusief vlucht (richtprijs)

Het definitieve programma en de prijzen zijn eind 2018 bekend. Heb je interesse in deze reis? Laat het ons weten en we houden je op de hoogte. Je kunt ook vrijblijvend een optie nemen.

Yukon is 11 keer groter dan Nederland en telt nog geen 40.000 inwoners. Een leeg land met uitgestrekte en vooral ongerepte natuur, grote rivieren, veel wildlife en prachtige herfstkleuren begin september. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om Northern Lights te zien en te fotograferen. In Alaska gaan we op zoek naar zalm vangende beren en rijden we de Top of de World Highway.

Ontdek de magie van een onbewoonde wereld

Deze Photothema fotoreis Yukon en Alaska staat in het teken van landschaps- en natuurfotografie. Onderweg doen we oude mijnstadjes aan en gaan we op zoek naar sporen van de mijnbouw waar de Yukon beroemd om is geworden.

De route van de fotoreis Yukon en Alaska is ruim 2000 km lang. Je moet dus wel van autorijden houden. De ritten gaan over ‘snelwegen’ als de Alaska Highway en de Top of the World Highway – wegen waar je zonder al te veel problemen je auto (4WD) aan de kant kunt zetten om het landschap te vereeuwigen.

Begeleiding fotoreis

De begeleiding van de reis is in handen van de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Zij begeleiden de deelnemers onderweg, geven feedback tijdens de fotobesprekingen en zorgen dat iedereen optimaal van de reis kan genieten.

Fotoreis Yukon en Alaska, augustus 2017

Een reis om nooit te vergeten. Yukon en Alaska is een paradijs voor natuurgenieters en fotografen. Het was geweldig om met een klein gezelschap over de highways te crossen, met als hoogtepunt de Highway on Top of the World. We hebben van de natuur genoten, maar we hebben ook mooie beelden gekregen van de cultuur en de geschiedenis van het land.

Programma Fotoreis Yukon en Alaska

Dag 1 Amsterdam – Whitehorse (Tagish)

Na aankomst op het vliegveld van Whitehorse rond vijf uur ’s middags rijden we door naar Tagish, 100 km van Whitehorse.
Overnachten in Tagish

Brug over de Six Miles River

Fotoreis Yukon en Alaska

Dag 2  en 3 Tagish

We verblijven in mooie blokhutten op loopafstand van de Six Miles River. Bij het eerste ochtendlicht is het hier meteen prachtig fotograferen. We maken korte trips  in het merengebied rond Tagish en bezoeken het pittoreske Carcross.
Overnachten in Tagish

Dag 4 en 5 Skagway & Haines

Vandaag rijden we via een prachtige route naar het in Alaska gelegen Skagway. Het stadje uit het eind van de 19e eeuw ligt aan het eind van een diepe baai in de Golf van Alaska. Gelukzoekers op zoek naar het Yukon-goud kwamen hier massaal aan land. Op weg naar Skagway zullen we regelmatig stoppen om het landschap te fotograferen. Na aankomst gaan we fotograferen in de haven en de backlanes.
De volgende dag rijden we vroeg in de ochtend naar het nabijgelegen Dyea. In de delta van de Taiya-rivier zien we de zalm-run en zeearenden. ’s Middags maken we de oversteek met de veerboot naar Haines. We zijn voor zonsondergang aan de overkant, een goede tijd om beren te zien.
Overnachten in Skagway en Haines

Nachtfotografie in Skagway (Foto Andre de la Porte, deelnemer fotoreis 2017)

Baai van Dyea met resten van de oude haven

   

Jonge grizzleys vangen zalm

Amerikaanse zeearend

Dag 6 Van Haines naar Haines Junction

Vandaag rijden we door een prachtig ruig landschap naar Haines Junction (Yukon) en Kluane Park. Onderweg zullen we regelmatig stoppen om te fotograferen.
Overnachten in Haines Junction

Fotograferen op de ‘snelweg’ tussen Haines (Alaska) en Haines Junction (Yukon Canada)

