Fotoreis Casablanca: sfeer fotograferen in de Witte Stad

Fotoreis CasablancaFotoreis Casablanca: fotograferen in de Witte Stad
Op aanvraag voor  maximaal 8 deelnemers (alle niveaus) 
Prijs op aanvraag

Offerte fotoreis aanvragen

Met een indrukwekkende moskee aan het water, een ommuurde medina en natuurlijk zijn witte huizen heeft de Marokkaanse havenstad alle ingrediënten voor een boeiende fotoreis. In het voorbeeldprogramma nemen we sfeerfotografie als uitgangspunt.

Fotoreis Casablanca van dag tot dag – voorbeeldprogramma

Onderstaand programma is een voorbeeld. Op basis van uw wensen, het aantal dagen en aankomst en vertrek stellen we in overleg het definitieve programma van de fotoreis naar Casablanca samen.

Dag 1 – Aankomst in Casablanca
De begeleiders wachten de deelnemers op in het hotel. We maken kennis en spreken het programma door. Na een eerste verkenning van de stad, gaan we met elkaar eten in de buurt van het hotel.

Dag 2 – Oude Medina & de moskee
_LAE8954-1wWaar beter beginnen met het vastleggen van sfeer in Casablanca dan in de oude Medina – de ommuurde stad met zijn smalle straten en vele winkeltjes. We lopen de Medina aan de noordkant uit naar de Hassan II moskee. Deze prachtig aan de Atlantische Oceaan gelegen moskee is naast een religieuze plaats ook een belangrijke ontmoetingsplek. We fotograferen rond de moskee en sluiten aan voor een rondleinding door het gebouw (fotograferen mag). We sluiten de dag af met een fotobespreking.

 

 

Dag 3 – Pleinen & boulevards – zonsondergang bij de moskee
_THC2623-1wOp dag drie van de fotoreis Casablanca maken we een fotowandeling langs een aantal centrale pleinen en boulevards van Casablanca. De route eindigt bij de Sacré-Coeur, een witte kathedraal gebouwd in Neo-Gotische stijl met Art Deco en islamitische elementen. Na de fotobespeking nemen we een taxi naar de Hassan II-moskee voor het fotograferen van de zonsonderondergang.

 

 

 

Dag 4 – Quartier Habbous
_LAE9163-1wQuartier Habbous is in de jaren 50 gebouwd door de Fransen. We vinden hier een fascinerende combinatie van Marokaanse en Franse architectuur. We gaan spelen met licht en kleur versus zwart-wit, om te zien hoe we de sfeer in deze wijk kunnen vastleggen. We sluiten de dag af met een laatste fotobespreking.

Dag 5 – Vertrek
Terugreis naar Amsterdam. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht is er ’s ochtends tijd voor een bezoek aan een museum of het doen van inkopen.

Fotoreis voor beginners en gevorderden

De intensieve fotoreis Casablanca is geschikt voor voor zowel beginnende als gevorderde fotografen, die zich een paar dagen helemaal willen onderdompelen in de fotografie. Iedereen met een instelbare digitale camera (compact, systeem of spiegelreflex) is welkom. Een statief is erg handig voor de sessies nachtfotografie (maar het kan ook zonder).
Tijdens de dagelijkse fotosessies op locatie ondersteunen Anton en Laurien beginnende fotografen onder andere bij het kiezen van de juiste camera-instellingen, terwijl zij gevorderde fotografen uitdagen om hun eigen stijl van fotograferen te ontdekken en te ontwikkelen. Je krijgt leuke en afwisselende – individuele – opdrachten mee, zowel voor de fotosessies als voor het selecteren van de foto’s voor de nabespreking.

error: Content is protected !!