Fotoreis Yukon & Alaska

Fotoreis Yukon & Alaska

Fotoreis Yukon & Alaska: Indian Summer in het Hoge Noorden
25 augustus – 10 september 2017 (Vol)
Eerstvolgende reis: zomer 2018
(definitief programma wordt vastgesteld na reis 2017)
Vanaf € 3995 inclusief vlucht (tarief 2017)

Interesse fotoreis Yukon

Yukon fotoreisYukon is 11 keer groter dan Nederland en telt nog geen 40.000 inwoners. Een leeg land met uitgestrekte en vooral ongerepte natuur, grote rivieren, veel wildlife en prachtige herfstkleuren begin september. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om Northern Lights te zien en te fotograferen. In Alaska gaan we op zoek naar zalm vangende beren en rijden we de Top of de World Highway.

canstockphoto1885429_towh

Deze Photothema fotoreis staat in het teken van landschaps- en natuurfotografie. Onderweg doen we oude mijnstadjes aan en gaan we op zoek naar sporen van de mijnbouw waar de Yukon beroemd om is geworden.

De route van de fotoreis Yukon en Alaska is ruim 2000 km lang. Je moet dus wel van autorijden houden. De ritten gaan over ‘snelwegen’ als de Alaska Highway en de Top of the World Highway – wegen waar je zonder al te veel problemen je auto (4WD) aan de kant kunt zetten om het landschap te vereeuwigen.

Programma Fotoreis Yukon & Alaska

Dag 1 Amsterdam – Whitehorse (Tagish)

Na aankomst op het vliegveld van Whitehorse rond vijf uur ’s middags rijden we door naar Tagish, 100 km van Whitehorse.
Overnachten in Tagish

Yukon-rivier bij Carmacks

Dag 2  en 3 Tagish

De eerste twee dagen in het noorden van Canada maken we mooie fotowandelingen in het merengebied rond Tagish. Ook brengen we een bezoek aan de Carcross Desert – de kleinste woestijn ter wereld.
Overnachten in Tagish

canstockphoto15874984_haines

Dag 4 en 5 Skagway

Vandaag rijden we via een prachtige route naar het in Alaska gelegen Skagway. Het stadje uit het eincanstockphoto25765408_haines_baldeagled van de 19e eeuw ligt aan het eind van een diepe baai in de Golf van Alaska. Gelukzoekers op zoek naar het Yukon-goud kwamen hier massaal aan land. Op weg naar Skagway zullen we regelmatig stoppen om het landschap en wild te fotograferen. Na aankomst maken we een mooie wandeling door het historische centrum en langs de kust.
De volgende dag rijden we vroeg in de ochtend naar het nabijgelegen Dyea. De delta van de Taiya-rivier trekt de jaarlijks zalm-run beren, zee-arenden en zeerobben. ’s Middags maken we de oversteek met de veerboot naar Haines.
Overnachten in Skagway en Haines

  

canstockphoto15875002_beer_hainesDag 6 Van Haines naar Haines Junction

Voordat we richting Kluane Park vertrekken, gaan we eerst kijken of we beren in actie zien bij Chilkoot Lake. Daarna rijden we door naar Haines Junction (Yukon) en Kluane Park. Onderweg zullen we regelmatig stoppen om te fotograferen.
Overnachten in Haines Junction

Dag 7 en 8 Kluane Park

Kluane Park is alleen via trails bereikbaar. We gaan wandelen bij Kathleen Lake, lopen (een stuk van) de Dezadeash River Trail en bezoeken het DaKų Cultural Centre. Het park telt het grootste aaneengesloten gletsjergebied ter wereld, met daarin de bijna 6000 meter hoge Mount Logan. Wie dat wil kan een flightseeing over de gletsjers maken (niet inbegrepen).
Overnachting in Haines Junction

Dag 9 Alaska Highway naar Tok

We rijden vandaag langs Kluane Lake en via de Alaska Highway richting Alaska. Onderweg komen we door gehuchten met pittoreske namen als Destruction Bay en Snug Junction en Beaver Creek. Onze route eindigt vandaag in Tok, Alaska.
Overnachting in Tok

Fotografiereis Alaska & Yukon

Dag 10 Top of the World Highway

We rijden vandaag via de indrukwekkende Top of the World Highway van Tok naar Dawson. Het ons omringende landschap hult zich in een kleurrijke herfsttooi. Onderweg stoppen we weer regelmatig om te fotograferen. Bij Little Gold kruisen we de grens en zijn we weer in Canada. De rit eindigt met een oversteek per veer over de Yukon river naar Dawson City.
Overnachten in Dawson

Dag 11 Dawson City

Dawson City is een oud mijnstadje, toeristisch maar wel met de nodige charme. We strekken hier een dag de benen na de lange autorit van de afgelopen twee dagen en gaan daarna de omgeving verkennen.
Overnachten in Dawson City

Dag 12 Thombstone Territorial Park

Tombstone Territorial Park

De arctische toendra in het Tombstone Territorial Park in spetterende herfsttooi.

Tombstone Territorial Park ligt ten noordoosten van Dawson langs de Dempster Highway. Hier treffen we een van de ruigste landschappen ter wereld
met arctische toendra. De toendra kleurt geel, rood en paars met de komst van de herfst. We fotograferen hier tot in de namiddag.
Overnachten in Dawson

Dag 13 Dawson City – Dredge no. 4

Ten zuiden ligt van de stad ligt Dredge no 4, een fascinerende oude mijnlocatie. Iets verderop ligt Grand Forks. In de hoogtijdagen van de mijnbouw lag hier een stad met 10.000 inwoners. We gaan op zoek naar de sporen dit stadje.
Overnachten in Dawson City

Dag 14 Dawson City – Whitehorse

We nemen de Klondike Highway van Dawson naar Whitehorse. We onderbreken de 5 uur durende rit met stops op fotogenieke plekken.
Overnachten in Whitehorse

Dag 15 Whitehorse

Na de lange autorit van gisteren, is het vandaag tijd om weer lekker de benen te strekken. We maken een mooie wandeling langs de Yukon-rivier en bezoeken op onze route een leuk museum en de SS Klondike. We sluiten de reis af met een laatste fotobespreking en gaan daarna lekker uit eten. 

Dag 16 Whitehorse – Amsterdam (+1)

De terugvlucht naar Vancouver en Amsterdam staat gepland voor het eind van de ochtend. Je komt de volgende dag rond 18 uur aan in Amsterdam.