 

Dag 7 en 8 Kluane Park

Kluane Park is alleen via trails bereikbaar. We gaan wandelen bij Kathleen Lake, lopen (een stuk van) de Dezadeash River Trail en bezoeken het DaKų Cultural Centre. Het park telt het grootste aaneengesloten gletsjergebied ter wereld, met daarin de bijna 6000 meter hoge Mount Logan. Op dag 8 rijden we langs Kluane Lake  – hier maken we een uitgebreide fotostop – naar Beaver Creek. Hier gaan we lekker fotograferen tussen de indrukwekkende verzameling van Sid Vermeer in zijn Bordertown Garage.
Overnachtingen in Haines Junction en Beaver Creek

Route langs Kluane Lake

Detail Kluane Lake (Foto Nel Kingma, deelneemster fotoreis 2017)

Kathleen Lake (Foto Mies Sieswerda, deelneemster 2017)

Bordertown Garage & Museum in Bever Creek

Dag 9 Alaska Highway naar Chicken

We rijden via de Alaska Highway, verlaten Canada en rijden Alaska binnen. We rijden het eerste stuk van de Top of the World Highway tot aan Chicken. Kunstenaars en creatievelingen hebben hier met veel humor een bijzondere en vooral ook fotogenieke pleisterplaats gecrëerd.
Overnachting in Chicken

Top of the World Highway

Dag 10 Top of the World Highway

We rijden vandaag verder via de indrukwekkende Top of the World Highway van Chicken naar Dawson. Het ons omringende landschap hult zich in een kleurrijke herfsttooi. Onderweg stoppen we weer regelmatig om te fotograferen. Bij Little Gold kruisen we de grens en zijn we weer in Canada. De rit eindigt met een oversteek per veer over de Yukon river naar Dawson City.
Overnachten in Dawson City

Dag 11 Dawson City

Dawson City is een oud mijnstadje, toeristisch maar wel met de nodige charme. We strekken hier een dag de benen na de lange autorit van de afgelopen twee dagen en gaan daarna de omgeving verkennen. Dawson City leent zich uitstekend om met zwart-wit fotografie aan de slag te gaan.
Overnachten in Dawson City

Dag 12 Thombstone Territorial Park

Tombstone Territorial Park ligt ten noordoosten van Dawson langs de Dempster Highway. Hier treffen we een van de indrukwekkendste landschappen ter wereld
met arctische toendra. De toendra kleurt geel, rood en paars met de komst van de herfst. We fotograferen hier tot in de namiddag.
Overnachten in Dawson City

De arctische toendra in Tombstone Territorial Park in volle herfsttooi

Oude delfmachine (dredge) langs onze route door de Gold Fields ten zuiden van Dawson City

Dag 13 Dawson City – Goldfields

Ten zuiden ligt van de stad ligt het mijngebied waar Dawson beroemd om is geworden. We maken een rit over dirt roads langs oude, verstilde dredges (mijnmachines) en werkende mijnlocaties.
Overnachten in Dawson City

Dag 14 Dawson City – Whitehorse

We nemen de Klondike Highway van Dawson naar Whitehorse. We onderbreken de 5 uur durende rit met stops op fotogenieke plekken.
Overnachten in Whitehorse

De ‘Five Fingers Rapids’ op de weg van Dawson naar Whitehorse

Dag 15 Whitehorse

Liefhebbers van muurschilderingen kunnen in Whitehorse een mooie fotowandeling maken.

Na de lange autorit van gisteren, is het vandaag tijd om weer lekker de benen te strekken. In overleg met de deelnemers maken we het programma voor deze laatste dag. We sluiten de fotoreis Yukon en Alaska af met een laatste fotobespreking en gaan daarna lekker uit eten.

Dag 16 Whitehorse – Amsterdam (+1)

De terugvlucht naar Vancouver en Amsterdam staat gepland voor het eind van de ochtend. Je komt de volgende dag rond 18 uur aan in Amsterdam.