Fotoreis Venetië

Fotoreis VenetiëFotoreis Venetië
Maximaal 8 deelnemers (alle niveaus) | Vol
22 t/m 26 maart 2018
Vanaf € 955 incl. vlucht

De fotoreis naar Venetië zit vol. Wil je graag de volgende keer mee, vul dan het interesseformulier in. We zijn momenteel ons programma voor 2019 aan het invullen. Zodra de nieuwe reis gepland is, sturen we een bericht.

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens deze fotoreis  op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen. We verblijven op het Lido en zijn van daaruit snel op de andere Venetiaanse eilanden.

Fotoweekend Venetië, maart 2017

Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.

Programma fotoreis Venetië

Donderdag 22 maart
Fotoreis VenetiëDeelnemers komen rond 18 uur aan bij ons hotel op het Lido. Na het inchecken zoeken we een restaurant op om met elkaar kennis te maken, het programma door te spreken en natuurlijk te eten.

Vrijdag 23 maart
Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. Daarna varen we door naar de Joodse wijk, waar we dwalen door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten. ’s Avonds gaan de aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen.

Zaterdag 24 maart
We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam.  Aan het eind van de middag pakken we de veerboot naar Troncetto om de stad te fotograferen tijdens de gouden uren.

Zondag 25 april
Guidecca is een van de minder bekende eilanden van Venetië met een mooie mengeling aan bouwstijlen en bedrijvigheid. Op onze zondagse fotowandeling over het eiland komen we  lokale kerkgangers en hondenuitlaters tegen. Guidecca leent zich goed om aan de slag te gaan met zwart-wit fotografie. Tijdens de afsluitende fotobespreking besteden we tevens aandacht aan het bewerken van zwart-wit beelden.

Maandag 3 april
Terugvlucht naar Amsterdam