Fotoreis Venetië

Fotoreis VenetiëFotoreis Venetië
Maximaal 8 deelnemers (alle niveaus)
22 t/m 26 maart 2018 – voorinschrijving geopend
Prijs volgt binnenkort

 Wil je voorjaar 2018 mee met Photothema naar Venetië? Vul dan het interesse-formulier in. Zodra datum en prijs voor 2018 bekend zijn, ontvang je een mailtje.

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens deze fotoreis op maat op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen. We verblijven op het Lido en zijn van daaruit snel in Venetië.

Fotoweekend Venetië, maart 2017

Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.

Programma fotoreis Venetië

Donderdag 22 maart
Fotoreis VenetiëDeelnemers komen rond 15 uur aan bij ons hotel op het Lido. Na het inchecken zoeken we een restaurant op om met elkaar kennis te maken, het programma door te spreken en natuurlijk te eten.

Vrijdag 23 maart
Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. Daarna varen we door naar de Joodse wijk, waar we dwalen door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten.  We keren terug naar ons hotel voor de fotobespreking. In de avonduren gaan we aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen van Venetië.

Zaterdag 24 maart
We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam. Na de ochtendsessie keren we terug naar Lido voor de lunch en fotobespreking. Tegen 16 uur pakken we de boot naar het klooster San Giorgio Maggiore om het hart van de stad te fotograferen tijdens de gouden uren. We onderbreken het fotograferen voor een lekkere maaltijd. Na het eten is het tijd voor een sessie nachtfotografie.

Zondag 25 april
Tijd om te gaan islandhoppen: vanaf het Lido nemen we de boot naar het glaseiland Murano, om daarna door te varen naar het kleurrijke eilandje Burano. Terug in ons hotel bespreken we de foto’s. We sluiten de fotoreis Venetië af met een strandwandeling en een goede Italiaanse maaltijd.

Maandag 3 april
Terugvlucht naar Amsterdam