Fotoreis Kythira

Fotoreis Kythira

Fotoreis Kythira
Deze reis wordt opnieuw ingepland in 2020
5-7 deelnemers
Vanaf € 1970 inclusief vlucht

Landschappen | Eilandarchitectuur | Urbex fotografie
Aan de slag met composities in kleur en zwart-wit op een bijzonder Grieks eiland

De fotoreis Kythira is geschikt voor fotografen die de basis beheersen (instellen diafragma en belichting) en graag meer inzicht willen in het maken van sterke composities. Voor het switchen tussen kleur en zwart-wit is fotograferen in RAW-bestanden een pré. We plannen dagelijks een fotobespreking in. In de lounge van het hotel sluiten we de laptop aan op het beeldscherm, zodat we de gemaakte foto’s goed kunnen bespreken. Het omzetten van kleur naar zwart-wit is hierbij een terugkerend onderwerp.

Fotoreis Kythira

De Gaudi-achtige vormen van de St. Dimitrios in kleur ..

Fotoreis Kythira

… of zwart wit

 

 

 

 

 

 

 

Kythira ligt op ruim een uur varen van de Peloponnesos. Het eiland staat bekend als de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid. In de oudheid werd zij op het eiland vereerd. Vandaag de dag lenen het glooiende en gekloofde landschap, de dorpen, kerken en urbex-locaties zich uitstekend om een kleine week intensief met compositie aan de slag te gaan. We besteden hierbij veel aandacht aan de keuze tussen kleur en zwart-wit met steeds als vraag: wanneer komt je compositie hebt beste tot zijn recht.

Programma fotoreis Kythira

Fotoreis Kythira

Op zoek naar lijnen in het landschap

Onderstaand programma is op hoofdlijnen. We houden uitgebreide fotosessies op verschillende locaties en houden de optie om nog een keer terug te gaan, bijvoorbeeld op een ander tijdstip van de dag of met ander weer. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen.

 

 

Dag 1 – Vlucht naar Kythira
De deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Kythira. We rijden naar ons hotel in het havenplaatsje Diakofto. Na aankomst maken we nader kennis, bespreken het programma en gaan vervolgens aan de slag.

Fotolocaties 2 t/m 7

   • Chora – de hoofdstad van Kythira. Op menig eiland heeft de hoofdplaats dezelfde naam als het eiland; om verwarring te voorkomen zeg je dat je naar de Chora – hoofdstad – gaat in plaats van naar Kythira. Stoepjes, poorten, oude deuren, organisch gevormde kerkjes door eeuwen witkalk, potten met bloemen en planten maken het een heerlijke stek om te fotograferen en te spelen met composities in kleur en zwart-wit.
   • Kloosters en kerken – overal op het eiland liggen prachtige kerkjes en imponerende kloosters. Soms zijn het de lijnen van de gebouwen zelf die vragen om gefotografeerd te worden; in andere situaties is de setting dominant.
   • Fotograferen in het landschap – Kythira eind april begin mei staat vol met bloemen. Ze versterken de lijnen in het landschap en spelen een grote rol bij het kiezen van een sterke compositie.
   • Fotograferen aan zee – spelen met zwart-wit en kleur aan het begin en eind van de dag.
   • Fotograferen op verlaten locaties
  Verlaten locaties
  Overal in Griekenland kun je de verlaten locaties vinden, waar fotografen zo warm voor lopen. Kato Chora is zo’n verlaten dorp op Kythira. Hier domineren de ruïnes. Vlakbij de hoofdstad gaan we fotograferen in een lang verlaten huis met complete inboedel. Het huis gaat speciaal voor ons open.

  Dag 8
  We brengen de deelnemers naar het vliegveld van Kythira voor de vlucht Amsterdam.

  Begeleiding fotoreis Kythira

  De fotoweek wordt begeleid door fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Zij hebben jaren in Griekenland gewoond, op het vaste land van de Peloponnesos niet ver van Kythira. Je kunt rekenen op een op jouw kennis en ervaring afgestemde begeleiding. En de lokale kennis en contacten van Anton en Laurien zorgen ervoor dat je op plekken kunt fotograferen waar niet iedereen komt. Zo zijn hoteleigenaren Soula en Stratis voor ons op zoek naar mooie urbex-locaties die speciaal voor jullie open gaan!

Fotoreis Kythira

Heerlijk fotograferen aan zee