Fotoreis Tajikistan

Infodag Fotoreizen 2018

Fotoreis Tajikistan
Juni 2018
Unieke fotoreis voor fotografen met reiservaring
Deelnemers: 6 (2 beschikbaar + 4 opties)

Momenteel zijn we het programma voor de fotoreis Tajikistan aan het uitwerken na een tweeweekse verkenning eind juni, begin juli. Het wordt een fotoreis van  17 of 21 dagen voor maximaal 6 deelnemers. In de imposante Rasht-vallei, langs de Pamir Highway en in de bergen rond Iskander Kul staat landschapsfotografie centraal. In de hoofdstad Dushanbe en plaatjes als Gharm en Jirgital gaan we ook aan de slag met straatfotografie. In de lange variant bezoeken we eerst Samarkand en Bukhara (Zijderoute). 

Geïnteresseerd in deze reis? Laat het ons weten.

Korte terugblik verkenning fotoreis Tajikistan
Na 17 jaar waren we terug in het Centraal-AziatischeTajikistan. In 2000 waren we op sommige plekken de eerste toeristen na de burgeroorlog. We konden toen lang niet overal heen en zeker niet vrij reizen. Nu hebben we 2 weken lang een land verkend dat de afsplitsing van de Sovjet-Unie en de burgeroorlog ver van zich heeft afgeschud. De mensen zijn nog net zo gastvrij en vriendelijk als aan het begin van het millenium, maar het is goed om nu de grote bedrijvigheid te zien in steden en op het platteland. De fruitoogst was in volle gang, graan werd geoogst, velden geploegd en (opnieuw) ingezaaid.

Tajikistan is een land van grote hoogtes. Het Pamir-gebergte trekt fietsers die zich aan de gelijknamige ‘Highway’ wagen en natuurlijk bergbeklimmers. Andere toeristen kom je er vrijwel niet tegen. Het afwisselende landschap is echter ook een waar paradijs voor fotografen. Combineer dit met een kleurrijke bevolking en we hebben meer dan genoeg ingrediënten voor een fantastische fotoreis. Je moet wel tegen een stootje kunnen, want de wegen zijn niet best, je eet onderweg wat de pot schaft en slaapt in homestays.

De fotoreis Tajikistan wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Atma Asia Travel.